Wednesday, March 7, 2012

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ κ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ




Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ κ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Στα όσα συντομα αλλά σαφή αναφέρει το άρθρο του ιστολόγιου “Θρησκευτικά” για την “προσφορά” της κυρίας Διαμαντοπούλου στο Υπουργείο Παιδείας θέλω ιδιαίτερα να υπογραμμίσω ότι ο νέος υπουργός δεν είναι κατ’ ανάγκην σε θέση να φέρει ουσιαστικές αλλαγές στην κακοδαιμονία που του κληροδότησε η κυρία Διαμαντοπούλου.

Καταρχήν δεν ξέρουμε - και το κυριότερο δεν ξέρει ούτε ο ίδιος - για πόσο θα παραμείνει σ’ αυτή τη θέση.

Αν γίνουν εκλογές τον Απρίλιο είναι πιθανόν να προκύψει ένα μνημονιακό σχήμα με τη συνεργασία της "Νέας Δημοκρατίας," του ΠΑΣΟΚ και άλλων μικρών κομμάτων.

Σ’ αυτή την περίπτωση η πιθανότητα παραμονής του κ. Μπαμπινιώτη στο Υπουργείο Παιδείας συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Αλλά και σε αυτή ακόμη την περίπτωση τα χέρια του θα είναι δεμένα από τις απαιτήσεις των ΠΑΣΟΚΩΝ και των όποιων άλλων “προοδευτικάριων” θα λυμαίνονται την τύχη του τόπου.

Ο κ. Μπαμπινιώτης θα ήταν ιδανικός υπουργός παιδείας σε μια αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα του έδινε το ελεύθερο να προχωρήσει χωρίς κρατούμενα. Αυτή η κυβέρνηση όμως δεν είναι ορατή στον ορίζοντα.

Υπάρχει φυσικά ένα άλλο και μάλιστα ισχυρό ενδεχόμενο: Οι Μνημονιακοί να μην κατορθώσουν να σχηματίσουν κυβέρνση μετά τις εκλογές οπότε η παρουσία του κ. Μπαμπινιώτη στο Υπουργείο Παιδείας κατά πάσαν πιθανότητα θα τερματιστεί.

Αν επί παραδείγματι το κόμμα του κ. Καμένου σχηματίσει αντιμνημονιακή κυβέρνηση με τη συμμετοχή πολλών αριστερών κομμάτων τότε ο κ. Μπαμπινιώτης - παρά τις τυχόν αντιρρήσεις του κ. Kαμένου - θα θεωρηθεί - κατά πάσαν λογική πιθανατότητα - persona non grata στο Υπουργείο Παιδείας.

Στο μεταξύ θέλω να προσυπογράψω και με τα δύο χέρια την εκτίμηση του ιστολόγιου “Θρησκευτικά” ότι:

“Απαιτείται βεβαίως σκληρός αγώνας για να αντιληφθεί η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την ανάγκη παγώματος του νέου προγράμματος σπουδών και την απόρριψή του στην πράξη επειδή αλλοιώνει τον χριστιανικό ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος αλλά και την επιτακτική ανάγκη διατήρησης υποχρεωτικού μαθήματος Θρησκευτικών σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, ως έχει σήμερα.”

Τουτέστιν! Η ΠΕΘ, ο “Σύνδεσμος Θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης”, η Ιεραρχία, οι ηγέτες του αντιοικουμενιστικού αγώνα, οι Σύνδεσμοι γονέων κτλ., θα χρειαστεί να εγερθούν από τη χειμερία νάρκη και να δώσουν σκληρή μάχη για να αποσοβηθεί ο κίνδυνος.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

H «ΠΡΟΣΦΟΡΑ» ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του Ιστολογίου “Θρησκευτικά”
=========

Η απομάκρυνση της Άννας Διαμαντοπούλου από το Υπουργείο Παιδείας είναι ευκαιρία απολογισμού του έργου της σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών.

Επί υπουργίας της προσχεδιάστηκε ένα Νέο Λύκειο στο οποίο τα Θρησκευτικά μετατρέπονται σε μάθημα επιλογής σε δύο ή και στις τρεις τάξεις του Λυκείου.

Σε άριστη συνεργασία με νεωτεριστές Θεολόγους, ΚΑΙΡΟΣκόπους στη συντριπτική τους πλειοψηφία ετοιμάστηκε νέο πρόγραμμα σπουδών για τα Θρησκευτικά Δημοτικού και Γυμνασίου που εφαρμόζεται την τρέχουσα σχολική χρονιά πιλοτικά σε κάποια σχολεία και μετατρέπει το μάθημα σε θρησκειολογικό.

Η Άννα Διαμαντοπούλου αρνήθηκε τέλος να δώσει οριστική λύση στο ζήτημα των απαλλαγών από το μάθημα των Θρησκευτικών, μολονότι η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου έκλεισε με έγγραφό της την πόρτα της απαλλαγής Ορθόδοξων μαθητών από το μάθημα.

Το μοναδικό θετικό σημείο της υπουργίας της Άννας Διαμαντοπούλου για το θρησκευτικό μάθημα είναι ότι δεν πρόλαβε να οριστικοποιήσει καμία από τις αποφάσεις της για την υποβάθμισή του. Το Νέο Λύκειο δεν ψηφίστηκε στη Βουλή και δεν έγινε νόμος του κράτους. Το νέο πρόγραμμα σπουδών δεν εφαρμόστηκε σε όλα τα σχολεία.

Απαιτείται βεβαίως σκληρός αγώνας για να αντιληφθεί η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την ανάγκη παγώματος του νέου προγράμματος σπουδών και την απόρριψή του στην πράξη επειδή αλλοιώνει τον χριστιανικό ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος αλλά και την επιτακτική ανάγκη διατήρησης υποχρεωτικού μαθήματος Θρησκευτικών σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, ως έχει σήμερα.

Μετά την απομάκρυνσή της από το Υπουργείο Παιδείας, ευχόμαστε στην Άννα Διαμαντοπούλου σύντομα να έλθει και η απομάκρυνσή της γενικώς από την πολιτική σκηνή με την ψήφο των πολιτών.



ΠΗΓΗ:

Θρησκευτικά

No comments:

Post a Comment