Tuesday, April 19, 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ "ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ" ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ “ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ”

ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========


Εμβρόντητος είδα τη φωτογραφία που συνοδεύει την είδηση ότι το Πατριαρχείο Σερβίας τελεί ομαδικό βάπτισμα με ραντισμό;;;!!!


Γιατί;;;


Προσχώρησε στον Παπισμό;


Εδώ οι ιεραπόστολοι στη Αφρική, με τα ανύπαρκτα μέσα, έχουν φτιάξει βαπτιστήρια για ενήλικες και οι Σέρβοι αφήνουν τα παιδιά τους να πάνε στο Δημοτικό σχολείο ή και στο Γυμνάσιο για να τα βαπτίσουν και τελικά ούτε και τότε δεν τελούν βάπτισμα!


Αρκούνται στο ραντισμό!!!


Ετριβα τα μάτια μου από έκπληξη όταν διάβασα την είδηση και είδα τη φωτογραφία.


Ζήτησα να μάθω περισσότερα - από λίαν ενημερωμένο πρόσωπο - που μου είπε ότι την παπική αυτή συνήθεια οι Σέρβοι την έχουν από την εποχή της Μαρίας Θηρεσίας (1717 - 1780)!!! και ότι καταβάλλεται προσπάθεια να καταργηθεί.


Καλά!


Γιατί γίνεται απλά προσπάθεια και δεν λαμβάνονται άμεσα δραστικά μέτρα, όπως αυτά που έσπευσαν να πάρουν οι Σέρβοι ιεράρχες για την εκθρόνιση και την καθαίρεση του Σεβασμιότατου κ. Αρτέμιου;


Αλλά τι μέτρα να ληφθούν όταν ο κληρικός που τέλεσε το ράντισμα (όχι βάπτισμα) είναι ο βοηθός επίσκοπος του Πατριάρχη των Σέρβων;


Κατά τα άλλα το Πατριαρχείο Σερβίας ακολουθεί, με θρησκευτική ευλάβεια - μη σας περάσει από το μυαλό τίποτα διαφορετικό -, την περί ορθοδόξου Οικουμενισμού και όχι της Γενεύης και της Κωνσταντινούπολης διδασκαλία του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς.!!!


Και όποιος θέλει φυσικά το πιστεύει. Και για να ακριβολογούμε μόνον οι εκ γενετής τυφλοί - που δεν μπορούν να δουν τη φωτογραφία - μπορούν να πιστέψουν την περί ορθοδόξου οικουμενισμού πορεία της Σερβικής ιεραρχίας.


Πατέρες και αδελφοί! Σας διαβεβαιώνω με κάθε ειλικρίνεια. Αν δεν έβλεπα τη φωτογραφία με τα μάτια μου δεν θα πίστευα το ρεζιλίκι.


Αφήνουν τα παιδιά τους να ενηλικιωθούν για να τα βαφτίσουν, αλλά και τότε ακόμη τα ραντίζουν! Οπως ακριβώς οι Παπικοί!


Και ο μεν Μακαριότατος Σερβίας - μας διαβεβαίωσε ο Αγιος Μαυροβουνίου, - είναι αφελής και λέγει και κάνει πράγματα χωρίς να συνειδητοποιεί τις συνέπειες.


Οι Σεβασμιότατοι πρώην Ερζεγοβίνης, Μαυροβουνίου, Μπάτσκας, κτλ. όμως ούτε αφελείς είναι, ούτε άμοιροι θεολογικής παιδείας.


Γιατί δεν επιτελούν το χρέος τους;


Αλλά ας μας επιτραπεί το ερώτημα. Ο Σεβασμιότατος κ. Αρτέμιος γνώριζε ασφαλώς ότι τους δύο τελευταίους αιώνες γινόταν αυτό το φρικτό ατόπημα.


Σε ποιες παραστάσεις προέβη για να σταματήσει;


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****



ΒΑΦΤΙΣΗ 550 ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΡΑΝΤΙΣΜΑ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ!!!

=========


Μπροστά από την Εκκλησία του Αγίου Μάρκου στο Βελιγράδι χθες, Κυριακή 17 Απριλίου (Βαΐων), βαπτίστηκαν 550 μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Να σημειωθεί, ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη ομαδική βάπτιση, πού έχει γίνει ποτέ στο Βελιγράδι.


Η βάπτιση διοργανώνεται από την Επιτροπή Θρησκευτικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου και Καρλοβικίου, με επικεφαλής τον Επίσκοπο Χβόσνου Αθανάσιο, Πρόεδρο της Επιτροπής.


Την ακολουθία τέλεσε ο Επίσκοπος Αθανάσιος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς του Πατριαρχείου Σερβίας.


Ο κ. Αθανάσιος μιλώντας στους μαθητές από την είσοδο του Αγίου Μάρκου, από εκεί που αρχίζει και ο φετινός Μαραθώνιος, ότι «η πράξη σας είναι η εκκίνηση, ενός πνευματικού μαραθωνίου – ενός μαραθωνίου της εν Χριστώ ζωής».

No comments:

Post a Comment