Saturday, December 23, 2017

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΘΕΝΤΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΜΟΝΑΧΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΘΕΝΤΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΜΟΝΑΧΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το άρθρο της αμέσως προηγούμενης ανάρτησης είναι ένα εξαιρετικό και άκρως αποκαλυπτικό κείμενο για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο Άγιον Όρος.

Χαρήκαμε να μάθουμε ότι η Ιερά Μονή Γρηγορίου και οι Μονές, που εξαρτώνται πνευματικά από τον Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας, διαφώνησαν με την πλαδαρή εγκύκλιο για τη Σύνοδο της Κρήτης, που εξέδωσε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, με την οποία επισημαίνονται μεν τα τρωτά της Συνόδου, αλλά παράλληλα δίνεται η εσφαλμένη διαβεβαίωση ότι δεν τρέχει τίποτα και δεν πρέπει να ανησυχούμε.

Η στάση του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα ήταν από πολλών χρόνων γνωστή, αφού, εκτός από υμνητής του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, είναι και καρδιακός φίλος και υμνητής του υιού της Γεέννης του Οικουμενισμού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού Χαρκιανάκη. Γι' αυτό ακριβώς προσεκλήθη από τον Παναγιώτατο για να συμμετάσχει στην πατριαρχική αντιπροσωπεία στη Σύνοδο της Κρήτης.

Αυτό που δεν γνωρίζαμε ήταν ότι ο Ηγούμενος της Βατοπαιδίου προαλείφεται για Μητροπολίτης του Αγίου Όρους ή ακόμη και για Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.!!!

Μείναμε εμβόντητοι από την παρατήρηση του επισκόπου Λαμψάκου όταν του έδειξαν στη Μονή Κουτλουμουσίου τις τοιχογραφίες που ιστορούσαν τα δεινά των Αγιορειτών που μαρτύρησαν επί Βέκκου που είπε: “Να τι παθαίνουν όσοι δεν υπακούουν στον Πατριάρχη.”!!!

Εκείνο, όμως, που μας άφησε με ανοιχτό το στόμα είναι η δήλωση του Σεβ. Καλαμαριάς Ιουστίνου “του χρόνου και στο Βατικανό”. Δηλαδή τι εννοούσε; Θα πραγματοποιήσει προσκύνημα στη Ρώμη για να φιλήσει την εμβάδα ή το δακτυλίδι του Πάπα Φραγκίσκου; Μήπως εκλιπαρεί τον Πατριάρχη για να τον συμπεριλάβει στην αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου που θα αποσταλεί για τη Θρονική εορτή του Βατικανού;

Έχει δώσει πολλά δείγματα κακής γραφής ο Σεβ. Καλαμαριάς. Κατέστησε τη Μητρόπολή του μετόχι της Μονής Βατοπαιδίου, διοργανώνει φεστιβάλ τραγουδιών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, περιάγει τη γη και τη θάλασσα όλη για να συμμετάσχει σε πολυαρχιερατικά συλλείτουργα κτλ.. 

Αν, όμως, έφτασε στο σημείο να θέλει να προσκυνήσει τον Πάπα, υπερέβη κάθε όριο. Θα τρίζουν, κυριολεκτικά, τα κόκκαλα του Καντιώτη.

Με θλίψη, τέλος, ακούσαμε -για μια ακόμη φορά- για τους διωγμούς, που εξαπέλυσε η Μονή της Μεγίστης Λαύρας και η Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου, σε βάρος των ευλαβών μοναχών που αντιτάχθηκαν στη Σύνοδο της Κρήτης.

Πολύ καλό και πολύ αποκαλυπτικό το κείμενο του Σκανδαλισμένου Αγιορείτη Μοναχού.

Δεν μπορώ να αποφύγω, όμως, τον πειρασμό να αναφέρω ότι είμαι σκανδαλισμένος με τον σκανδαλισθέντα Αγιορείτη μοναχό επειδή δεν υπογράφει το άρθρο του.

Αν, επί Βέκκου, κρέμμασαν, έρριξαν στην πυρά, έπνιξαν στη θάλασσα και αποκεφάλισαν τους Αγιορείτες Ομολογητές μοναχούς, ο σκανδαλισμένος Αγιορείτης Μοναχός γιατί δεν έχει το σθένος να υπογράψει ένα τόσο αποκαλυπτικό και ομολογιακό κείμενο;

1 comment:

  1. Δυστυχώς το κείμενο του "ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΘΕΝΤΟΣ" αγειορειτη, νομίζω ότι δεν πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας πολύ σοβαρά. Και τούτο , διότι είναι ανώνυμο και κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε αν είναι αληθη τα καταγγελομενα. Εξάλλου όπως γνωρίζετε κανένας οικουμενιστης δεν δηλώνει τόσο απροκαλυπτα και επιτρέψτε μου τόσο "προστυχα" όσα καταγγέλλει ο ανώνυμος αγιορειτης(αν είναι αγιορειτης). Δυστυχώς το κείμενο μου θυμίζει ανώνυμα αντίστοιχα "αγιορειτικα" κείμενα με τα οποία καταγγελονταν συγκεκριμένες μόνες και μοναχοι του Όρους ότι δήθεν προπηλακισαν ή κακοποίησαν ή ακόμα και έκλεψαν περιουσιακά στοιχεία άλλων μοναχων που σχετίζονταν με τους ζηλωτες.
    Θελει μεγάλη προσοχή ώστε ο ζήλος μας για την Ορθόδοξη να μην μας παρασύρει να υιοθετουμε ακριτα "καταγγελίες ". Δυστυχώς οι οικουμενιστες μας δίνουν οι ίδιοι δείγματα γραφής και πορείας, ώστε τέτοιου είδους χονδροειδεις καταγγελίες να φανταζουν ύποπτες και φανταστικές, αλλά και οπωσδήποτε ατεκμηριωτες

    ReplyDelete