Wednesday, January 12, 2011

Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ

















Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Η απόφαση της κυβέρνησης Τσολάκογλου του ΔΝΤ του κ. Γ. Παπανδρέου φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην απαγόρευση χειροτονίας ιερέων. Θα επιτρέπει να χειροτονείται ένας ιερέας μόνο αφού συνταξιοδοτηθούν πέντε ιερείς.

Αυτό κι αν λέγεται επέμβαση στα interna sacra της Εκκλησίας!!!
Η κατοχική κυβέρνηση της αισχύνης μεθοδεύει να καταστήσει το μάθημα των θρησκευτικών - αλλά από ότι φαίνεται και της Ιστορίας - προαιρετικό. Να αλλοτριώσει τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των θρησευτικών. Να καθαιρέσει τα θρησκευτικά σύμβολα από τους δημόσιους χώρους και από τις σχολικές αίθουσες. Να καταργήσει την πρωινή προσευχή στα σχολεία. Πολλοί από τους κυβερνώντες δεν σηκώνουν το χέρι τους για να ορκιστούν στο ευαγγέλιο κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους. Δεν θέλουν την παρουσία ιερέων για να τελούν αγιασμό στα σχολεία και σε δημόσιες υπηρεσίες.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, σύμφωνα με πληροφορίες της “Ρομφαίας”, απεφάσισε να συγκαλέσει την Ιεραρχία τη Δευτέρα για να συζητήσει το θέμα της απαγόρευσης χειροτονίας ιερέων.

Δύο σημαντικά πράγματα πρέπει να επισημανθούν. Καταρχήν ελπίζουμε ότι δεν θα αφεθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να οδηγήσει "κατά κρημνών" και αυτό το πρόβλημα. Δεν επιτρέπεται να σχηματιστούν επιτροπές και υπεπιτροπές για το θέμα. Τη Δευτέρα στη Σύνοδο της Ιεραρχίας πρέπει να ληφθούν αποφάσεις - ομόφωνες ει δυνατόν - οι οποίες θα λένε στην Πολιτεία ένα μεγάλο ΟΧΙ. Η Εκκλησία θα αποφασίζει πόσους ιερείς χρειάζεται και πού. ΟΧΙ οι πολιτικοί.

Αν η Πολιτεία αρνηθεί να συμμορφωθεί αμέσως και χωρίς όρους τότε αμέσως η Εκκλησία να θέσει εαυτήν εν διωγμώ και να καταθέσει προσφυγή σε Ελληνικά και διεθνή δικαστήρια και να απαιτήσει την άμεση επιστροφή του 96% της περιουσίας της που έδωσε στο κράτος για να αναλάβει την μισθοδοσία των ιερέων.

Αλλά υπάρχει και ένα δεύτερο θέμα αναφορικά με τη σύγκληση της Ιεραρχίας τη Δευτέρα. Δεν είναι δυνατόν η Εκκλησία να συνέλθει να συσκεφθεί και να αποφασίσει ΜΟΝΟΝ γι’ αυτό το θέμα. Η κάρτα του πολίτη, ο υποχρεωτικός και ορθοδόξος χαρακτήρας του μαθήματος των θρησκευτικών σε όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλα θέματα απαιτούν τη λήψη ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ. Οχι την παραπομπή τους στις Ελληνικές καλένδες με το σχηματισμό επιτροπών και υπεπιτροπών για να μπορέσει ο “πρασινοφρούραχος” των συμφερόντων του ΠΑΣΟΚ στην Εκκλησία Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να δώσει τον χρόνο στους άθεους κρατούντες να περάσουν τα σχέδιά τους.

Και ένα τελευταίο θέμα. Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει πολλές εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιηθούν.
Πρέπει να ληφθεί απάφαση για την αποχώρηση από το παγκόσμιο συμβούλιο των αιρέσεων γνωστό ως ΠΣΕ, να απαιτήσει από το Μητροπολίτη Δημητριάδος να καθαρίσει το σταύλο του Αυγείου που λέγεται Ακαδημία θεολογικών σπουδών του Βόλου, να δώσει κατά Θεόν λύση στην εκκρεμότητα της αδικίας σε βάρος του Μητροπολίτη Αττικής Νικοδήμου, να απαιτήσει την άμεση αντικατάσταση όσων αντορθόδοξων στοιχείων περιβάλλουν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, εν οις και ο κακός δαίμονας του μαθήματος των θρησκευτικών Σταύρος Γιαγκάζογλου, αλλά και να επιληφθεί όσα άλλα θέματα χρήζουν άμεσης λύσης, όπως η περιφρόνηση που δείχνουν οι Νεοβαρλααμίτες της απόφασης της Ιεράς Συνόδου, που απαγορεύει τη χρήση της κακόγουστης και γεμάτης θεολογικά λάθη μεταγλώττισης της Θείας Λειτουργίας του Πρεβέζης.

Για όλα η Ιεραρχία πρέπει να δώσει κατά Θεόν λύσεις με συγκεκριμένες αποφάσεις. Αποφάσεις ορθόδοξες, αποφάσεις γενναίες που θα δέσουν τα χέρια του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο οποίος συνωμοτεί με τους άθεους κρατούντες και απεργάζεται σε όλα τα επίπεδα το κακό της Εκκλησίας.

Παραθέτουσμε στη συνέχεια το ρεπορτάζ που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

****

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ


Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη
=================

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 για δεύτερη ημέρα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες της "Romfea.gr" η Διαρκής Ιερά Σύνοδος φαίνεται να αποφάσισε, την έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι η έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας θα γίνει την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, και θα ασχοληθεί με θέματα κληρικών - προσλήψεις όσον αφορά τις νέες ρυθμίσεις που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα οι νέες αυτές ρυθμίσεις προβλέπουν μία πρόσληψη στο Δημόσιο για πέντε αποχωρίσεις, κάτι που αφορά και τους κληρικούς αφού είναι μισθοδοτούμενοι του Κράτους.

ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment