Tuesday, March 6, 2012

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ;



ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Γράφει ο “Νεωκόρος” στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”, αναφορικά με τις αντιδράσεις για τη χειροτονία και νέων βοηθών επισκόπων.


“Μερικοί μητροπολίτες έχουν ξεκινήσει «πόλεμο» κατά των βοηθών επισκόπων που ακούγονται πως θα ψηφιστούν στην ιεραρχία της Τετάρτης.


Αντιδρούν και έχουν σηκώσει «μπαϊράκι» λέγοντας πως «έχουν γίνει πολλοί κλπ. κλπ».


Σεβασμιώτατοι ξεχάσατε τι πιέσεις ασκούσατε εσείς και οι δικοί σας για να γίνετε μητροπολίτες και τώρα το παίζετε τιμητές;


Μαζί με τον επισκοπικό θρόνο μήπως έρχεται πακέτο και η … κοντή μνήμη;”


Οι πληροφορίες του “Νεωκόρου” ότι υπάρχουν Μητροπολίτες που αντιδρούν στη χειροτονία και νέων βοηθών επισκόπων είναι πολύ θετικές.


Μακάρι να ξεσηκωθούν ορισμένοι ιεράρχες και να απαιτήσουν να τερματιστεί ο αντικανονικότατος θεσμός του βοηθού επισκόπου.


Η στάση του “Νεωκόρου” είναι απολύτως λανθασμένη.


Το αν ορισμένοι Μητροπολίτες επιθυμούσαν να χειρονηθούν επίσκοποι, ουδόλως εξάγεται το συμπέρασμα ότι οφείλουν να υποστηρίξουν τη συντήρηση ενός τόσο αντικανονικού θεσμού, όπως οι βοηθοί επίσκοποι, τοσούτον μάλλον εφόσον υπάρχει ήδη πληθώρα εξ αυτών.


Μάλλον ο “Νεωκόρος” ενδιαφέρεται να προωθήσει ανθρώπους της κλίκας του. Γι’ αυτό και μιλά με αυτό τον τρόπο, ενώ γνωρίζει ότι αυτός ο θεσμός προσβάλλει καίρια και την ορθόδοξη εκκλησιολογία και τους Ιερούς Κανόνες.


No comments:

Post a Comment