Wednesday, January 12, 2011

Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΓΡΟΝ ΗΓΟΡΑΣΕ ΚΑΙ ΖΕΥΓΗ ΒΟΩΝ ΠΕΝΤΕ"







































Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
“ΑΓΡΟΝ ΗΓΟΡΑΣΕ ΚΑΙ ΖΕΥΓΗ ΒΟΩΝ ΠΕΝΤΕ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===================

Την ώρα που οι Ελληνες ιεράρχες άδειαζαν τον συνεπίσκοπό τους ομολογητή Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και αποδεικνύονται πλήρως προσηλωμένοι στο μοντέλο της “ειρηνικής συνύπαρξης” και του διαλόγου των θρησκειών ορισμένα γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο διαψεύδουν κατηγορηματικά τη ρόδινη εικόνα των σχέσεων του Ισλάμ με τους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο.

Αλλά περί αυτών η Διαρκής Ιερά Σύνοδος “αγρόν ηγόρασε και ζεύγη βοών πέντε”.

Αυτές τις μέρες που οι σχέσεις του Βατικανού με την Αίγυπτο έχει διαταρακτεί εξαιτίας των δηλώσεων του Ποντίφηκα κατά των διωγμών των Κοπτών στην Αίγυπτο,
τις μέρες που οι Τούρκοι δεν άφησαν τον Πατριάρχη να τελέσει απερίσπαστος την ακολουθία του Αγιασμού στο Βόσπορο,
τις μέρες που ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος εκφράζει την αγωνία του για τους χριστιανούς στους Αγίους Τόπους οι οποίοι έχουν αποδεκατιστεί στο διάβα των αιώνων,
τις μέρες που ο Πατριάρχης των Σέρβων διαμαρτύρεται επειδή οι χασισέμποροι Ισλαμιστές Ουτσεκάδες έκαναν εμπορία των οργάνων των Σέρβων ορθόδοξων αδελφών μας,
την ώρα που οι Τούρκοι δεν επέτρεψαν στους εγκλωβισμένους χριστιανούς του Ριζοκάρπασου να τελέσουν λειτουργία την ημέρα των Χριστουγέννων,
την ώρα που οι μουσουλμάνοι στην Αίγυπτο και στη Νιγηρία χύνουν χριστιανικό αίμα για να μη αφήσουν τους χριστιανούς να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα,
ο Πόντιος Ιερώνυμος Λιάπης Πιλάτος καθοδήγησε τους συνοδικούς να αποστασιοποιηθούν από τις ευθαρσείς δηλώσεις του ομολογητή Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ κατά του Ισλάμ.

Καλά δεν σκέφτηκαν τουλάχιστον ότι ο Πάπας με την ευθαρσή καταδίκη του Ισλάμ παρουσιάζεται τώρα ως πρόμαχος της Χριστιανωσύνης στα μάτια των Κοπτών της Αιγύπτου;

Τι να πει κανείς; Προσπαθεί να κρύψει την πλήρη αγανάκτησή του αφ’ ενός μεν για τη στάση του “πρασινοφρούραρχου” της Εκκλησίας αλλά και την παντελή απογοήτευσή του για την έλλειψη αναστήματος εκ μέρους των συνοδικών επισκόπων. “Επίσκοποι είναι αυτοί ή γαλιά που τα παίρνει όπου θέλει με τη βέργα του ο Αρχεπίσκοπος;” όπως έλεγε ο μακαριστός Γέροντας Επφάνιος Θεοδωρόπουλος.

Παραθέτουμε στη συνέχεια έξι κέιμενα που βοηθούν τον αναγνώστη να αντιληφθεί πόση διάθεση έχει το Ισλάμ για διάλογο και ειρηνική συνύπαρξη με άλλες θρησκείες αλλά και για να διαπιστώσει την ψοφοδεή στάση της Συνόδου για το θέμα.

*****

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ - ΔΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΑΙΓΥΠΤΟ
===============
Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών ξέσπασαν απόψε, μετά το θάνατο ενός 71χρονου χριστιανού ο οποίος δολοφονήθηκε μέσα σε ένα τρένο, στην Άνω Αίγυπτο. Η σύζυγος και οι δύο κόρες του ηλικιωμένου τραυματίστηκαν κατά την επίθεση που σημειώθηκε μέσα σε αμαξοστοιχία που προερχόταν από το Ασιούτ και είχε προορισμό τη Μίνια. Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας είπαν ότι ο δράστης, που συνελήφθη αμέσως, δεν συνδέεται με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Λίγο μετά την επίθεση ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών έξω από το νοσοκομείο όπου είχαν μεταφερθεί τα θύματα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος.

ΠΗΓΗ:

Πυλώνας εκκλησιαστικών ειδήσεων ΑΜΗΝ.


*****


ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΛΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΣ: “ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΜΕΝΟΙ”

Συνέντευξη στη Μαρία Αντωνιάδου
==========

«Στην πορεία των 2.000 χρόνων οι χριστιανοί που έζησαν εδώ βίωσαν πολύ δυσκολότερες στιγμές από τις σημερινές. Και δεν έφυγαν. Ούτε εμείς έχουμε το δικαίωμα, όσο δραματικές και αν είναι οι συνθήκες, να εγκαταλείψουμε τους Αγίους Τόπους. Αυτό θα πράξουμε, όσο και αν υποφέρουμε».

Μ΄ αυτόν τον τρόπο ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος απαντά, μέσω του «Βήματος», στο φαινόμενο της φυγής των χριστιανών από την αραβική χερσόνησο και τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

«Οι χριστιανοί είναι αναστατωμένοι» τονίζει ο κ. Θεόφιλος, στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγονται τα ορθόδοξα ποίμνια στο Ισραήλ, στα παλαιστινιακά εδάφη, στην Ιορδανία και στο Κατάρ.

Και διαπιστώνει: «Πολλοί χριστιανοί παίρνουν για ακόμη μία φορά τον δρόμο της εξόδου. Η κατάσταση σε κάθε χώρα είναι διαφορετική. Στην Ιορδανία οι χριστιανοί απολαμβάνουν πλήρους ελευθερίας και έχουν ίδια δικαιώματα με τους χριστιανούς. Εδώ στην Ιερουσαλήμ όπου βρισκόμαστε και πάλι η κατάσταση είναι καλή. Στα Κατεχόμενα όμως η χριστιανική νεολαία μεταναστεύει, είτε λόγω σπουδών είτε αναζητώντας καλύτερη τύχη, και δυστυχώς δεν επιστρέφει. Στον Λίβανο το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Και στο Ιράκ η κατάσταση είναι ακόμη πιο τραγική».

Υπάρχει αχτίδα αισιοδοξίας; «Υπάρχει. Αραβικές χώρες λαμβάνουν μέτρα προκειμένου να προστατέψουν τους χριστιανικούς πληθυσμούς. Στο Κατάρ μάς δόθηκε η άδεια και χτίσαμε έναν ορθόδοξο ναό για τις ανάγκες των ορθοδόξων μεταναστών είτε από τη Δύση είτε από τις πρώην σοβιετικές χώρες».

Την ίδια ώρα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος που ζει στην Αίγυπτο δηλώνει στο «Βήμα» ότι «καθήκον και αποστολή της Εκκλησίας είναι πρωτίστως η συνέχιση της ιστορικής πορείας της υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, καθώς και η πνευματική κατάρτιση, η στήριξη και η ανύψωση του ποιμνίου της, πέρα από αριθμούς».

Όσο για τους απλούς χριστιανούς που μεγάλωσαν, έζησαν και ζουν με τους φανατικούς μουσουλμάνους, αυτοί βλέπουν, όπως μας τόνισαν εκπρόσωποι των κοπτών που μετανάστευσαν στην Ελλάδα, μια προσπάθεια εξάλειψης της χριστιανικής ιστορίας, αφού «ακόμη και στα σχολικά βιβλία δεν υπάρχει καμία αναφορά στη χριστιανική παράδοση της Αιγύπτου».

ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων “Ρομφαία”,

Εφημερίδα: Το Βήμα

*****

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΗΛΏΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΤΕΣ

Του Διπλωματικού Συνεργάτη του πρακτορείου ΑΜΗΝ
============
Τον Πρέσβη της στο Βατικανό για διαβουλεύσεις ανεκάλεσε σήμερα η Κυβέρνηση της Αιγύπτου με αφορμή τα σχόλια του Πάπα Βενεδίκτου του ΙΣΤ΄ σχετικά με τις διώξεις που υποβάλλονται οι Χριστιανοί Κόπτες της Αιγύπτου. Η Αιγυπτιακή Κυβέρνηση θεωρεί τις δηλώσεις του Ρωμαίου Ποντίφηκα επί του θέματος ως « απαράδεκτη παρέμβαση » στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας, δήλωσε το Αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σε μήνυμα προς τον ομόλογό του στο Βατικανό, ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών κ. Αχμέτ Αβούλ Γκέϊτ (Ahmed Aboul Gheit ) επικαλέσθηκε σειρά προσφάτων δηλώσεων του Βατικανού σχετικά με τους Κόπτες της Αιγύπτου και τις σχέσεις μεταξύ Μουσουλμάνων και Χριστιανών, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών κ. Χοσάμ Ζακύ.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών Γκέϊτ στο μήνυμά του απέρριψε κάθε παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Αιγύπτου υπό το πρόσχημα, όπως δήλωσε, της προστασίας των Αιγυπτίων Κοπτών, μετά την τρομοκρατική βομβιστική επίθεση εναντίον τους κατά την παραμονή του Νέου Έτους έξω από τον Εκκλησία των Αγίων Πάντων στην Αλεξάνδρια, η οποία προκάλεσε το θάνατο δεκαοκτώ Χριστιανών και τον τραυματισμό άλλων περίπου εκατό.

Σε ομιλία του τη Δευτέρα, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ κατεδίκασε τις επιθέσεις εναντίον Χριστιανικών Εκκλησιών σε διάφορες μουσουλμανικές χώρες, οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο σε δεκάδες Χριστιανούς σε Αίγυπτο, Ιράκ και Νιγηρία και ζήτησε από τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα προστασίας των θρησκευτικών μειονοτήτων.

Ο εκπρόσωπος του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών Ζακύ δήλωσε ότι το Κοπτικό Ζήτημα αποτελεί εσωτερική υπόθεση της Αιγύπτου υπό το πρίσμα της κοινωνικής φύσης και της εθνικής ταυτότητας της χώρας. Η Αίγυπτος επιδιώκει την αποφυγή επιδείνωσης της έντασης στα θρησκευτικά ζητήματα χρησιμοποιώντας τα υφιστάμενα κανάλια διαλόγου, ζητώντας από το Βατικανό να κάνει το ίδιο, ανέφερε ο κ. Γκέϊτ.

Όπως είναι γνωστό, οι Χριστιανοί Κόπτες αποτελούν την αρχαιότερη εθνο-θρησκευτική κοινότητα της Αιγύπτου, η οποία προϋπήρχε της Αραβικής ισλαμικής κατάκτησης της χώρας, έλκουν την καταγωγή τους από τους αρχαίους Αιγυπτίους και χρησιμοποιούν το αρχαίο αιγυπτο-ελληνικό αλφάβητο, το αποκαλούμενο Κοπτικό, προϊόν της σύξευξης Αιγυπτίων και Ελλήνων από τον καιρό της ελληνικής κυριαρχίας επί της Αιγύπτου κατά τους χρόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των Πτολεμαίων Διαδόχων του καθώς επίσης και της βυζαντινής κυριαρχίας επί της Αιγυπτιακής Διοικήσεως. Εξ αιτίας της ιδιαίτερης αυτής ταυτότητάς της, η οποία ανάγεται στην απώτατη Αιγυπτιακή αρχαιότητα, η πολυπληθής κοινότητα των Χριστιανών Κοπτών αποτελεί αντικείμενο διώξεων και διακρίσεων, οι οποίες συχνά καταλήγουν σε αιματηρές εθνο-θρησκευτικές συγκρούσεις μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

ΠΗΓΗ:

Πυλώνας Εκκλησιαστικών ειδήσεων ΑΜΗΝ.

*****

ΚΥΠΡΟΣ - ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ

Του Ιωάννη Σιεκκέρσαββα,
Γραμματέα της “Αδούλωτης Κερύνειας”
===========

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα κατεχόμενα έχουν μέχρι σήμερα ανεγερθεί 186 τζαμιά και συνεχίζεται η ανέγερση και άλλων.

Καταγγέλλουμε το γεγονός αυτό ως συνέχεια του Αττίλα, επιχείρηση η οποία, παράλληλα με την καταστροφή και σύληση των εκκλησιών και των μοναστηριών μας, παράλληλα με την παρεμπόδιση της άσκησης των θρησκευτικών δικαιωμάτων των λιγοστών εγκλωβισμένων μας, παράλληλα με την αλλαγή των ονομάτων των κατεχόμενων χωριών και πόλεων και των ονομάτων δρόμων και τοπωνυμίων, συνεχίζεται στην Κύπρο και ολοκληρώνει την προσπάθεια πλήρους τουρκοποίησης των κατεχόμενων εδαφών μας.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της χρεοκοπημένης πολιτικής του συμβιβασμού με την κατοχή που ακολουθείται από την Κυβέρνηση και την Πολιτική Ηγεσία του τόπου. Αυτή η πολιτική οδήγησε στην αποενοχοποίηση της Τουρκίας για την κατοχή και τα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει σε βάρος μας, τα βασικότερα των οποίων είναι το δικό μας εθνικό ξεκαθάρισμα από τα κατεχόμενα και ο τουρκικός εποικισμός που ακολούθησε. Αυτή η πολιτική είναι που αφήνει ανενόχλητο και υποβοηθεί το Παράνομο Καθεστώς να εδραιώνεται, να αναπτύσσεται και σταδιακά να νομιμοποιείται.

Τα κατεχόμενα τουρκοποιούνται μεθοδικά και σταθερά διότι το επιτρέπει και το υποβοηθεί η πολιτική συμβιβασμού με την κατοχή και η αναγωγή του Κυπριακού σε θέμα δικοινοτικής διαφοράς, συζητώντας για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, αντί να αντιμετωπίζεται ως θέμα εξωτερικής στρατιωτικής εισβολής, κατοχής και καταπάτησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι αρνητικές για την Κύπρο και την υπόθεσή μας εξελίξεις δεν είναι αποτέλεσμα της τουρκικής δύναμης αλλά αποτέλεσμα της έλλειψης αντικατοχικής πολιτικής από την Κυβέρνηση και τα μεγάλα Κυπριακά Κόμματα. Είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της έλλειψης εθνικής πολιτικής αντιμετώπισης του τουρκικού επεκτατισμού, αλλά και της τυφλής υποταγής της εξωτερικής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας στα ξένα συμφέροντα που ποδηγετούνται από τη Βρετανία και την Αμερική.

Εγγυημένη κατάληξη αυτής της πολιτικής είναι η νομιμοποίηση της κατοχής και των δεδομένων που δημιούργησε, με την παράλληλη υποθήκευση ολόκληρης της Κύπρου στα τουρκικά και ξένα στρατηγικά συμφέροντα, με τελικό αναπόφευκτο αποτέλεσμα τον αφελληνισμό της Κύπρου.

