Thursday, December 14, 2017

ΤΑΔΕ ΕΦΗ Ο ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΚΑΚΟΔΟΞΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ



ΤΑΔΕ ΕΦΗ Ο ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΚΑΚΟΔΟΞΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Έγραψε, στο περιοδικό “Ενοριακή ευλογία”, αρ. φύλλου 72-74, ο σεβαστός κακόδοξος κληρικός π. Βασίλειος Βολουδάκης:

“Ένας πολιτικός Κυβερνήτης να ενδιαφέρεται σαν Επίσκοπος για την εν Χριστώ πνευματικότητα του λαού μας, σαν Ποιμένας του λαού μας, και εμείς, οι Ποιμένες του λαού, να αδιαφορούμε για την πνευματικά απάνθρωπη καθημερινή ζωή των ανθρώπων και να την επιδεινώνουμε μιλώντας και να κάνοντας συνεχώς κοσμικά πράγματα, που τα βαπτίζουμε πνευματικές ενασχολήσεις «με τα του Οίκου μας»(!). 

Θεωρούμε απολύτως συμβατά με τον σκοπό της Εκκλησίας το να ευλογούμε επίσημα και πανηγυρικά ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ και τραγουδίστριες της EUROVISION, ενώ το να ευλογήσουμε πιστούς ανθρώπους για να δημιουργήσουν μια νέα πολιτική πνευματική παρεμβολή, μέσα στο σημερινό πολιτικό χάος της πατρίδας μας, το θεωρούμε εσχάτη εκκοσμίκευση της Εκκλησίας! Ω της πνευματικής μας διακρίσεως το μέγεθος!

Αντί να συνεγείρουμε τους νέους, που ζούνε μέσα στην Εκκλησία την ενοριακή ζωή, παρωτρύνοντας τους να αναλάβουν τα ηνία της πολιτικής ζωής, δίνοντας και πάλι ζωή στα κείμενα και στην ιστορία των Πατέρων μας, εμείς τα θεωρούμε ανεδαφικά και χαμογελάμε ειρωνικά με τα κείμενα και τις επιδιώξεις του Καποδίστρια!

Αλλά και ο Καποδίστριας, για να θυμηθούμε τον Λορεντζάτο, «χαμογελάει με το χαμόγελό μας»!...”

Τον σεβαστό π. Βασίλειο Βολουδάκη έπρεπε να απασχολεί, όχι το εάν χαμογελά με το χαμόγελό μας ο Καποδιστρίας, αλλά αν ακούγεται ευκρινώς το σαρδόνιο γέλιο του διαβόλου με τις κακοδοξίες του ιδίου.

Ορθά, βεβαίως, ο π. Βασίλειος επισημαίνει ότι είναι απαράδεκτη η εκκοσμίκευση πολλών κληρικών και δη αρχιερέων που ευλογούν ποδοσφαιριστές, ηθοποιούς και τραγουδιστές.

Πλην, όμως, η κακοδοξία του ότι έργο των κληρικών είναι να ενθαρρύνουν τους νέους να αναλάβουν τα ηνία της πολιτικής ζωής, είναι ξένη προς την παράδοση της Εκκλησίας. 

Ακόμη χειρότερα ο ίδιος ίδρυσε κόμμα, που καθοδηγεί -δίκην Ρασπούτιν- από τα παρασκήνια.

Από την απελευθέρωση της Ελλάδος αγιοκατάχτηκαν δεκάδες Άγιοι και υπάρχουν πολύ περισσότεροι Άγιοι Γέροντες που κόσμησαν με τη ζωή και το έργο τους την Εκκλησία.

Μπορεί, ο σεβαστός π. Βασίλειος Βολουδάκης, να μας αναφέρει έστω και ένα που πρέσβευε τις δικές του πλάνες;

Προφανώς όχι!

Αυτές οι πλάνες είναι γνωστές στον Παπισμό και στον Προτεσταντισμό και ποτέ στην Ορθοδοξία. Ας αφήσει, λοιπόν, τα Μακρακιστικά και Οικουμενιστικά αυτά τερτίπια ο σεβαστός π. Βασίλειος για να μη χάσει την ψυχή του.

Επομένως, πώς δεν αντιλαμβάνεται ότι κατέστη πιόνι του διαβόλου, αφού εισάγει καινά δαιμόνια στην ποιμαντική της Εκκλησίας και παραβαίνει κατ’ εξακολούθηση πλήθος Ιερών Κανόνων, οι οποίοι ρητά, αυστηρά και επί ποινή καθαιρέσεως απαγορεύουν στους κληρικούς να εμπλέκονται σταις του βίου πραγματείαις;

No comments:

Post a Comment