Wednesday, December 20, 2017

ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΝΕΜΕΝΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΚΑΙ κ. ΗΡΑΚΛΗ ΦΙΛΙΟΥ ΣΤ΄


ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΝΕΜΕΝΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΚΑΙ κ. ΗΡΑΚΛΗ ΦΙΛΙΟΥ

ΣΤ΄


Του κ. Παναγιώτη Π. Νούνη, θεολόγου
=====

Έχει δίκαιο ο κ. Φίλιος και ο κ. Σταμούλης ότι οι δέκα Προκαθήμενοι στο Κολυμπάρι συζήτησαν για θέματα σύγχρονα και σοβαρά και ότι ανεδείχθη περίτρανα η νόσος του Εθνοφυλετισμού. Ποιανού όμως Εθνοφυλετισμού; Ο Σταμούλης και ο Φίλιος αποφεύγουν «αντικειμενικώς» μάλλον να επικρίνουν τον εξόφθαλμο Εθνοφυλετισμό των δέκα των Προκαθημένων και δή τον ελληνικό εθνοφυλετισμό.

Εξάπαντος κατά την δική μας άποψη, εφανερώθη πράγματι ο Ρωσσικός και Αραβικός Εθνοφυλετισμός και για λόγους εκκλησιαστικο-πολιτικής μοχθηρίας και αντεκδίκησης, στο Κολυμπάρι δεν φανερώθηκε μονοσήμαντα ο Σλαβικός εθνοφυλετισμός, αλλά εφανερώθη κυρίως και ο Ελληνικός εθνοφυλετισμός. Και δή ο Ελληνικός συνγκρητικός και Οικουμενιστικός εθνοφυλετισμός. Να παρατηρούμε όχι μόνο την μία όψη του νομίσματος, αλλά και τις δύο, αν θέλουμε να είμεθα άκρως αντικειμενικοί στις διαπιστώσεις και απόψεις μας.

Η ενότητα της Εκκλησίας δεν απειλείται μόνον από τον ρωσσικό εθνοφυλετισμό, αλλά και από τον ελληνικό εθνικισμό. Εικάζω ότι ο Σταμούλης, ο Φίλιος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συμφωνούν μαζί μου διότι η προαναφερθείσα λ.χ. τριανδρία μπορεί να είναι Οικουμενιστές, εθνοφυλετιστές όμως δεν είναι.

Πέραν της απειλής του Εθνοφυλετισμού υφίσταται και η μεγίστη απειλή υπό των κακοδόξων αποφάσεων της Κρήτης. Υφίσταται η απειλή της Εκκλησιολογικής αλλοιώσεως των ορίων της Εκκλησίας. Μάλλον, αν θέλετε δεν υφίσταται πλέον καμμία απειλή! Διότι, τι σόϊ απειλή είναι αυτή που δραστηριοποιείται πλέον εντός των τειχών της Εκκλησίας; Και η σημαίνουσα απόδειξη ότι έχουμε ριψάσπιδες και οσφυοκάμπτες ή και δούρειους ίππους εντός της Εκκλησίας, είναι η εφαρμογή  ομολογητών Κληρικών της ιεράς Αποτείχισης από την αίρεση του Κολυμπαρισμού. 

Γι’ αυτήν την εκκλησιολογική αλλοίωση και διαστροφή η «εκκλησιαστική ή ακαδημαϊκή αυτοσυνειδήσια» του Φίλιου και του Σταμούλη γιατί άραγε ποιούν τη νήσσαν! 

Ο καθηγητής μας κ. Χρυσόστομος Σταμούλης σε επιστημονική Ημερίδα προ της Συνόδου, μας επεσήμανε ορθώς και δικαίως το μεγάλο έλλειμμα της εκκλησιαστικής Συνοδικότητος. Ετεροχρονισμένα όμως μας τα άλλαξε και έκανε την γνωστή σε όλους μας κολοτούμπα κι εκθειάζει πλέον ζηλωτικά την συνοδικότητα του Κολυμπαρίου. Τέτοια ακαδημαϊκή συνέπεια την ψάχνει κανείς στη γη και την εντοπίζει ξαφνικά στο παράλληλον Σύμπαν της.

Ποιόν Καθηγητή Χρυσόστομον Σταμούλη, άραγε, να εμπιστευθούμε; Τον πρότερο Σταμούλη ή τον -ετεροχρονισμένα της Συνόδου- μεταγενέστερο Σταμούλη; Όλοι μας τότε τον εσυγχαρήκαμε από καρδίας και ανενδοίαστα για την αντικειμενική του και σοβαρή τότε παρατήρηση. Σήμερα τι να πρωτοπεί κανείς;

ΠΗΓΗ


«ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ», http://apologitikaa.blogspot.com.cy/

No comments:

Post a Comment