Thursday, January 27, 2011

ΟΡΘΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ













ΟΡΘΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

====================


Ποιος νουνεχής άνθρωπος διαμφισβητεί ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαικού Δικαστηρίου και άλλων διεθνών δικαστηρίων είναι πολλές φορές πολιτικές;


Αναγνώρισαν ήδη την παράνομη ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κόσοβο και παρέπεμψαν τους Ελληνοκύπριους πρόσφυγες στα κατοχικά δικαστήρια για να αποζημιωθούν!


Και όμως!


Κάποιοι ελληνόφωνοι τουρκόφρονες κονδυλοφόροι - άγνωστον από πού και γιατί κινούμενοι - επικρίνουν τον Μακαριότατο για την προσφυγή του στο δικαστήριο και γράφουν άρθρα για να τον προτρέψουν να κλίνει γόνυ στην Τουρκοποίηση της Κύπρου και να προετοιμάσει μάλιστα κατάλληλα το λαό για να προσκυνήσει τους εισβολείς!!!


Ούτε που να λάβετε υπόψη σας, Μακαριότατε, τους Εφιάλτες και τους Πήλιους Γούσηδες. Το χρέος της Εκκλησίας είναι να πρωτοστατήσει στον αγώνα για την ελευθερία της Κύπρου. Να είστε περήφανος επειδή οι αγώνες σας για την ελευθερία της Κύπρου ενοχλούν τους Ελληνόφωνες Τουρκόφρονες.


Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων της Κύπρου στέκεται δίπλα σας.


Αν κάποιοι θέλουν να τουρκέψουν ας διαβούν το οδόφραγμα και ας μας αφήσουν ήσυχους.


Η πατρίδα μας - η Ελληνική Κύπρος - δεν είναι για πούλημα!


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****



ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ:

“ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΝΕΙΜΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΝ”

================


"Το αποτέλεσμα ήταν γνωστό σε μας, γιατί δυστυχώς το Δικαστήριο μοιάζει με πολιτικό δικαστήριο παρά με δικαστήριο που απονέμει δικαιοσύνη", δήλωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, σχολιάζοντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έκρινε ως μη παραδεκτή την προσφυγή του κ. Χρυσόστομου κατά της Τουρκίας για παραβιάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Η υπόθεση ήταν καθαρή, αλλά δυστυχώς οι ισχυροί της γης δεν θέλουν να απονείμουν δικαιοσύνη. Εμάς μας αντιμετωπίζουν σαν να είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας αυτού του κόσμου. Εμείς δεν έχουμε ανθρώπινα δικαιώματα, δεν έχουμε ανθρώπινες ελευθερίες, δεν έχουμε θρησκευτικές ελευθερίες", σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.


ΠΗΓΗ:


Αναγραφές με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 comments:

  1. Λέτε κ.Τελεβάντο,"αν κάποιοι θέλουν να τουρκέψουν ας διαβούν το οδόφραγμα..."!Και όχι μόνο!Να προσθέσω εάν θέλουν, επίσης, να κάνουν σαλαβάττι(ομολογία πίστεως στο ισλάμ) και σουνέττι(περιτομή),κανένας δεν τους κρατά με το ζόρι στον Χριστιανισμό!Και τα οδοφράγματα είναι ανοιχτά,όχι μόνο για τα καζίνο αλλά και για τα τζαμιά...ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα!!!

    ReplyDelete
  2. Ορθάνοιχτος! Να πάνε στο καλό να ζουν με τους "αδελφούς" τους τους Τούρκους και τις ξεδέλφες τους τις χανούμισσες.

    ReplyDelete