Wednesday, April 20, 2011

ΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΔΑΝΙΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"


ΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΔΑΝΙΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ”


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Με πολλή χαρά παραθέτουμε την παρέμβαση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ για την “κάρτα του πολίτη”.


Μέσα σε λίγες αράδες ο Σεβασμιότατος είπε αυτά που πρέπει να γίνουν για να αποφευχθεί το ηλεκτρονικό φακέλλωμα των πολιτών και για να μην παραδοθεί η ελευθερία του ανθρώπου σε αρχές και εξουσίες που απεργάζονται την υποδούλωση του ανθρώπου.


Οπως πολύ ορθά επισημαίνει ο Σεβασμιότατος ως χριστιανοί αποκλείεται να πάρουμε “κάρτα” που περιέχει ή αφήνει περιθώριο να προστεθεί στο μέλλον ο αριθμός του Αντιχρίστου 666.


Υστερα, ως πολίτες, δεν έχουμε καμιά διάθεση να προσυπογράψουμε - με την παραλαβή της “κάρτας” - τον εγκλεισμό μας σε ηλεκτρονική φυλακή.

Αλλά και ως χριστιανοί δεν μπορούμε να συνδράμουμε την προσπάθεια να φαλκιδευθεί η ελευθερία του ανθρώπου και να καταστρατηγηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια του ανθρώπου.


Θα μπορούσα να συνεχίσω την ανάλυση του Σεβασμιότατου Καισαριανής αλλά νομίζω ότι είναι αχρείαστο. Τα λέγει όλα. Είναι σύντομη, σαφής και επί της ουσίας.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****



ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

=========


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ κατέθεσε με έγγραφο του στην Ιερά Σύνοδο τις απόψεις του για την «Κάρτα του Πολίτη» που έχουν ως εξής:

Α) Η «Κάρτα του Πολίτη» δεν πρέπει να έχει εμφανώς η αφανώς και κατ’ ουδένα τρόπο να αναμειγνύεται σ’ αυτή ο αριθμός του Αντιχρίστου 666.

Β) Πέραν της καταγραφής των στοιχείων της ταυτότητος του πολίτη να μην καταγράφωνται σ’ αυτή προσωπικά δεδομένα και άλλες πληροφορίες, τις οποίες η Δημόσια Διοίκηση έχει ούτως η άλλως καταγεγραμμένες για τον πολίτη στα Αρχεία των διαφόρων Κρατικών Υπηρεσιών.

Γ) Η «Κάρτα του Πολίτη» να μην επιδέχεται περαιτέρω επεξεργασία από διάφορες Κρατικές Υπηρεσίες η κέντρα εξουσίας και διαχειρίσεως πληροφοριών.

Δ) Οι υπάλληλοι που θα χειρίζονται τα προσωπικά δεδομένα και τα Αρχεία να είναι διαβαθμισμένοι, όπως και η ηλεκτρονική αποθήκευσή τους για την προστασία του πολίτη από κακόβουλες αλλοιώσεις και επεμβάσεις.

Ε) Να μην υπάρχει δυνατότητα μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων επεμβάσεως οιουδήποτε στην προσωπικότητα, στην βούληση, στα συναισθήματα, στις απόψεις του πολίτη με σκοπό την αλλοίωσή τους η την χειραγώγησή του.

ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment