Thursday, January 13, 2011

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ! ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ!










ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ! ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Δεν μας δίνεται τακτικά η ευκαιρία να επαινέσουμε τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο. Γι’ αυτό τώρα που είδαμε ότι έκανε κάτι καλό και αξιέπαινο ευκαιρία να πούμε τον καλό μας λόγο.


Θα λειτουργήσουν, μαθαίνουμε, φροντιστήρια λειτουργικής γλώσσας στο Βόλο από τη Δευτέρα.


Ιδού τι έπρεπε να κάνουν οι Νεοβαρλααμίτες. Οχι να μεταγλωττίζουν τη Θεία λειτουργία και να λειτουργούν μάλιστα με την αδόκιμη, κακόγουστη και γεμάτη θεολογικά λάθη μεταγλώττιση του Πρεβέζης αλλά να μυούν τους πιστούς στην ερμηνεία της λειτουργικής γλώσσας.


Χαιρετίζουμε την απόφαση του Μητροπολίτη Δημητριάδος και αναμένουμε από τον Σεβασμιότατο να κάνει θεαματική στροφή σε όλα τα θέματα για τα οποία δεν καταθέτει δυστυχώς - προς άκραν απογοήτευσή μας - ορθόδοξη ομολογία.


Γνωρίζει ο Σεβασμιότατος ότι έχει στενοχωρήσει τους πιστούς αφάνταστα με την υποστήριξη που προσφέρει στους “Ακαδημαικούς” του Βόλου οι οποίοι άλλωστε λειτουργούν υπό την εποπτεία και την ολόθυμη συμπαράστασή του.


Στην Ελλάδα, Σεβασμιότατε, υπάρχουν δέκα χιλιάδες κληρικοί και άλλες τόσες χιλιάδες θεολόγοι. Στον γνωστό για τις μεταπατερικές, οικουμενιστικές και συναφειακές θεολογίες του κ. Καλαιτζίδη κολλήσατε και αναθέσατε το συντονισμό των εργασιών της Ακαδημίας;


Υπάρχουν τόσοι και τόσοι θεολόγοι με ορθόδοξο φρόνημα που είναι κάτοχοι λαμπρών ακαδημαικών τίτλων. Σε ένα από αυτούς, σας παρακαλούμε, να αναθέσετε τη διεύθυνση της Ακαδημίας επειδή ο κόσμος είναι κυριολεκτικά αγανακτισμένος μαζί σας εξαιτίας των Αγουριδικών, Γιαγκαζουγλιδικών και Καλαιτζιδικών προσανατολισμών της.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πανω σχολίου.


*****



ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

=========


Φροντιστήριο Λειτουργικής Γλώσσας θα λειτουργήσει με την ευθύνη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, στο Βόλο.

Πρόκειται για μία προσπάθεια προσέγγισης, σπουδής και εκμάθησης της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, που κατ' εξοχήν χρησιμοποιείται στα κείμενα της Ορθόδοξης Λατρείας μας, ενώ σκοπός του Φροντιστηρίου είναι η κατανόηση των Λειτουργικών Κειμένων και η εμβάθυνση στο νόημα και στο περιεχόμενό τους.

Με την προτροπή και ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου ξεκινά τη λειτουργία του, την 17 Ιανουαρίου, στις 8 μ.μ. το της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Τα μαθήματα, τα οποία είναι δωρεάν, θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα (17.01.2011) και θα πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Βόλου. Αντικείμενο των εβδομαδιαίων συναντήσεων θα είναι η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.


ΠΗΓΗ:


με πληροφορίες από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

No comments:

Post a Comment