Saturday, December 16, 2017

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΝΑΔΑ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΝΑΔΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι στον Καναδά έγινε μήνυση εναντίον της Μητροπόλεως για οικονομικές ατασθαλίες και -το σοβαρότερο- για σκάνδαλα παιδεραστίας.

Η μήνυση δεν έχει ακόμη εκδικαστεί. Η Μητρόπολη Καναδά αρνείται κατηγορηματικά τις καταγγελίες και αρνείται να κάνει δημόσιες δηλώσεις, επειδή αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου.

Ως, εκ τούτου, δεν θα βιαστούμε να εξάγουμε συμπεράσματα, αφού το θέμα βρίσκεται στα δικαστήρια.

Μακάρι οι καταγγελίες να είναι ανακριβείς, επειδή, αν αληθεύουν, θα προκαλέσουν σεισμό που θα έχει σοβαρώτατες επιπτώσεις για την Ορθοδοξία και την Ομογένεια στον Καναδά. 

Φτάνει ο Οικουμενισμός, οι νεωτερισμοί και η εκκοσμίκευση στη Μητρόπολη Καναδά. Ας μην επιβεβαιωθούν και οι καταγελλίες για οικονομικές ατασθαλίες και σεξουαλικά σκάνδαλα.

Ούτε τα οικονομικά, ούτε προπαντός τα σεξουαλικά σκάνδαλα -και δη αυτά που αφορούν την παιδεραστία- μπορούν να γίνουν ανεκτά. Όσοι τυχόν ενέχονται σε αυτά πρέπει αμέσως να αυτοκαθαιρεθούν ή αν έχουν την ασυνειδησία να μην παραιτηθούν πρέπει αμέσως το Πατριαρχείο να τους οδηγήσει σε συνοδικό δικαστήριο για καθαίρεση.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ζήτησε επιτακτικά να προστεθούν στον κατάλογο των προς αρχιερατεία και τα ονόματα τεσσάρων Μητροπολιτών που υπηρέτησαν στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Άραγε, οι τέσσερις αυτοί Μητροπολίτες έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία;

Άραγε Αρχιμανδρίτης -που ο Παναγιώτατος επιμένει φορτικά να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των προς αρχιερατεία- έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία;

Άραγε πολλά από τα ονόματα που εστάλησαν από την επαρχιακή Σύνοδο στο Πατριαρχείο και τα ενέκρινε, χαίρουν της έξωθεν καλής μαρτυρίας;

Αν δεν υπάρχουν αδιάβλητοι κληρικοί στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, για να εκλεγούν Μητροπολίτες, ας αναζητηθούν κατάλληλοι από την Εκκλησία της Ελλάδος, όπου καθόλα άξιοι Αρχιμανδρίτες είναι παραγκωνισμένοι. Δεν έχουν καμία ελπίδα να εκλεγούν επίσκοποι, επειδή έχουν προγραφθεί από τον Αρχιεπίσκοπο και τους ισχυρούς Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδας, επειδή δεν είναι χειραγώγιμοι.

Για ποιο λόγο, λοιπόν, να μην καρπωθεί την ωφέλεια από τη διακονία τους η Μητρόπολη Καναδά και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και ασφαλώς και η Μητρόπολη Μεξικού;

1 comment:

  1. Τι να την κανουν την εξωθεν καλή μαρτυρία και. Τελεβαντο? Μάλλον αστειευεσθε. Αρκεί η διαβεβαίωση ότι θα παραμείνουν πιστοί στα χνάρια του οικουμενισμου για να εξασφαλιστουν οφφικια και επισκοπικοι βαθμοί....

    ReplyDelete