Ευνοϊκό κλίμα για τη συντήρηση αυτής της πολιτικής προσφέρει και η παθητική στάση που τηρεί ο Λαός έναντι των εξελίξεων.

Γι' αυτό καλούμε το Λαό να διαδραματίσει το ρόλο του τώρα. Να μην περιμένει δημοψήφισμα για να τοποθετηθεί. Τώρα πρέπει να απαιτήσει τερματισμό αυτής της πολιτικής φθοράς που επέβαλαν οι ξένοι και να απαιτήσει επανατοποθέτηση του Κυπριακού σε καθαρά αντικατοχική βάση. Να ακολουθηθεί νέα πολιτική η οποία να στιγματίζει την Τουρκία και να διεκδικεί αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας στην Κύπρο. Πρέπει να παραμερισθεί η κομματική πόλωση και να επικρατήσει η ελεύθερη σκέψη και ο δημοκρατικός διάλογος, που θα πρέπει να καθορίσουν με ένα δημοψήφισμα και τη νέα πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε.


ΠΗΓΗ:

Ακτίνες,

«Σημερινή»


*****


Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ

Του Κωνσνταντίνου Χολέβα
==========

Η ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας προφανώς έχει θορυβήσει ορισμένους παράγοντες στην Ευρώπη και αρχίζουν τώρα να ομολογούν γεγονότα που δεν ήθελαν να δουν όταν βομβάρδιζαν τη Σερβία. Αναφέρομαι χαρακτηριστικά σε έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης με συντάκτη τον Ντικ Μάρτι, στην οποία καταγγέλλεται ο πρωθυπουργός και νικητής των προσφάτων εκλογών του Κοσσόβου Χασίμ Θάτσι, ως στενά συνδεδεμένος με σοβαρότατες παράνομες πράξεις, ακόμη και με την εμπορία οργάνων Σέρβων αιχμαλώτων. Η έκθεση προκάλεσε την αντίδραση του Θάτσι, αλλά θα συζητηθεί στις 25 Ιανουαρίου 2011 στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΣτΕ. Είναι απορίας άξιον για ένα καλόπιστο παρατηρητή πώς το ΝΑΤΟ, το FBI, και άλλες δυτικές υπηρεσίες έδωσαν αυτά τα στοιχεία στον συντάκτη της Έκθεσης, αλλά δεν μιλούσαν μέχρι τώρα. Ίσως για να μην επηρεάσουν την γνωμοδότηση του Δικαστηρίου Διεθνούς Δικαίου που τελικά θεώρησε σύννομη - χωρίς πειστική νομική θεμελίωση - την απόσχιση του Κοσσόβου από τη Σερβία.


ΠΗΓΗ:

Αμυνα και διπλωματία

*****


ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ: ΟΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΓΝΩΡΙΖΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
===============

Τη διεθνή κοινότητα κατηγόρησε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος λέγοντας ότι γνώριζε για το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων στο Κόσοβο.

"Το έγκλημα, της αφαίρεσης οργάνων Σέρβων που εξαφανίστηκαν στο Κόσοβο, συντελούνταν εν γνώσει των εκπροσώπων της διεθνούς κοινότητας", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ειρηναίος.

Ο προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας κατηγορεί τον διεθνή παράγοντα για απάθεια και συγκάλυψη του εγκλήματος.

"Η εμπορία ανθρωπίνων οργάνων είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά του σερβικού πληθυσμού στο Κόσοβο και το Μετόχι που διαδραματίζονταν υπό την ψυχρή, απαθή και σε πολλές περιπτώσεις συνένοχη, σιωπή των εκπροσώπων της διεθνούς κοινότητας", τονίζει στο μήνυμά του για τα Χριστούγεννα (σ.σ. εορτάζονται με το παλαιό ημερολόγιο στις 7 Ιανουαρίου) ο πατριάρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ. Ειρηναίος.



ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο ειδήσεων “Ρομφαία”

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


No comments:

Post a Comment