Thursday, April 28, 2011

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ "ΛΑΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ"













Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ “ΛΑΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ” ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Ο μεν Οικουμενισμός των διαλόγων έχει φουντάρει στα βαθιά, χωρίς ελπίδα διάσωσης από το ναυάγιο στο προβλεπτό μέλλον, αλλά ο λεγόμενος “λαικός Οικουμενισμός” κάνει κυριολεκτικά θραύση.


Ως να μην έφταναν οι συνεχείς συμπροσευχές και συναντήσεις με αιρετικούς και αλλόθρησκους, οι προσκλήσεις προς τον Πάπα να επισκεφθεί Ορθόδοξες χώρες, το άναμμα των μανόρων και το μοίρασμα του “Ιερού Κοράνιου” και τα λοιπά θεατρινιστικά και συγκρητιστικά που παρακολουθούμε καθημερινά, τώρα έχουμε νέο κρούσμα “λαικού Οικουμενισμού” που σηματοδοτεί κοινή δράση Ορθοδόξων με αλλόθρησκους για την αντιμετώπιση των αιρέσεων.


Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΜΟΥΦΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ

_____________


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων θεώρησε καλό να συνεννοηθεί με τη μουφτεία της Ξάνθης για να αντιμετωπιστούν οι μισσιονάριοι των Ιεχωβιτών στην περιοχή.


Κύριε ελέησον! Από πότε έγινε ορθόδοξοι επίσκοποι να συνεργάζονται με αλλόθρησκους θρησκευτικούς ηγέτες για να προστατεύσουν τους πιστούς τους από τις αιρέσεις;


Οι Ιεχωβίτες, αναφέρει η κατάπτυστη ανακοίνωση της Μητροπόλεως Ξάνθης, είναι “μια θρησκευτική, πολιτική και οικονομική οργάνωση αιρετικών, που στόχο έχει να αλλοιώσει την παραδοσιακή πίστη των κατοίκων της περιοχής. Για το λόγο αυτό καλούμε τους πιστούς, χριστιανούς και μουσουλμάνους, ν' αποφεύγουν να έρχονται σ' επαφή με τους εκπροσώπους της οργάνωσης αυτής".


Βεβαίως ουδείς έχει αντίρρηση μια Ορθόδοξη Μητρόπολη να εκδίδει ανακοίνωση για να προστατεύσει το ποίμνιό της από τους Ιεχωβάδες. Τους προβατόσχημους λύκους. Η προσπάθεια όμως να διαφυλάξει η Μητρόπολη Ξάνθης τους μουσουλμάνους της περιοχής από τους Ιεχωβίτες είναι εντελώς ακατανόητη. Το έργο της Μητροπόλεως Ξάνθης είναι να ανοίξει το δρόμο των Μουσουλμάνων της περιοχής προς την Ορθοδοξία. Οχι να προστατεύσει τους αλλόθρησκους να μη γίνουν αιρετικοί!


Τι στο τηγάνι, τι στη φωτιά Σεβασμιότατε; Αυτή τη μέριμνα θα έχουμε;


ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ "ΛΑΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ"

_________


Πέραν της εντελώς απαράδεκτης - ως προς το περιεχόμενό της - προτροπής του Σεβασμιότατου Ξάνθης υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα από το γεγονός και μόνον ότι ένας ορθόδοξος Ιεράρχης εμπεδώνει με τον πιο απαράδεκτο τρόπο τον “λαικό Οικουμενισμό” και μάλιστα με αλλόθρησκους.


Στέλλει σαφέστατο μήνυμα - έστω και αν δεν είναι αυτή η επιδίωξή του - ότι το να παραμείνει κάποιος πιστός στην πλάνη του Μωάμεθ και στα διδάγματα του “Ιερού Κορανίου” είναι ορθή στάση.


Η Μητρόπολη Ξάνθης - όπως και κάθε Ορθόδοξη Μητρόπολη - έχει χρέος να ελκύσει προς την Ορθοδοξία τους αλλόθρησκους. Ο Χριστός κατέστησε τους οπαδούς του αλιείς ανθρώπων. Οχι φύλακες ενυδρείου.


ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΡΩΗΝ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

____________


Οταν ο αείμνηστος Μητροπολίτης πρώην Φλωρίνης Αυγουστίνος πήγε στη Φλώρινα κατήχησε και βάφτισε τους μουσουλμάνους αθίγγανους της περιφέρειάς του. Δεν προσπάθησε να τους προφυλάξει από τους Ιεχωβίτες μισσιονάριους. Εναντίον των Ιεχωβιτών και των κάθε λογής αιρετικών διεξήγαγε ακάματους αγώνες. Στόχος του όμως ήταν να προστατεύσει το ποίμνιό του για να μη χάσει την ορθόδοξη πίστη. Οχι για να προστατεύσει τους μουσουλμάνους για να διατηρήσουν αλώβητη τη γεμάτη πλάνες θρησκευτική τους παράδοση.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο.


*****


ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΟΥΦΤΕΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΟΙ ΙΕΧΩΒΙΤΕΣ



Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη


================


Κοινό μέτωπο εναντίον των Μαρτύρων του Ιεχωβά άνοιξαν η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και η Μουφτεία.

Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης με ανακοίνωση της, καλεί απο κοινού Χριστιανούς και Μουσουλμάνους ν' αποφύγουν κάθε επαφή με τη συγκεκριμένη οργάνωση.

Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, σε συνεννόηση με την Μουφτεία Ξάνθης, γνωστοποιεί στους Χριστιανούς και στους Μουσουλμάνους κατοίκους της περιοχής μας ότι προσφάτως κυκλοφόρησαν προσκλήσεις για ομιλίες με θρησκευτικό χαρακτήρα στην ελληνική και τουρκική γλώσσα που πραγματοποιούνται σε κτήριο της πόλης μας.

Επίσης, προσθέτει, ότι "οι εκδηλώσεις αυτές οργανώνονται από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, μια θρησκευτική, πολιτική και οικονομική οργάνωση αιρετικών, που στόχο έχει να αλλοιώσει την παραδοσιακή πίστη των κατοίκων της περιοχής".

"Για το λόγο αυτό καλούμε τους πιστούς, χριστιανούς και μουσουλμάνους, ν' αποφεύγουν να έρχονται σ' επαφή με τους εκπροσώπους της οργάνωσης αυτής", αναφέρει χαρακτηριστικά στο τέλος η ανακοίνωση της Μητροπόλεως.


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment