Sunday, January 23, 2011

ΔΥΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΝΙΖΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ
















ΔΥΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΕΝΟΧΩΡΟΥΝ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΝΙΖΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====================

“Είδηση”, λένε οι δημοσιογράφοι, “δεν είναι ότι ο σκύλος δάγκωσε τον άνθρωπο αλλά ότι ο άνθρωπος δάγκωσε το σκύλο”. Τον μεν πρώτο συμβαίνει τακτικά το δε δεύτερο σπάνια ή ίσως ποτέ.

Ετσι και με τους σεσημασμένους ορκισμένους Οικουμενιστές Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και Αρχιδιάκονο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μάξιμο.

Νέα Οικουμενιστικά κατορθώματα έχουν αναγγελθεί και από τους δύο ιέρακες του συγκρητισμού.

Ο μεν πρώτος θα παρουσιάσει με τους ομόδοξούς του Παπικούς αιρετικό βιβλίο στο Ποντιφικό συμβούλιο!!! Ούτε καρδινάλιος του Πάπα να ήταν! Πού ξανακούστηκαν αυτά τα πράγματα; Οτι Ορθόδοξοι ιεράρχες πηγαίνουν για να παρουσιάσουν βιβλία αιρετικών; Φανταστήκατε ποτέ το Μέγα Αθανάσιο να παρουσιάζει στο κέντρο των Αρειανών τη “Θάλεια” του Αρείου;

Ο δε Μέγας Αρχιδιάκονος Μάξιμος (Βγενόπουλος) επιλέγει κάθε ώρα και στιγμή για να αμολήσει τους οικουμενιστικούς μύδρους του! Urbi et orbi.

Πριν λίγες βοδομάδες μας υπέβαλε σε οικουμενιστική ψυχρολουσία, με το κήρυγμα από άμβωνος στον πατριαρχικό ναό την Κυριακή της προ Χριστού Γεννήσεως - στην παρουσία του Παναγιότατου - στην οποία είπε τα τετριμμένα αθεολόγητα και ανούσια περί φονταμενταλιστών, Ταλιμπάν, κτλ., κτλ.!

Τώρα μετέβη στη Ρώμη στο Γρηγοριανό πανεπιστήμιο της Ρώμης για να πει (Surprise! Surprise!) και πάλιν τα ίδια και τα ίδια. Οτι είναι ανάγκη να γίνονται οι διάλογοι για να δώσουμε οντολογική απάντηση στα σύγχρονα προβλήματα.

Ιερολογιότατε Αρχιδιάκονε! Για όνομα του Θεού πια!

Γιατί επιτέλους δεν μας λέτε ΠΟΤΕ, ΠΟΙΟΣ και ΠΟΥ αρνήθηκε την ανάγκη να γίνονται διάλογοι; Το ΜΟΝΟ που είπαμε και ξαναλέμε είναι ότι οι όντως ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ διάλογοι πρέπει να γίνονται με στόχο την επιστροφή των πεπλανημένων στην Εκκλησία.

Αν διαξαγόταν ένας διάλογος με τους Παπικούς λχ. στον οποίο εκπρόσωποι των Ορθοξόξων Εκκλησιών ήταν αναστήματα όπως οι π. Θεόδωρος Ζήσης, π. Γεώργιος Μεταλληνός, ο κ. Δημήτριος Τσελεγγίδη, οι Μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ, Ναυπάκτου Ιερόθεος, Νευροκοπίου Ναθαναήλ, Κυθήρων Σεραφείμ, Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς, κτλ. για ποιο λόγο θα είχαμε να αντίρρηση να διεξάγονται διάλογοι; Ισα -ίσα που θα είμαστε ευτυχείς επειδή θα δινόταν ορθόδοξη ομολογία της πίστεως και δεν θα παραβιάζονταν οι Ιεροί Κανόνες με συμπροσευχές και άλλα παρατράγουδα.

Οταν όμως βλέπουμε, Ιερολογιότατε, τους ομόφρονές σας Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Στυλιανό, Μητροπολίτες Περγάμου και Μεσσηνίας, τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιγνάτιο, τον κ. Πέτρο Βασιλειάδη, τον π. Γεώργιο Τσέτση, τον κ. Φειδά, την Ιερολογιότητά σας κτλ. να εκπροσωπούν την Ορθοδοξία δημιουργούνται αναπόφευκτα προβλήματα.

Πώς να μην ανησυχούμε για το τι είδους Ορθοδοξία θα παρουσιάσετε στους αιρετικούς, τι είδους κοινά κείμενα θα υπογράψετε και ποιες προδοτικές συμφωνίες θα συνομολογήσετε μαζί τους;

Μας αδικείτε που δεν σας εμπιστευόμαστε Ιερολογιότατε; Για ξαναδιαβάστε τη κήρυγμά σας στον πατριαρχικό ναό και την ομιλία σας στο Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο και θα αντιληφθείτε επακριβώς γιατί δεν σας εμπιστεύονται οι πιστοί.

1 comment:

  1. κ.Τελεβάντο μου αν επιτρέπετε,το υπογράφω και με τα δυό χέρια,και να προσθέσω για τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο Δημητριάδος να ετοιμάζετε για άλλην ψυχρολουσία-επιστολή καταπέλτη απο την νεολαία Θεσσαλονίκης!Τον Μεσσηνία να τον χαίρονται τα άλογα πρόβατα(ούπς συγνώμη)οι πιστοί θέλω να πώ,του ποιμνίου του!Να χαίρονται τον Βυσσαρίωνα τον νέο της Μεσσηνίας!Για τον ιερολογιότατο διάκονο του Πατριάρχη,ευχόμαστε εις ανώτερα οικουμενι(στι)κά ανοίγματα και διαλέξεις...καλά την πάει την "βαλίτσα"...ά(να)ξιος ο διάδοχος!!!

    ReplyDelete