Monday, April 4, 2011

ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ


ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗΝ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι στη Ρωσία διορίζονται 240 στρατιωτικοί ιερείς. Ενώ στη δική μας πατρίδα (Ελλάδα και Κύπρο) γίνεται ότι είναι δυνατόν για να υποβαθμισθεί η πίστη μας και να περιθωριοποιηθεί η Εκκλησία από τη ζωή και την παιδεία του ευλογημένου μας Γένους.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε ότι η Εκκλησία αν χρειαστεί είναι διατεθειμένη να πουλήσει ακόμη και τα κανδήλια των ναών για να βοηθήσει το πενόμενό της ποίμνιο.

Και η Πολιτεία; Ανταποκρίνεται ευγνωμόνως! Πρώτα απαγορεύει στους επισκόπους ακόμη και τη χειροτονία κληρικών (εκεί φτάσαμε! Ζούμε καταστάσεις της πρώην Σοβιετικής Ενωσης!!!) και μεθοδεύει με κάθε τρόπο την υποβάθμιση του μαθήματος των Θρησκευτικών και των Θεολογικών Σχολών και παράλληλα διασπαθίζει αλόγιστα το χρήμα πότε με την κακοδιαχείριση και πότε με τη φυγάδευση μυθικών ποσών στο εξωτερικό σε καταθέσεις στο όνομα πολιτικών προσώπων από όλους τους χώρους.

Για προσέξτε τα στατιστικά στοιχεία που δίνει ο Σεβασμιότατος Μεσσηνίας. Είναι εξόχως εύγλωττα.

Παραθέτουμε στη συνέχεια δύο κείμενα που μας έδωσαν την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
=========

ΕΡ.: Πάντως, ορισμένοι πιστεύουν άτι η Εκκλησία δεν προσφέρει στις αδύναμες τάξεις σύμφωνα με αυτά που μπορεί.

ΑΠ.: Αυτό που ακούγεται και λανσάρεται μέσα από μια πολύ σωστά οργανωμένη επικοινωνιακή πολιτική είναι μύθος. Διότι η ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία από το '30 μέχρι το 1952 έδωσε το 96% της εκκλησιαστικής περιουσίας στο Δημόσιο, για ακτήμονες και για να αποκτήσει η ελληνική Πολιτεία δημόσια γη. Εναπομένει λοιπόν το 4%. Πάνω από το 40% αυτού είναι δεσμευμένο από τον νόμο Τρίτση και δεν μπορεί να αξιοποιηθεί κατά κανέναν τρόπο. Από το υπόλοιπο, αν υπολογιστεί ότι ένα ποσοστό είναι δασικές και αγροτολιβαδικές εκτάσεις, που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν, μένουν ως αξιοποιήσιμα μόνο ακίνητα σε αστικά κέντρα. Όταν όμως αυτά φορολογούνται με 20% επί των εσόδων τους και 9% - 10% με βάση τον νόμο περί μεγάλης ακίνητης περιουσίας, πώς θα αποδώσουν για να μπορέσει η Εκκλησία να κάνει το φιλανθρωπικό της έργο; Εκτός τούτου, το Ελληνικό Δημόσιο σήμερα παίρνει το 25% επί των ακαθάριστων εσόδων, ως φόρο.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν μπορούν από τη μια να μαζεύουν τα εισοδήματα της Εκκλησίας και από την άλλη να απαιτούν παροχές. Και λαμβανομένου υπ' όψιν ότι δεν υπάρχει καμία, μα καμία αρωγή και συμβολή της Πολιτείας απέναντι στο προνοιακό έργο της Εκκλησίας. Επεκτείνουμε ένα ίδρυμα στην Καλαμάτα, που θα στοιχίσει 5.000.000 ευρώ, και αυτό καλύπτεται αποκλειστικά από ίδιους πόρους. Δεν έχει συνεισφέρει κανένας δημόσιος φορέας. Και ρωτώ: Αυτό το έργο είναι προσωπικό έργο, ιδιώτη; Δεν φτιάχνεται για να εξυπηρετήσει τον κόσμο; Δεν είναι αυτό κοινωνικό έργο της Εκκλησίας; Και δεν γίνεται μόνο στη Μεσσηνία, αλλά και στις 82 Μητροπόλεις της Ελλάδας. Και να σας πω και κάτι άλλο, που η ιστορία το έχει αποδείξει: Εάν η Εκκλησία δει ότι χρειάζεται να πουλήσουμε και τα καντήλια ακόμα για να βοηθήσουμε τον κόσμο να ζήσει, θα το κάνει. Όμως, όταν το κρίνουμε εμείς κι όχι όταν θα μας το υποδεικνύουν άλλοι γιατί τους εξυπηρετεί.


ΠΗΓΗ:

Δημοκρατία,

Αναγραφές

*****

ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ 240 ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη
==============

240 μόνιμες θέσεις για κληρικούς στο στρατό θα δημιουργηθούν, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Συνοδικής Επιτροπής για τις Ένοπλες Δυνάμεις, Πρωθιερέα Δημήτριο Σμυρνόφ.
Να σημειωθεί, ότι στη Ρωσία αναβιώνει ξανά ο θεσμός των στρατιωτικών ιερέων, ο οποίος είχε καταργηθεί το 1918.

"Μετά από συζητήσεις που είχαμε, ο αριθμός των κληρικών στο ρωσικό στρατό θα είναι 240 μόνιμες θέσεις για το 2011", - δήλωσε ο πρωθιερέας Δημήτριος.

Σύμφωνα με τον π. Δημήτριο μέχρι σήμερα, υπηρετούν σε στρατιωτικές μονάδες εθελοντικά πάνω από 1.000 ιερείς.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας, ανέφερε ότι η σύμβαση των ιερέων θα είναι πλήρους απασχόλησης και ο μισθός ανέρχεται στα 20 χιλιάδες ρούβλια= 500 ευρώ.


ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment