Sunday, March 4, 2012

ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ "ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΩΝ" ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ “ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΗΣ” ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ, ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Διαβάζουμε στο Ιστολόγιο “Θρησκευτικά”:

“Στο Βόλο και στη Μητρόπολη Δημητριάδος βρέθηκε σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής. Σε σύσκεψη που έγινε στο συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στην οποία συμμετείχε και Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο Γ. Γραμματέας έκανε μεταξύ άλλων λόγο για τα προβλήματα που δημιουργούν οξείες και συγκρουσιακές τοποθετήσεις υψηλόβαθμων εκπροσώπων της Εκκλησίας, «οι οποίες», όπως επισήμανε, «επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα της χώρας διεθνώς»...

Επικεντρώνοντας, παράλληλα, στο πρόσωπο του Μητροπολίτου Ιγνατίου σημείωσε ότι «ο ήπιος και ενωτικός λόγος σας, Σεβασμιώτατε, καθώς και οι πράξεις της αγάπης σας, βοηθούν να ξεπεράσουμε δυσκολίες και εμπλοκές με άλλα κράτη, καθώς διαλύουν την εικόνα της ακρότητας και της σύγκρουσης, που τείνει να διαμορφωθεί».

Τόνισε δε προς κάθε κατεύθυνση, ότι «τα μηνύματα απόρριψης του διαφορετικού και του μη διαλόγου, που συχνά εκπέμπονται, διακυβεύουν τα συμφέροντα και της Εκκλησίας και του Κράτους, σε διεθνές επίπεδο»!


ΛΙΑΝ ΘΟΡΥΒΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ “ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΟΙ”
___________
Φαίνεται ότι ο Οικουμενιστές και οι “Μεταπατερικοί” θεολόγοι έχουν θορυβηθεί για τα καλά εξαιτίας της Ημερίδας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για την “μεταπατερική” θεολογία.

Και ως να μην έφταναν οι Οικουμενιστές και οι “μεταπατερικοί” και τα γνωστά παγαλάκια τους (Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Αεράκης, Παναγιώτης Ανδριόπουλος, Αριστείδης Πανώτης, κτλ.) τώρα προσπαθούν να εμπλέξουν και την κοσμική εξουσία για να υπερασπιστούν τη “μεταπατερική” θεολογία και τον Οικουμενισμό.!!!


ΑΝΤΙΘΕΣΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
_________

Καταρχήν τι δουλειά είχε ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζής στη Μητρόπολη Δημητριάδος;

Να λείπουν οι κουτοπονηρίες για προσκλήσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για να δικαιολογηθουν τα αδικαιάλογητα.!

Και μόνον η παρουσία του στη Μητρόπολη Δημητριάδος, ενώ σοβεί η θεολογική έριδα για τη “μεταπατερική” Θεολογία, είναι αντιθεσμική ενέργεια.


ΑΝΑΡΜΟΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΥΘΕΤΕΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ
____________

Αλλά δεν περιορίστηκε με την παρουσία του δώσει κύρος στον Μητροπολίτη Δημηριάδος κ. Ιγνάτιο ο κ. Καλαντζής.

Ταυτόχρονα θεώρησε σκόπιμο να νουθετήσει τους Ιεράρχες και τους Καθηγητές των πανεπιστημίων της Θεολογικής Σχολής να μην ελέγχουν τους “μεταπατερικούς” κακόδοξους θεολόγους και τους Οικουμενιστές.!!!

Ποιος νομίζει ότι είναι ο κ. Καλαντζής, ο κοινωνιολόγος αχυράνθρωπος του Πάγκαλου, με την ειδίκευση στην τουρκική μειονότητα της Θράκης;

Από πού και ως πού νομίζει ότι δικαιούται να παρεμβαίνει με τόσο ωμό και απροκάλυπτο τρόπο σε δογματικά θέματα και να αποφαίνεται τι είναι και τι δεν είναι ορθόδοξο και να δακτυλοδείχνει τους αθώους και τους ένοχους του κρίματος;

Αυτό και αν είναι αντιθεσμική ενέργεια εκ μέρους του κ. Γ. Καλαιτζή.!


ΕΜΜΕΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ
_____________

Τρίτη αντιθεσμική ενέργεια του κ. Καλαντζή.

Δεν αντελήφθη ο κ. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου παιδείας ότι ο προιστάμενός του κ. Αρβανιτόπουλος, Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, παρέστη στην Ημερίδα για τη “Μεταπατερική” θεολογία;

Αν όσα καταγγέλλει τους σύνεδρους της Ημερίδας αληθεύουν ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί τον προιστάμενό του ότι εκθέτει την Ορθοδοξία αλλά και την πατρίδα μας.!!!


ΚΑΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ
__________

Τέταρτη αντιθεσμική παρέμβαση του κ. Καλαντζή!

Δεν είναι μόνον τον Αναπληρωτή υπουργό παιδείας που εκθέτει με το λόγο του ο κ. Καλαντζής.

Ας μην ξεχνά ότι και ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε - υποκριτικά έστω! ποιος αμφιβάλλει γι’ αυτό; - εκπρόσωπο για να διαβάσει μήνυμα στην Ημερίδα και ότι στην Ημερίδα παρέστησαν ως διοργανωτές, ομιλητές και σύνεδροι πολλοί διαπρεπείς Ιεράρχες.

ΝΑ ΜΗ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟ Ο κ. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ
__________

Βγάζει πολύ τη γλώσσα του περίπατο ο κ. Καλαντζής σε θέματα που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητά του και για τα οποία στερείται παντελώς τις γνώσεις για να έχει δικαίωμα γνώμης και κρίσεως.

Αντί να χαλιναγωγήσει τον κ. Γιαγκάζογλου για να μη μετατρέψει το μάθημα των θρησκευτικών σε συγκρητιστικό, όπως είναι χρέος του σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο κ. Καλαιτζής υποστηρίζει απροκάλυπτα τους "μεταπατερικούς" θεολόγους και τους Οικουμενιστές.


ΟΠΟΙΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
_________

Διαφεύγει φαίνεται στον κ. Γενικό ότι η οικονομική κατοχική κυβέρνηση βρίσκεται στο έσχατο σημείο ανυποληψίας στη συνείδηση των πιστών.

Οποιον υποστηρίζουν οι κυβερνώντες απαξιώνεται αμέσως στη συνείδηση του κόσμου σύμφωνα με την αρχή του Κίμωνα: “Κάτι κακό, πρέπει να έπραξαν οι Οικουμενιστές και οι “Μεταπατερικοί” για να τους χειροκροτούν οι αχρείοι μνημονιακοί κυβερνώντες.”

Οσο πιο πολύ μιλούν οι μνημονιακοί υπέρ των Οικουμενιστών και των “μεταπατερικών” θεολόγων και ιεραρχών τόσο πιο πολύ τους εκθέτουν.

No comments:

Post a Comment