Sunday, December 17, 2017

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΝΑΔΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΡΟΝΤΟ


Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΝΑΔΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΡΟΝΤΟ
=====

Σε απάντηση πρόσφατων λανθασμένων και παραπλανητικών αναφορών ΜΜΕ, η Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη του Τορόντο (Καναδά) με κατηγορηματική βεβαιότητα υποστηρίζει πως η αγωγή που κατατέθηκε από την Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο είναι εντελώς αβάσιμη.

Η τελευταία προσπάθεια από την Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο (ΕΚΤ) ενάντια της Μητρόπολής μας αναγνωρίζεται από όλους γι αυτό που είναι: Ακόμη μία απεγνωσμένη προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή από τα ζητήματα που αντιμετωπίζει και να δυσφημίσει την Μητρόπολή μας.

Οι πλαστές κατηγορίες που έγιναν εναντίον της Μητρόπολης μας δεν έχουν βάση γεγονότα και ανυπομονούμε για την ευκαιρία με ζήλο να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας μέσω της κατάλληλης διαδικασίας του καναδικού δικαστικού συστήματος.

Καθώς προετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε τη Γέννηση του Χριστού, η Μητρόπολή μας παραμένει χωρίς παρέκκλιση στη δέσμευσή της πως η αλήθεια θα επικρατήσει. Θα συνεχίσουμε να προωθούμε το πνεύμα της αγάπης και της ενότητας που χαρακτηρίζει αυτή την εποχή του χρόνου και ζητά από τους Ελληνοορθόδοξους πιστούς να πράξουν το ίδιο.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος δεν διόρισε ποτέ σεξουαλικούς παραβάτες στον κλήρο, όπως ισχυρίζεται η αγωγή της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο και αναφορές σε ΜΜΕ.

Επιπλέον, ο Δημήτρης Τσεβλίκος (Demetre Tsevlikos) διορίστηκε από τον αείμνηστο αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο το 1975 στην Εκκλησία της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, η οποία δεν ήταν υπό τη διοίκηση της ΕΚΤ τότε. Όταν ελήφθησαν οι κατηγορίες εναντίον του Demetre Tsevlikos ο Μητροπολίτης Σωτήριος άμεσα τον απάλλαξε από τα ιερατικά του καθήκοντα.

Ο Ioan Popp δεν διορίστηκε ποτέ ως ιερέας σε καμία ενορία της Μητρόπολής μας, όπως ισχυρίζεται η ΕΚΤ και αναφορές σε ΜΜΕ.

Ο επίσκοπος Georgije Djokic δεν καθαιρέθηκε, όπως ισχυρίζεται η ΕΚΤ και αναφορές σε ΜΜΕ. Ανακοίνωση της Σερβικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής του Καναδά, η οποία εκδόθηκε στις 15 Δεκεμβρίου το επιβεβαιώνει. 

Η Μητρόπολή μας έχει πάντα ακολουθήσει και εμμείνει στις υψηλότερες απαιτήσεις οικονομικής ευθύνης και διαφάνειας που συνάδουν με την Canada Revenue Agency.

Ούτε η Μητρόπολη, ούτε οι 4 ιερείς που ορίστηκαν στις 4 υπό τη διοίκηση της ΕΚΤ ενορίες έχουν ποτέ προσωπικά ωφεληθεί από δωρεές που έγιναν στην κοινότητα, όπως ισχυρίζεται η ΕΚΤ και αναφορές σε ΜΜΕ.

Οι 4 ιερείς (Rev. Frs. P. Philippou, P. Avgeropoulos, K. Pavlidis και S. Vitouladitis) που ορίστηκαν στις υπό διοίκηση της ΕΚΤ ενορίες αποτελούν ιερείς παράδειγμα, παντρεμένοι με παιδιά και υπέροχες οικογένειες, που ανιδιοτελώς υπηρετούν τις κοινότητες μας με αφοσίωση.

Η Μητρόπολή μας πλήρωσε το συμφωνηθέν ποσό των 10.000 δολ. στο Φιλανθρωπικό Οργανισμό Global Angel για τη μεταφορά του μικρού Αλέξανδρου Καρανίκα (Alexander Karanikas) από την Ελλάδα στον Καναδά, κάτι το οποίο έχει επιβεβαιωθεί από το Φιλανθρωπικό Οργανισμό.

Σε ένα γράμμα της 13ης Απριλίου 2011, από την ΕΚΤ, το οποίο υπογράφουν τα στελέχη (πρόεδρος N. Georgakopoulos, γενικός γραμματέας G. Kakarelis και αντιπρόεδρος G. Nikopoulos), η ΕΚΤ συμφωνεί να πληρώσει το χρέος της στη Μητρόπολη και έκτοτε να συμβάλλει στην Μητρόπολη όπως όλες οι ενορίες σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης, το οποίο αποτελεί το ανώτερο νομοθετικό σώμα της Μητρόπολης για μη θεολογικά ζητήματα.

Τα Μέλη της Φιλοπτώχου, οι οποίες δεν τήρησαν τον όρκο τους, δεν εκδιώχθηκαν ποτέ, όπως ισχυρίζεται η ΕΚΤ και αναφορές σε ΜΜΕ. Σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας, πρέπει να εξομολογηθούν και μόνο τότε να λάβουν τη Θεία Κοινωνία.

Η Μητρόπολη μας θα υπερασπιστεί έντονα τον εαυτό της και την υπόληψή της στο δικαστήριο και ζητά από τους οργανισμούς ΜΜΕ να ανακαλέσουν τις ψευδείς κατηγορίες ενάντια στη Μητρόπολή μας, στον Μητροπολίτη Σωτήριο και άλλους.


No comments:

Post a Comment