Wednesday, December 20, 2017

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ! ΚΑΤΕΤΕΘΗ ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ!
ΚΑΤΕΤΕΘΗ ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Ομολογία”:

Ο πατήρ Βασίλειος Θερμός μηνύθηκε.

“Πληροφορίες μας, από εγκυρότατη πηγή, αναφέρουν ότι ο π. Βασίλειος Θερμός μηνύθηκε στην Ιερά Σύνοδο για προσβολή του ήθους και του δόγματος της Εκκλησίας.

Πιστεύετε ότι η μήνυσι αυτή θα εκδικασθή;

Με Ιερώνυμο Λιάπη, με το γνωστό παρελθόν, δεν πρόκειται.
Η Εκκλησία εάλω.”

Στην ίδια ανάρτηση καταχωρήθηκαν τα ακόλουθα 4 σχόλια:

γιαννης πανταζης
Ξέρετε ποιός τον χειροτόνησε;

Απάντηση, ο Ιερώνυμος, ως Θηβών..

Ανώνυμος
Ματαιοπονείτε διότι ο π. Θερμός είναι χειροτονία του Ιερώνυμου και υπηρετεί στην Θήβα. Γιατί χάνετε τον χρόνο σας;

Ανδρέας Μάστορας
Ο π. Βασίλειος Θερμός προβάλλει αυθαίρετες απόψεις της "φεμινιστικής φιλοσοφίας" και της "μεταμοντέρνας υποκειμενικής εμπειρίας" περί της φύσεως του ανθρώπου, ως σπουδαίες επιστημονικές ανακαλύψεις, τις οποίες -μάλιστα- αγνοούσαν οι άγιοι, οι απόστολοι ακόμα και ο Λόγος του Θεού!!!
Όπως, λοιπόν, στο Μεσαίωνα οι ιεροεξεταστές έκαιγαν στην πυρά όποιον πίστευε στο φυσικό νόμο: κίνηση πλανητών- Γαλιλαίος, έτσι και τώρα οι βατικάνειοι ψυχοχειρούργοι διώκουν ως επικίνδυνους ψυχοπαθείς όσους πιστεύουν στο φυσικό νόμο: "ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτοὺς".
https://youtu.be/vG8ZyQDKpac

Ανώνυμος
Νομίζω ότι είναι καλό να υπάρχει ένας έλεγχος από την επιτροπή αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου, για όλους τους κληρικούς (ανεξαρτήτως βαθμού), για τους οποίους υπάρχει καταγγελία ότι αποκλίνουν από την Ορθόδοξη Πίστη.”


Η είδηση είναι συγκλονιστική.

Καμία σημασία δεν έχει αν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πετάξει την μήνυση στον κάλαθο των αχρήστων.

Αρκεί ότι ο κακόδοξος π. Βασίλειος Θερμός είναι υπόδικος για τις βλασφημίες και τις ετεροδιδασκαλίες του.

Βεβαίως έχουν δίκαιο οι σχολιογράφοι που αναφέρουν ότι, αφού είναι κληρικός της Μητροπόλεως Θηβών, που χειροτονήθηκε από τον Ιερώνυμο, ο ραδιούργος Αρχιεπίσκοπος -κατά πάσαν λογική πιθανότητα- θα βρει τρόπο να αθωώσει τον κακόδοξο κληρικό. Είτε δεν θα τον παραπέμψει σε συνοδικό δκαστήριο, είτε αν τον παραπέμψει, θα μας τον επιστρέψει “πάλλευκο στην Εκκλησία και στην κοινωνία”.

Είναι πολύ σημαντικό το ότι κατετέθη μήνυση εναντίον του π. Βασίλειου Θερμού, επειδή αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις για τις κακοδοξίες του.

Ας ελπίσουμε, λοιπόν, ότι ο κακόδοξος κληρικός σύντομα θα καθαιρεθεί.

Αν τελικά δεν καθαιρεθεί θα είναι μεγάλο όνειδος για την Εκκλησία της Ελλάδος εσαεί.

Αλλά ακόμη και, αν ο Αρχιεπίσκοπος του σκοτεινού παρασκηνίου, δράσει, όπως δρα σε όλες τις περιπτώσεις, τουλάχιστον θα μείνει στον διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπο το στίγμα και όχι στην Εκκλησία της Ελλάδος και στον πιστό λαό του Θεού, το ότι δεν καθαιρέθηκε ο π. Βασίλειος Θερμός.

Είναι αδιανόητο ο π. Βασίλειος Θερμός, ο π. Φιλόθεος Φάρος, ο κ. Γιανναράς και ο Σεβ. Μεσσηνίας να μην καθαιρεθούν.

Αν τόσο εξόφθαλμα κακόδοξοι Οικουμενιστές δεν καθαιρούνται και δεν αφορίζονται τότε για ποιους είναι η καθαίρεση και ο αφορισμός;

1 comment:

  1. Ο π. Βασίλειος Θερμός λέει ότι όποιος έχει δυσφορία φύλου να κάνει αλλαγή φύλου, συνεπώς όποιος έχει δυσφορία συζύγου ας κάνει αλλαγή συζύγου και όποιος έχει δυσφορία ύπαρξης ας αυτοκτονήσει.

    ReplyDelete