Monday, January 31, 2011

ΕΣΧΑΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ







ΕΣΧΑΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Ο Θεός να φυλάει τους πατέρες και αδελφούς μας στην Αίγυπτο επειδή η χώρα αυτή είναι κυριολεκτικά καζάνι που κοχλάζει και μόνον ένα θαύμα θα βγάλει κάτι καλό από αυτή την ιστορία.


Λίγοι αντιλαμβάνονταν δυστυχώς ότι υπήρχε κάτι χειρότερο από το Σάχη της Περσίας: Οι Αγιατόλλαχ!!!


Αλλά και τώρα δυστυχώς λίγοι αντιλαμβάνονται ότι ο Μουμπάρακ είναι μεν δικτάτορας και διαφθαρμένος, παίζει ύποπτα παιγνίδια σε βάρος του λαού του και του Αραβικού έθνους, έχει οδηγήσει το λαό του στην εξαθλίωση αλλά υπάρχει και το χειρότερο.


Και αυτό είναι να παραδοθεί η χώρα στη Μουσουλμανική Αδελφότητα η οποία θα μετατρέψει την Αίγυπτο σε ένα νέο Ισλαμικό Ιράν. Σε μια τέτοια περίπτωση ούτε οι ομογενείς της Αιγύπτου, ούτε πιθανότατα το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας θα αντέξουν την πίεση.


Πολλή προσευχή για όλο το λαό της Αιγύπτου που τώρα στενάζει κάτω από τη δικτατορία και την εξαθλίωση και ας δώσει ο καλός Θεός μια καλύτερη λύση από το να πέσει η Αίγυπτος στα χέρια των Ισλαμιστών. Γιατί τότε - για να χρησιμοποιήσω την ιστορική φράση του Πατριάρχη Τύχωνα στην επιθανάτια κλίνη του - θα είναι μια πολύ βαθιά και μεγάλη νύχτα και για το Πατριαρχείο, και για τους ομογενείς, και για το λαό της Αιγύπτου, και για την ευρύτερη περιοχή.


Το ότι οι περισσότεροι Ελληνες και της Ελλάδας και της Κύπρου δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει καμιά εντύπωση δεν μου κάνει. Μήπως όταν έπεφτε ο Σάχης δεν πανηγύριζαν οι Ελληνες τη Κύπρου και της Ελλάδας ασχέτως του ότι η Τουρκία εκατονταπλασίασε - εν μια νυκτί - τη στρατηγική σημασία της στην ευρύτερη περιοχή σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνισμού;


Αλλά τι να περιμένει κάποιος από ένα λαό που θεοποίησε τον μεγαλύτερο δημαγωγό από την εποχή του Κλέωνα - τον “Ηρόστρατο” όπως ευστοχότατα αποκαλεί τον Ανδρέα Παπανδρέου ο κ. Γιανναράς - που κατέσκαψε κυριολεκτικά τα θεμέλια του Ελληνισμού; Τι μπορεί αλήθεια να περιμένει κάποιος από ένα λαό που εξέλεξε - με την τιμία ψήφο του παρακαλώ - τους Χριστόφια και ΓΑΠ πρόεδρο και πρωθυπουργό αντίστοιχα και ο οποίος κλαίει και θρηνεί και οδύρεται για την τριετία της απουσίας του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου ο οποίος - κατά το στενότερο συνεργάτη του - είχε ως προσφιλή του έκφραση τη χυδαιότερη τουρκική βρισιά; Τους λείπει ο Χριστόδουλος, να πάρει η ευχή! Of all the people!!!


Θερμά παρακαλώ όλους μας να πέσουμε στα γόνατα και να παρακαλέσουμε τον Αγιο Θεό να δώσει κάποια λύση στο πρόβλημα της Αιγύπτου. Να φύγει ο δικτάτορας αλλά να μην παραδοθεί η χώρα στα χέρια των Ισλαμιστών επειδή αν συμβεί αυτό “η νύχτα θα είναι μακρά και σκοτεινή”. Για όλους.


Παραθέτουμε στη συνέχεια το κείμενο που μας έδωσε αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχόλιου.


*****


ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙΡΟΥ:

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΧΑΩΔΗΣ

=========


Στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ALTER και στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε σήμερα (31.01.2011) ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος.

Μιλώντας για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίας ημέρες στην Αίγυπτο, ο κ. Νικόδημος είπε: «δεν υπάρχει αστυνομία ιδίως εδώ πέρα που βρισκόμαστε εμείς που είμαστε πίσω από το κέντρο, από την πλατεία Ταχρίρ όπου είναι και το κέντρο των διαδηλώσεων. Δεν υπάρχει ούτε καν στρατός».

«Υπάρχουν όμως ομάδες περιφρούρησης και αυτό είναι που μας καθησυχάζει» συμπλήρωσε.

Ερωτώμενος για την απαγόρευση της κυκλοφορίας είπε πως «Κυκλοφορούν άνθρωποι, κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Βέβαια ακούμε ότι υπάρχουν πάρα πολλά μπλόκα και υπάρχουνε μπλόκα όχι μόνο από το στρατό, αλλά από τις ομάδες περιφρούρησης οι οποίες ευτυχώς που υπάρχουν και διασώζουν αυτή τη στιγμή και τις περιουσίες των ανθρώπων, αλλά διασωζόμαστε κι εμείς κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους».

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους ανθρώπους περιφρούρησης τόνισε πως «αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι αυτοί, οι περιφρουρητές, και το Πατριαρχείο μας φρουρούν και το Μοναστήρι μας εδώ του Αγίου Γεωργίου και τις Εκκλησίες μας».

«Οι άνθρωποι έχουν πάρει στα χέρια τους την τύχη τους εδώ» σημείωσε ο κ. Νικόδημος, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλουν όλοι προκειμένου να πείσουν ότι η κατάσταση είναι μεταβατική και ότι δεν μπορεί να κρατήσει πολύ. «Ελπίζουμε στο καλύτερο και εδώ ο ένας δίνει κουράγιο και υπομονή στον άλλον» κατέληξε.

ΠΗΓΗ:

anagrafes.com

No comments:

Post a Comment