Sunday, December 31, 2017

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “Ο ΣΩΤΗΡ” ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΚΟΔΟΞΟ ΚΛΗΡΙΚΟ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΘΕΡΜΟ



ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “Ο ΣΩΤΗΡ” ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΚΟΔΟΞΟ ΚΛΗΡΙΚΟ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΘΕΡΜΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Αρχίσαμε, από σήμερα, να δημοσιεύουμε, σε συνέχειες, την καταπελτώδη απάντηση του ορθόδοξου περιοδικού “Ο Σωτήρ”, που επιγράφεται “Ομοφυλοφιλική σύγχυση”, και απευθύνεται στον κακόδοξο κληρικό π. Βασίλειο Θερμό τον Οικουμενιστή, Νεονικολαίτη, Νεοβαρλααμίτη και Αγιομάχο.

Το περιοδικό αναιρεί, βήμα προς βήμα, τις έωλες θέσεις που έγραψε ο π. Βασίλειος Θερμός σαν απάντηση στο άρθρο του περιοδικού “Αποενοχοποίηση της ομοφυλοφιλίας”;

Θερμά συγχαίρουμε την αδελφότητα επειδή απογύμνωσε τον Νεονικολαίτη κληρικό θεολογικά και αποκάλυψε το κακόδοξό του φρόνημα.

Υική παράκλησή μας προς τους σεβαστούς πατέρες και αγαπητούς αδελφούς του “Σωτήρα” να μελετήσουν επισταμένα τα βιβλία και τα άρθρα του π. Βασίλειου Θερμού, να επισημάνουν το πλήθος των κακοδοξιών που περιέχουν και να συντάξουν εμπεριστατωμένη μήνυση εναντίον του και να την στείλουν στην Ιερά Σύνοδο με αίτημα να καθαιρεθεί για να γλυτώσει -επιτέλους- η Εκκλησία από τα χέρια του.

Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει στον π. Βασίλειο, η αναντίλεκτη αλήθεια είναι ότι ένας ορθόδοξος κληρικός είναι υποχρεωμένος να διδάσκει, όχι αυτά πρεσβεύει, αλλά την πίστη της Εκκλησίας.

Αφού, λοιπόν, ο π. Βασίλειος συστηματικά για δεκαετίες διδάσκει γυμνή τη κεφαλή αιρέσεις, είναι η ώρα η Ιερά Σύνοδος να ασχοληθεί μαζί του με την ελπίδα ότι θα συνέλθει.

Αν δεν δείξει διάθεση να συμμορφωθεί ας προχωρήσει στην καθαίρεσή του και επαναφορά στην τάξη των λαικών.

No comments:

Post a Comment