Monday, April 18, 2011

ΝΕΕΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ


ΝΕΕΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Δυστυχώς ο Μακαριότατος Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος δεν χάνει ευκαιρία να δείξει ένα οικουμενιστικό πρόσωπο που προκαλεί βαθειά θλίψη στους πιστούς.


Πρόσφατα έκανε δηλώσεις, για το θέμα των μεταμοσχεύσεων, και χωρίς λόγο και αιτία πέταξε το οικουμενιστικό του σχόλιο και σκανδάλισε τον κόσμο.


Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος δήλωσε ότι ο Σέρβος Πατριάρχης λέγει από αφέλεια ορισμένα πράγματα και όχι επειδή είναι συνειδητός οικουμενιστής.


Δεν έχουμε λόγο να διαμφισβητήσουμε τη δήλωση του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου, αλλά και δεν είναι δυνατόν να παραγνωρίζουμε κάθε φορά τα χονδροειδή ατοπήματα που διαπράττει.


Τι την ήθελε την αναφορά στη “Ρωμαιοκαθολική” Εκκλησία ο Μακαριότατος;


Είτε είναι υπέρ των μεταμοσχεύσεων οι Παπικοί, είτε δεν είναι, τι σχέση έχει με τη στάση που τηρεί μια Αυτοκέφαλη Εκκλησία, ή με τη στάση που θα τηρήσει η Ορθόδοξη Εκκλησία ως σύνολον στη μέλλουσα να συνέλθει Πανορθόδοξο Σύνοδο;


Και το χειρότερο!


Γιατί μιλά για τον Παπισμό και τον χαρακτηρίζει Εκκλησία; Είναι δυνατόν να μην κατανοεί ότι προκαλεί αφόρητα τους πιστούς;


Πόσες Εκκλησίες υπάρχουν; Μία, όπως ομολογούμε στο “Σύμβολο της πίστεως”, ή Δύο, όπως φρονεί η προδοτική για την Ορθόδοξη Εκκλησία συμφωνία του Μπαλαμάντ, με τη θεωρία περί των "δύο πνευμόνων" και των "δύο αδελφών Εκκλησιών";


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πάνω σχολίου.


*****


ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ: “ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ”

_____________


Ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο RTS δήλωσε ότι «η δωρεά των οργάνων μετά θάνατον, δείχνει την αληθινή αγάπη και την μεταθανάτιο εν Χριστώ φιλανθρωπία. Αυτή η φιλανθρωπία είναι μια πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο, όχι μόνο προς τους συγγενείς εξ αίματος, αλλά προς όλους τους άλλους ανθρώπους». «Οι μεταμοσχεύσεις είναι αποδεκτές και από την Ορθόδοξη και από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία» πρόσθεσε ο Πατριάρχης Ειρηναίος.


ΠΗΓΗ:


Ακτίνες,


Zaveštanje organa - posmrtno dobročinstvo


No comments:

Post a Comment