Wednesday, December 6, 2017

ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το τι ακούμε, εδώ στην Αμερική, για τον Οικουμενισμό είναι υπεράνω κάθε περιγραφής. Αναφέρθηκα πρόσφατα στα όσα απίστευτα είπε ένας κληρικός που μου έκανε επίθεση σε δύο κηρύγματά του. Ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε ότι όσοι πολεμούν τον Οικουμενισμό -άρα και όλοι οι σύγχρονοι Άγιοι και όλες οι σύγχρονες Άγιες μορφές της Εκκλησίας-, δεν είχαν ταπείνωση και γι’ αυτό πολεμούσαν τον συγκρητισμό.!!!

Υποσχέθηκα να μην επιτεθώ δημόσια επώνυμα σ’ αυτόν τον κληρικό. Ούτε να επιτρέψω να δημιουργηθεί στην ψυχή μου αντιπάθεια για τη στάση του έναντί του. Μια υπόσχεση που θα τηρήσω απαρέγκλιτα.

Αυτό -φυσικά- δεν σημαίνει ότι δεν θα συζητήσουμε όσα κακόδοξα είπε στα δύο του κηρύγματα, αφού στόχος μας είναι η διόρθωση των ημαρτημένων και όχι η διαπόμπευσή του.

ΟΙ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
________

Πρόσφατα ο ανεκδιήγητος π. Βασίλειος Θερμός μας είπε ότι όσοι πολεμούν τις αιρέσεις -άρα και όλοι ανεξαίρετα οι Άγιοι της Εκκλησίας- είναι ψυχοπαθείς με την ιατρική έννοια του όρου. 

Ως να μη έφταναν οι βλασφημίες του π. Βασίλειου Θερμού, τώρα έχουμε τον συγκεκριμένο παππούλη εδώ στη Νέα Υόρκη να πηγαίνει ένα βήμα παρά κάτω και να μας λέγει -φρίξον ήλιε, στέναξον γη! Δόξα τη μακροθυμία σου Κύριε!- ότι, όσοι πολεμούν τις αιρέσεις -και δη τον Οικουμενισμό- το κάνουν από έλλειψη ταπείνωσης.!!!

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΩΙΣΤΕΣ, ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΟΙ!;
________

Δηλαδή, Γέροντά μου, όσοι πολεμούν τον Οικουμενισμό, μεταξύ αυτών και όλοι ανεξαίρετα οι σύγχρονοι Άγιοι και οι Άγιοι Γέροντες της Ορθοδοξίας είναι εγωιστές;!!! Είναι ψυχοπαθείς με την πνευματική έννοια του όρου;!!!

Είστε σίγουρος, πάτερ μου, ότι πιστεύετε ότι οι Άγιοι Παίσιος, Αρσένιος Καππαδόκης, Πορφύριος, Ιάκωβος Τσαλίκης, Ιουστίνος Πόποβιτς, Νεομάρτυρας Φιλούμενος και οι ενάρετοι Γέροντες Δημήτριος Γκαγκαστάθης, Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, Φιλόθεος Ζερβάκος, Αμφιλόχιος της Πάτμου, Σωφρόνιος του Έσσεξ, Αθανάσιος Μυτιληναίος, Ευμένιος Σαρειδάκης, Γερμανός Σταυροβουνιώτης, Εφραίμ Κατουνακιώτης κτλ. εξαιτίας του εγωισμού τους πολέμησαν τις αιρέσεις και δη τον Οικουμενισμό;

Πώς τολμάτε, πάτερ μου, να λέτε τόσο βλάσφημα πράγματα για του Αγίους;

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΜΗ ΒΛΑΣΤΗΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ
_______

Αν δεν θέλετε, πάτερ μου, να πολεμήσετε τον Οικουμενισμό, επειδή θέλετε την καλοπέρασή σας και τα δολλάρια σας και την εύνοια των προισταμένων σας, με γεια σας και χαρά σας, αλλά αρκεστείτε στη σιωπή. Δεν χρειάζεται να βλαστημάτε όλους τους Αγίους της Εκκλησίας και να τους χαρακτηρίζετε εγωιστές.!!!

Για το Θεό πια! 

Οι περισσότεροι λέμε από καιρού εις καιρό τις μπαρούφες μας και σε τελευταία ανάλυση καλό μας κάνει να πέφτουμε σε λάθη, επειδή ταπεινωνόμαστε, αλλιώς παίρνει ο νους μας αέρα, και νομίζουμε ότι είμαστε οι “σερ” της εκκλησιαστικής δημοσιογραφίας ή της ιερωσύνης ή της αρχιερωσύνης.

Αλλά, όχι Γέροντά μου, να βλαστημάτε τους Αγίους ως εγωιστές, επειδή ομολογούν την πίστη μας και πολεμούν τις αιρέσεις.!!!

Ε όχι πια μέχρι αυτού.!!!

16 comments:


 1. ΄΄Aπό τις τρύπες των ενδυμάτων σου βλέπω την γύμνια σου ΄΄! Η ταπείνωση δεν είναι ταυτόσημη με την ταπεινοσχημία , αλλά είναι κάτι το εσωτερικό που δίνει στον άνθρωπο μία πνευματική ΄΄αρχοντιά ΄΄ Κατά την ορθόδοξη πνευματικότητα είναι η απάθεια απέναντι στους επαίνους , αλλά και στις ύβρεις και λοιδορίες Η επίγνωση του ανθρώπου ότι είναι ένα τίποτα μπροστά στο μεγαλείο του θεού και των αγίων , μία σύγκριση που τον συνθλίβει και τον τοποθετεί υποκάτω και υπηρέτη πάσης της κτίσεως Ας μην νομίζουμε όμως ότι η πνευματική ζωή στην εποχή μας με τις πολλές αντινομίες και το συνειδησιακό μαρτύριο αφήνει πολλά περιθώρια για την ανάπτυξη και υπερτροφία του ΄΄ θηρεοειδούς΄΄ της υπερηφανείας. Θυρεοειδή ως αυτοάνοσο νόσημα μπορεί να παθαίνει ο ευαίσθητος άνθρωπος από την επιφορά των πειρασμών , αλλά ΄΄θηρεοειδή της υπερηφανείας ΄΄ είναι λίγο δύσκολο για τον πνευματικά αγωνιζόμενο άνθρωπο με ευθύτητα ενώπιον του θεού Η ευσέβεια χλευάζεται ακόμα και μέσα στο τέμενός της , δηλαδή την εκκλησία Πάνε οι εποχές που ο άνθρωπος για να ταπεινωθεί χρειαζόταν να υποκρίνεται τον αμαρτωλό Σήμερα αρκεί να εργάζεται τις εντολές του Θεού για να χλευάζεται όχι από τον κόσμο , αλλά από την ίδια την εκκλησία και τους λειτουργούς της Αντιμετωπίζει τά ΄΄ χαμόγελα΄΄ του Δημητριάδος , τις ψυχιατρικές διαγνώσεις του Θερμού , την από μικροφώνου στοχοποίησή του από τον παπά της ενορίας του ή της επισκοπής του , την αποξένωση των αδελφών Παλι καλά που δεν περνά μία κλούβα και με μία ψυχιατρική διάγνωση τύπου Θερμού , να μας συλλαμβάνει και να μας οδηγεί σε ψυχιατρικές κλινικές , μήπως μας θυμίζει κάτι ; ΄΄Δογματική αλαζονεία ΄΄ ! Γιατί αμφιβάλλετε κύριε Τελεβάντο , ότι αποδίδουν ΄΄δογματική αλαζονεία ΄΄ στους αγίους και Ομολογητάς της πίστεως , στην σύμπασα εκκλησιαστική Παράδοση , στην Αγία Γραφή ; Η ομολογία πίστης στην μοναδικότητα της ορθοδόξου Αληθείας , συνιστά ΄΄ δογματική αλαζονεία ΄΄ !!!!

  ReplyDelete

 2. Γι’ αυτούς τους λογους θεωρω ότι η πνευματική ζωή σήμερα χρειάζεται μία τόνωση και ένα αντιστάθμισμα της γενικής πολεμικής που δέχεται πανταχόθεν , από την υλιστική και άθεη εποχή , αλλά και από μία στο έπακρο εκκοσμικευμένη εκκλησία Ο άνθρωπος υπό το κράτος αυτού του ψυχολογικού πολέμου συρρικνώνεται και χάνει την παρρησία και πνευματική ευρωστία του Όχι ! Ο χριστιανός πρέπει να είναι με την καλή έννοια ΄΄υπερήφανος ΄΄ που είναι παιδί του Θεού Πρέπει να αντανακλά την θεϊκή του υιοθεσία Είναι ένα πριγκηπόπουλο ! Καύχημά μας πρέπει να είναι οι μώλωπές μας , πού δεχθήκαμε στο σκάμμα της πνευματικής ζωής , οι λοιδορίες και οι χλευασμοί Φυσικά δεν εννοώ ότι ο Τελεβάντος χρειάζεται μία κάποια ΄΄τόνωση ΄΄ Οικοθεν και από τά εσωτερικά του αποθέματα αντλεί αυτή την τόνωση Έχει επάρκεια εσωτερικών αποθεμάτων , δεν μας μοιάζει καθόλου για ένα ΄΄σκιαγμένο ΄΄ παιδάκι ! Κάθε άλλο ! Γιατί άλλωστε να είναι ! Αν π. χ. ο πρωτοσύγκελλος του Δημητριάδος , που μπήκε στην λίστα της οικουμενιστικής επισκοποποίησης , είναι μία μονάδα μέτρησης και αξιολόγησης , ο Τελεβάντος είναι πολλαπλάσιός του σε μέγεθος , πνευματικό ντέ ! Βρέ δεν σου πάνε οι μεγαλόπρεπες κινήσεις , ταπεινώσου λίγο ! Είναι σαν εγώ που είμαι κοντά στο ενάμισυ μέτρο να φορώ τίποτα τακ’νάρες Τι λές θα μου πάνε ; Οποιοι δίμετροι λεβέντες δεχτούνε να οσφυοκάμπτουν για να πάρουν την ευχή του , πρόβλημά τους !

  ReplyDelete

 3. Μέσα σε αυτό το πνεύμα λοιπόν κ. Τελεβάντο δεν ήμουν φειδωλή στις διατυπώσεις μου , που αφορούν στο πρόσωπό σας Προσέχω όμως στους επαίνους μου να μην λέω και ψέματα , οι έπαινοι να εκφράζουν μία αλήθεια Αλλωστε κ. Τελεβάντο σας οφείλω μία ανταπόδοση της ΄΄ύβρεως ΄΄ των επαίνων Σκωτζέζικο ντούς θέλετε να μας κάνετε ; Από την μία ο παπα Θερμός και από την άλλη εσείς ; Πάντως εγώ είμαι ένα καλό κορίτσι Καθόλου βλήμα και ψώνιο Θα ήμουν βλήμα και ψώνιο , αν καμάρωνα σαν γύφτικο σκεπάρνι , που ο Τελεβάντος με αναρτά δύο φορές την ημέρα Καλά δεν γίνεται λίγο λιγότερο , άς πούμε μία φορά στις τρείς μέρες , το δεκαπενθήμερο , τον μήνα ; Εσείς είστε ο σέρ , εσείς ξέρετε ! Η Παναγία να σας φωτίζει να κάνετε με πνεύμα Θεού το λειτούργημα της ηλεκτρονικής εκκλησιαστικής δημοσιογραφίας , που τοσο πολύ βοήθησε να περπατήσουν τά καυτά θέματα της εκκλησιαστικής επικαιρότητος Ειμαστε ευγνώμονες σε όλους αυτούς που ανιδιοτελώς κάθονται πίσω από τά ορθόδοξα ιστολόγια και δίνουν την μαρτυρία της πίστεως Οσοι κάνουμε τον κοπο να καθήσουμε να συντάξουμε μερικές γραμμές , ξέρουμε τι σημαίνει αυτό από πλευράς κόπου και χρόνου

  ReplyDelete
  Replies
  1. Παρ΄όλα αυτά και δι΄αυτά εν Χριστώ αδελφή μου και κυρία Ελένη μου προτείνω να μη κάνουμε ακόμη καμμία δημόσια εμφάνιση μαζί (όχι βέβαια για το ύψος σας) αλλά για να έχουμε πολλαπλές πιθανότητες να μη συλληφθούμε από τα ασθενοφόρα του «θερμοκέφαλου» παπά που έβγαλε ανά την οικουμένη ψυχοδιαγνωστικό φιρμάνι.

   Δέν ξέρω αν ακόμη οι «άμπουλες» συλλαμβάνουν ακόμη ψυχικά ασθενείς με τον λεγόμενο ζουρλομανδύα.

   Άν τυχόν και βγεί ο παπαΘέρμος ή ο Δημητριάδος Αρχιεπίσκοπος μας βλέπω και τους τρείς στο Δαφνί... με αρχιεπισκοπικό διάταγμα!   Delete
  2. Σκέτο σενάριο τρόμου , άν συνωμοτήσουν όλοι οι αστερισμοί εις βάρος μας και γίνει το αποτρόπαιο , δηλαδή άν γίνει ο Δημητριάδος αρχιεπίσκοπος Συνέπεια αυτού θα είναι, Δημητριάδος να γίνει ο περί ού ο λόγος Μαμά μου ! Καλύτερο το Δαφνί θά έχουμε και παρέα , θα πηγαίνουμε και βόλτες στην περίφημη μονή Δαφνίου Τζάμπα ξενοδοχείο αστέρων όσων μετράμε στον ουρανό και τρία γεύματα Θά απολαμβάνουμε ένα από τά πιό γλυκά και ήμερα Αττικά τοπία ! Πού τέτοια τύχη να μας πάνε στο Δαφνί ! Μήπως πρέπει ήδη να αρχίσουμε να το παίζουμε λίγο τρελλούτσικοι .....

   Delete
  3. Όταν λές να το παίζουμε λίγο τρελούτσικοι τι εννοείς; Εννοείς κάτι ωσάν τη Λάμψη του Φώσκολου; Ο ρόλος της Σελήνης πάντοτε με εξίταρε! Αν διανοηθούμε να το παίξουμε κ. Ελένη μου θα επιβεβαιώσουμε πανηγυρικά όσους μας κατηγορούν και θα μας κλείσουνε εν τέλει μέσα.

   Ο παπα Βασίλης Θέρμος είναι σοβαρός(!) ψυχίατρος... δεν χωρατεύκει. Κινητοποίησε κάποτε μέχρι και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου για να αφορίσουν τον κ. Παν. Τελεβάντο... ὤσπου ἔσπασε τα μούτρα του. Μιλάμε ότι είναι σκέτος κινητήριος μοχλός δυσκίνητων και αγκυλωμένων εκκλησιαστικών κατεστημένων.

   Καταλαβαίνει π.χ. να διακρίνει με το τηλεσκόπιο ή στηθοσκόπιο τις ψυχασθένειες (σε αντιαιρετικούς) από ψιλούς δαιμονισμούς, εννοώ, όσο καταλάβω εγιώνυ από υπερκενοφανείς αστέρες, χώρο Νικόφσκυ, καμπύλωση της ύλης, Πυθαγόρειο Θεώρημα, Θεωρία των Χορδών, και σκοτεινή ὔλη της Αστροφυσικῆς, ἄλλο τόσο καταλαμβαίνει ποιός είναι ή δεν είναι ψυχοπαθής.

   Συνεπώς είτε το παίζουμε είτε όχι, την αβανειά μας την έβγαλε εν θερμώ ο Θερμός και τρέχα γύρευε να βρείς το δίκαιό σου μετά στο ΣτΕ.

   Αμαύρωσε ο τω όντι ψυχοπαθής ψυχίατρος και εμηδένισε με μια μονοκοντυλιά τον αντιαιρετικό θεσμό της Εκκλησίας και τον εταύτισε με τις ψυχοπάθειες. Για τις ψυχοπάθειες και τις ανωμαλίες όμως των Ψυχιάτρων και ψυχοθεραπευτών δεν ξέρω πότε ακριβώς θα τα κελαϊδήσει... εικάζω ποτέ!

   Delete
  4. Απολογούμαι που παρεμβαίνουν πνεύματα και οξείες του Πολυτονικού, καθώς γράφω μονοτονικό. Αλλά είναι απροσεξίες λόγω μυοπίας.

   Delete
  5. Αρχίνα εσύ να κάνεις καμμία γκριμάτσα και πού ξέρεις μπορεί κάπου να μας χρησιμεύσει !

   Εκπλήσσομαι όμως μέ την ευρυμάθειά σου Καμπύλωση της ύλης .....Νά ! νά ! αυτό το ξέρω , το Πυθαγόρειο θεώρημα ! Αν ασχοληθείς μέ τέτοια πράγματα , θεωρία των Χορδών , χώρο Νικόφσκυ , σκοτεινή ύλη κ.τ.λ σίγουρα θά σου στρίψει Δέν θέλει και πολύ ο άνθρωπος Τον έχεις δεί εκείνο τον παππούλη ;

   Delete
  6. Σιγά μη αρχίσω να κάνω γκριμάτσες και γεμίσω ρυτίδες!

   Εδώ κυρία Ελένη μου ήδη μας έστριψε με τις επόμενες αθεολόγητες «θεολογικές», επιστημονικές και βιοηθικές Θεωρίες: Βατικάνεια θεωρία των ομόκεντρων Κύκλων, θεωρία της ελλειματικής Εκκλησίας, θεωρία των δύο Πνευμόνων, θεωρία των Κλάδων, θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων, θεωρία των ακύρων Μυστηρίων, θεωρία της ορατής και αοράτου Εκκλησίας, θεωρία της Εξελίξεως, θεωρία του Δημιουργισμού, θεωρία των κερκοπίθηκων, θεωρία της Τρίτης Ρώμης, θεωρία ιχνών εκκλησιαστικότητος στις χριστιανικές Ομολογίες, θεωρία περιεκτικών και μή περιεκτικών εκκλησιών, βαπτισματική θεωρία, θεωρία του επισκοπομονισμού, θεωρία της πολιτικο-θρησκευτικής Σέκτας «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», θεωρία της «Ευχαριστιακής Εκκλησιολογίας», θεωρία της Οικουμενικής Κινήσεως, θεωρία των Κολυμπαριστών, θεωρία του «Ζηλωτισμού», θεωρία των Σχισματικών Αποτειχισμένων, θεωρία των «ορθοδόξων» αντιΧαλκηδονίων(Μονοφυσιτών), θεωρία των νεοΝικολαϊτών, θεωρία των ΛΟΑΤΙ, θεωρία των Ωριγενιστών, θεωρία των «Ετερόδοξων Εκκλησιών», θεωρία του «εγκεφαλικού θανάτου», θεωρία της «δωρεάς οργάνων», θεωρία της «παρένθετης μητρότητος», θεωρία της εξωσωματικής και εσωσωματικής γονιμοποίησεως, θεωρία της «εικαζόμενης συναίνεσης», θεωρία της ευγονικής, θεωρία της «διακοπής της κυήσεως», θεωρία της εμψύχωσις του εμβρύου στον 3ον μήνα (μ. Ιωσήφ Βατοπαιδινός, αφορισμένος θεολόγος Α. Πιτσιλλίδης και λοιποί Ηθικολόγοι εκ της Εσπερίας), θεωρία της Πανθρησκείας, θεωρία των «Χριστιανών» Χιλιαστών, θεωρία των «Χριστιανών» Τεκτόνων, θεωρία για αγρίους και θεωρία για δήθεν αγίους... κ.λπ.

   Και θα μας στρίψει από τις θεωρίες των Θετικών επιστημών;

   Για ποιόν παππούλη λες; Τον π. Ειρηναίο Δεληδήμο;

   Delete
  7. Ξέχασες την εξκλουβιονιστική εκκλησιολογία καί κλούβια αυγά ....!
   Άμα είναι νά στείλει ένας γονιός το παιδί του στη θεολογική για νά ακούει αυτά , δέν το στέλλει κατ'ευθείαν στο τρελλοκομείο ; Ο παππούλης είναι για τό τελευταίο στάδιο ....γιά αποτελείωμα ....!

   Delete
 4. ΟΠΑΣ ΟΠΑΣ ΟΠΑΣ... ΕΔΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΦΑΟΥΛ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥ. ΚΑΙ Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΟΝΟΜΑΤΟΦΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ;

  Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ, ΔΗΜΟΣΙΑ, ΚΑΙ ΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΒΩΝΑ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ.

  Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΑΜΒΩΝΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ, ΓΥΜΝΗ ΤΗ ΚΕΦΑΛΗ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ/ΘΕΟΛΟΓΟ ΜΕ ΑΚΡΩΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.

  ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ, ΜΑΛΛΩΝ ΑΜΕΣΩΣ, ΕΠΙΣΗΣ, ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ... ΟΠΟΥ ΕΝ ΜΕΡΕΙ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΝ ΜΕΡΕΙ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΝ, ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΒΙΟΥ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ, Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ: ΣΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΩ ΤΩ ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΤΩ ΤΡΟΠΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΔΑΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ;

  ΩΦΕΙΛΕΝ Ή ΟΧΙ ΟΜΩΣ, ΝΑ ΠΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΣ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΛΛΟΙ ΖΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΙ ΟΠΟΥ Ο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΕΝΑΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΚΑΡΠΟΣ ΑΓΙΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΡΠΟΣ ΑΚΑΤΑΣΙΓΑΣΤΗΣ ΦΛΥΑΡΙΑΣ 'Η ΚΑΙ ΕΞ ΑΔΙΑΚΡΙΣΙΑΣ;

  ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥ, ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΔΙΔΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ; ΜΑ ΓΙΑΤΙ;

  ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΥΠΟΨΙΝ ΜΑΣ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΠΕΣΟΥΜΕ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ...

  ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΣΑ ΔΙΕΝΗΡΓΗΣΕ Ο ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΗΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΩΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΡΑΞΕΩΣ;

  ΚΑΙ ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ ΖΗΤΗΜΑ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΕΥΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕ ΓΥΜΝΗ ΤΗ ΚΕΦΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΒΩΝΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΕΣ, ΒΛΑΚΕΙΕΣ, ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ.

  ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ ΤΑΧΕΩΣ ΤΗΝ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΙΜΑΝΤΗ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ...

  ReplyDelete
 5. Ναι αγαπητέ κύριε Νούνη,

  Αυτό που κάνει είναι αχαρακτήριστο και η σμπεριφορά του είναι συμπεριφορά ιερέως της αισχύνης. Γι' αυτό και έβαλα ως λογότυπο το shame on you σε έσες αναρτήσεις τον αφορούν.

  Ο Χριστός, όμως, μας έδωσε εντολη να πολεμούμε τις αιρέσεις χωρίς να μισούμε τους αιρετικούς και τους Αγιομάχους.

  Γι' αυτο όσες κακοδοξίες κηρύξει ο εν λόγω κληρικός θα τις ελέγχω επειδή αυτό είναι το χρέος μου αλλά δεν πρόκειται να τον διαπομπεύσω επώνυμα.

  Να προσευχηθούμε όλοι ο Χριστός να τον ελεήσει για να ξεφύγει από τα πλοκάμια τις κακοήθειας και της Αγιομαχίας που τώρα βρίσκεται.

  ReplyDelete
 6. Καλά κάνετε κ. Τελεβάντο μας, προσευχόμαστε από την πρώτη στιγμή να συνέλθει ο εν λόγω κληρικός, δώστε του μερικές ευκαιρίες ακόμη, μπορεί να παραπλανήθηκε ο ταλαίπωρος από άλλους ιερείς ἤ και μητροπολίτες.

  Μη ξεχνάτε ότι έκανε κατάχρηση πνευματικής εξουσίας και εκήρυξε από θέση ισχύως και δη από άμβωνος ενώ εσείς γράφετε από μια προσωπική σελίδα που την μελετούν μερικές δεκάδες, εκαταντάδες ἤ και χιλιάδες αναγνωστών.

  Στείλτε του ένα δωράκι με αγαπητική αφιέρωση την επόμενη φορά: το θεόπνευστο βιβλίο του «αταπείνωτου» Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ».

  Αν φιλοδοξεί όμως να γινεί επίσκοπος και κάνει αυτά τα μασκαραλίκια απο σκοπιμότητα πρέπει να τον στηλιτεύσετε ονοματιστικά κ. Παναγιώτη μου για να τον παραλάβουμε και εμείς στην πορεία.

  Τα ζιζάνια και οι αγκάθες πρέπει να πετσοκόβονται ριζιδόν!

  Ελπίζω μόνο να μη έχει θράσος και αναίδεια και επαναλάβει απο πείσμα τά ίδια σε επόμενα δημόσια κηρύγματά του...

  ReplyDelete
 7. A! Δεν πρόκειται για άγαμο κληρικό, κύριε Νούνη, αλλά είναι άνθρωπος που εκτελεί εντολές άνωθεν.

  Με τις βλασφημίες του εναντίον των Αγίων, όχι μόνον βολεύεται με τους νυν διοικούντες, αλλά κάνει και παραγωγική επένδυση για τα δικά του ιδοτελή συμφέροντα με την αυριανή ηγεσία.

  Αυτο που πρέπει να τον προβληματίσει είναι αν ο Χριστός συνευδοκεί με τις βλασφημίες του εναντίον των Αγίων.

  ReplyDelete
 8. Πως τα λένε αυτά τα πανάθλια ανθρωπάρια κατά τον Λεξικογράφο και Γλωσσολόγον κ. Γ. Μπαμπινιώτη κ. Τελεβάντο;

  Ευρύκα!!!

  Αχυράνθρωποι!...

  Έγγαμος άνθρωπος και τηρεί πιστά-πειθήνια τις εντολές των αρχιΟικουμενιστών; Το νεύρο του που το εξαντλεί; Στην διαστροφή της θεολογίας; Στα πυρίκαυστα και βλάσφημα κηρύγματα του κατά τινών αδαών και ακατήχητων νόων; Οι ενορίτες του γιατί τον ανέχονται; Θεριεύει η αίρεση της παλαβωμάρας πιόν; Εγώ από την Κύπρο και αισθάνομαι κατασκανδαλισμένος με τις ενέργειές του. Αλλά ξέχασα ότι για τους νεοΈλληνες Αμερικανούς είμαι ένας επαρχιώτης καθυστερημένος και χωριατόπουλο και αγνοώ τας Αμερικάς. Μήπως η πρεσβυτέρα διοικεί και την ενορία; Εν τέλει κάποιοι έγγαμοι Κληρικοί φόρεσαν τα ράσα για τον χρυσό, και διοικεί η πρεσβυτέρα τους, και μερικοί άλλοι τα εφόρεσαν για τον Χριστόν και διοικεί ... ο Χριστός!

  Έχει χριστοποιήσει την διεφθαρμένη ανωτάτη διοίκηση της Εκκλησίας, για να προβληματιστεί σοβαρά τέτοιος άνθρωπος πρέπει να του έρθουν τα πάνω κάτω και να επέλθει σοβαρή δοκιμασία.

  Ο Απόστολος Παύλος δεν είναι τυχαίο ή από μισανθρωπία που επαρέδωσε μερικούς στον Σατανά ίνα σωθεί τουλάχιστον η ψυχούλα τους.

  Βέβαια να εικάσω κατά το νοσηρό πνεύμα του εν λόγω ανώνυμου κληρικού και ο Απόστολος Παύλος, ως αντιΟικουμενιστής και αντιΣυγκρητιστής της εποχής του, όταν εξαπέστελνε στον Σατανά αμαρτωλούς και κακόδοξους Νικολαΐτες θα ήτο από έλλειψη ταπεινώσεως και αγιότητος.

  Αχχ βρέ φραγγέλιον που θέλουν μερικοί... πανηγυρτζήδες!

  ReplyDelete
 9. Ούτε που γνωρίζω την πρεσβυτέρα του και έτσι κανένα δικαίωμα δεν έχω να την κατηγορήσω για οτιδήποτε.

  Το πρόβλημα είναι ο ίδιος, η φιλοχρηματία του και ο εγωισμός του και η επιθυμία του να τα έχει καλά με τους ισχυρούς της σήμερον και της αυριανής ημέρας τον οδηγούν σε τέτοιες συμπεριφορές.

  ReplyDelete