Saturday, January 1, 2011

"ΦΙΛΟΦΡΟΝΗΣΕΙΣ" ΚΑΙ ΛΥΚΟΦΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ









“ΦΙΛΟΦΡΟΝΗΣΕΙΣ” ΚΑΙ ΛΥΚΟΦΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Μετά τον απόλυτο εξευτελισμό που υπέβαλαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο - με την ορκωμοσία τους η οποία έγινε με πλήρη περιφρόνηση προς την Εκκλησία - τώρα οι ανεκδιήγητοι δήμαρχοι Μπουτάρης και Καμίνης άρχισαν τις φιλοφρονήσεις προς τους επισκόπους!!!

Επέπρωτο να ζήσουμε και αυτή την κωμωδία! Τώρα λέγουν χρειάζονται την Εκκλησία, επειδή με τα συσσίτια που παρέχει με τα οποία τρέφονται δεκάδες χιλιάδες απόρων, η Εκκλησία προσφέρει πολύτιμο έργο! Ετσι ε; Τώρα το θυμήθηκαν; Οταν διαπόμπευε τον Αρχιεπίσκοπο κατά τη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του ο κ. Καμίνης και του συμπεριφέρθηκε με τόση σκαιότητα δεν το γνώριζε ότι η Εκκλησία επιτελεί τεράστιο φιλανθρωπικό έργο;

Ο κ. Μπουτάρης - που θέλει να εγείρει με χρήματα των δημοτών μνημείο στο μεγαλύτερο σφαγέα του Ελληνισμού τον Κεμάλ Ατατούρκ - δεν γνώριζε ότι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος επιτελεί μεγάλο εθνικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο; Γιατί δεν τους ήθελαν στην ορκωμοσία τους να τους κάνουν ένα αγιασμό; Τι φοβήθηκαν; Οτι θα είχαν το Θεό συναντιλήπτορα στο έργο τους;

Αυτοί είναι οι πολιτικοί. “Οσο χρειάζονται την Εκκλησία την χρησιμοποιούν και όταν δε τη χρειάζονται τη θεατρίζουν”, όπως έλεγε ο π. Παίσιος.

Σε κάθε περίπτωση κανείς δεν τρώει κουτόχορτο! Οι λυκοφιλίες και οι φιλοφρονήσεις του Μπουτάρη και του Καμίνη δεν πείθουν κανένα. Στο πρόσωπό τους η Εκκλησία και οι δημότες της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας βλέπουν δεδηλωμένους εχθρούς και όχι Ελληνες και Ορθόδοξους δήμαρχους.

Ας όψονται όσοι κάθονταν στον καναπέ τους και δεν πήγαν στην κάλπη στις δημοτικές εκλογές. Και έτσι τώρα οι δήμαρχοι που δεν πήραν περισσότερο από το 20% των ψήφων των δημοτών των μεγαλύτερων δήμων της χώρας μας φιγουράρουν ως δήμαρχοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και εξευτελίζουν την Εκκλησία και την πατρίδα μας.

Παραθέτουμε στη συνέχεια τα ρεπορτάζ που μας έδωσαν την αφορμή για τη σύνταξη των πιο πάνω σχολίων.

*****

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΠΕΛΟ ΔΩΡΙΣΕ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ
==============

Τέλος τα σκληρά λόγια στις σχέσεις μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, και του νέου Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη.
Η επίσημη τελετή πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, μετά την καθιερωμένη δοξολογία για το νέο έτος, παρουσία του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου, ο οποίος έφθασε είκοσι λεπτά αργότερα.
Κατά την διάρκεια ανταλλαγής δώρων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης προσέφερε στον Μητροπολίτη Άνθιμο, μια βυζαντινή εικόνα που απεικονίζει την Άμπελο.
Ο Μητροπολίτης Άνθιμος ευχαρίστησε τον κ. Μπουτάρη για την εικόνα, προσφέροντας και αυτός από την πλευρά του μια εικόνα του Χριστού με την ευχή να φωτίζει πάντα την σταδιοδρομία του.

ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

*****

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΝΗΣ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ
_______________
Τα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών επισκέφθηκαν σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο νέος Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης.

Ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα ενισχύσει την προσπάθεια αξιοποιώντας και την εμπειρία στελεχών της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών έκανε λόγο για έργο Αγάπης και σημείωσε ότι τόσο ο Δήμος όσο και η Εκκλησία προβληματίζονται "για όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται σε μια ανάγκη και έρχονται εδώ για να βρούνε ένα πιάτο φαί".

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας και ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Γαβριήλ Παπανικολάου.


ΠΗΓΗ:

Πυλώνας Εκκλησιαστικών ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment