Monday, March 5, 2012

ΤΟ ΠΑΠΑΓΑΚΙ ΤΗΣ "ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΗΣ" ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ


ΤΟ “ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ” ΤΗΣ “ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΗΣ” ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Ο κ. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, κ. Γεώργιος Καλαντζής, δήλωσε για τις σχέσεις Εκκλησίας και Υπουργείου Παιδείας:

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ: “Όπως είπε και ο Αρχιεπίσκοπος, όχι μόνο δεν υφίσταται κανένα παράπονο από το Υπουργείο Παιδείας, αλλά αντιθέτως αυτά τα δύο χρόνια ήταν χρόνια πολύ γόνιμης συνεννόησης και συνεργασίας για πολλά θέματα.”

ΣΧΟΛΙΟ: Συ είπας κ. Γενικέ Γραμματέα του Υπουργείου “Διά βίου Μάθησης”.

Οι σχέσεις Εκκλησίας (για να ακριβολογούμε Αρχιεπισκόπου) και του Υπουργείου Παιδείας είναι άριστες.

Οσα εγκληματικά διαπράττει το Υπουργείο Παιδείας με το πρόγραμμα σπουδών του νέου Σχολείου, με την μείωση των ωρών διδασκαλίας των θρησκευτικών, με την αλλοτρίωση του ορθόδοξου χαρακτήρα των Θρησκευτικών δεν βρήκαν καμιά απολύτως αντίδραση από τον Αρχιεπίσκοπο.

Και όχι μόνον δεν βρήκαν αντίδραση αλλά βρήκαν στο πρόσωπο του Μακαριότατου τον πρόθυμο συνεργάτη, τον υπάκουο "Γερμανοτσολιά," τον δοκιμασμένο "πρασινοφρουρό," τον επιτήδειο συνωμότη, τον "Τσολάκογλου" της Εκκλησίας, ο οποίος - σε άμεση συνεργασία με τον κ. Γιαγκάζογλου - ανέλαβαν, όχι απλά να υπακούουν στις οδηγίες των άθεων, αλλά και να τους καθοδηγούν όσο μπορούν πιο αποτελεσματικά για να αλλοτριώσουν τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.!!!

Ποιος λοιπόν θα τολμούσε, κ. Καλαντζή, να διαμφισβητήσει τις δηλώσεις σας και τις δηλώσεις του Μακαριότατου;

Οσο για την κοινωνική προσφορά της Εκκλησίας ο κ. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διά βίου μάθησης, δήλωσε ότι

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ: “Ελεημοσύνη δεν είναι να ρίχνουμε ένα ευρώ σε κάποιον που ζητιανεύει στο δρόμο ή στα φανάρια. Η ελεημοσύνη, η προσφορά στον άνθρωπο, είναι ο τρόπος να τον βοηθήσεις να βγει από μια δύσκολη κατάσταση, χωρίς να τον βάλεις σε καμία διαδικασία διακύβευσης της προσωπικής του αξιοπρέπειας και στάσης.

Αυτό διδάσκει η Εκκλησία με την παρουσία, την προσφορά και το λόγο της. Και αυτός είναι και ο πυρήνας της προσφοράς του Αρχιεπισκόπου, που μέσα σε ένα κλίμα απίστευτου λαϊκισμού και καταγγελτικού λόγου, αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για το πώς μπορούμε πραγματικά να σταθούμε στον συνάνθρωπό μας και η Εκκλησία και η Πολιτεία.”!!!

ΣΧΟΛΙΟ: Φωτεινό παράδειγμα, που λέτε, ο Μακαριότατος εν μέσω ενός κλίματος απίστευτου λαικισμού, που διδάσκει και εμπνέει με την ανθρωπιά του! Κι αυτά, πατέρες και αδελφοί, για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο!!!

Είπε κανείς ότι “το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο;” Μπα! Πώς σας φάνηκε;

Ούτε τα απλά προσχήματα δεν τηρούν!

Τη μια μέρα ο αχυράνθρωπος του κ. Πάγκαλου ταξιδεύει στο Βόλο για να δώσει τα εύσημα της ορθής θεολογικής πορείας στον Μητροπολίτη της “Μεταπατερικής” θεολογίας κ. Ιγνάτιο και για να νουθετήσει δεόντως τους υπόλοιπους ιεράρχες και τους Καθηγητές του Πανεπιστημίου της Θεολογίας πώς να διεξάγουν τους διαλόγους με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους!

Αλίμονον! Υπάρχει πιο αρμόδιο πρόσωπο από ένα κοινωνιολόγο που ειδικεύτηκε στα θέματα των μουσουλμάνων της Θράκης και ο οποίος ως αλεξιπτωστής βρέθηκε από το ιδιαίτερο γραφείο του κ. Πάγκαλου στη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας για να υποδείξει στους ιεράρχες και στους Καθηγητές της Θεολογίας το πρακτέον για τους διαλόγους;

Από ότι αντιλαμβάνεστε, πατέρες και αδελφοί, ως να μην μας έφταναν τα γνωστά “παπαγαλάκια” των Οικουμενιστών και των “μεταπατερικών” προσετέθη νέος “μεταπατερικός” αστήρ!!!

Και για να μην ξεχνιόμαστε!

Πού έκανε τις ωραίες αυτές δηλώσεις ο κ. Καλαντζής;

Πού αλλού; Στο Ραδιοσταθμό του Αγουρίδη (με συγχωρείτε) στο Ραδιοσταθμό του κ. Κατσιάρα (με συγχωρείτε και πάλιν), στο Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας εννοώ!

Πώς είπατε; Αν χρειάζεται ξεκαθάρισμα η κατάσταση στο Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας;

Τώρα; Τώρα το αντεληφθήκατε;

Από ρίζα πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση αρχίζοντας από την κεφαλή.

No comments:

Post a Comment