Tuesday, January 18, 2011

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: "ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΤΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΜΟΥ..."










Λέτε; Λέτε να είμαστε τόσο τυχεροί; Ωστε ο Μακαριότατος σκέφτεται να παραιτηθεί και να αποσυρθεί στα Οινόφυτα; Ελα Παναγία μου και να είναι αλήθεια!

Δυστυχώς Μακαριότατε! Σας γνωρίζουμε καλά και έτσι ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να σας εμπιστευτούμε. Εχουμε κατά νουν πώς ξεγελάσατε το μαρτυρικό Μητροπολίτη Αττικής κ. Νικοδημο - και όχι μόνον - και έτσι δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στους λόγους σας.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να πιστέψουμε σε τέτοιο θαύμα. Κάτι είχατε στο συνωμοτικό μυαλό σας για να αφήσετε να διαρρεύσουν αυτές οι φήμες.

Το πιο πιθανόν είναι ότι προσπαθείτε να αποσπάσετε την προσοχή του κόσμου από τη γενική κατακραυγή επειδή εναρμονιστήκατε πλήρως με τους άθεους κυβερνώντες.

Ελπίζετε ότι έτσι θα σταματήσουν να σας τα ρίχνουν όλοι και θα μειωθεί η αντίδραση και η αντιπάθεια προς το πρόσωπό σας και η αποδοκιμασία για τους χειρισμούς σας.


ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: “ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΤΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΜΟΥ...”. ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Του Αντώνη Τριανταφύλλου
================

Αίσθηση στους κόλπους της Ιεραρχίας έχει δημιουργήσει δημοσίευμα ιστοσελίδας της Βοιωτίας, σύμφωνα με το οποίο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μίλησε μόλις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο για τη λήξη της διακονίας του και για την επιθυμία του να επιστρέψει στα Οινόφυτα και εκεί να περάσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του.

Ο ιστοχώρος http://www.anparatiritis.gr/content/view/3402/2/lang,el/, όπως και άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες της Βοιωτίας, φιλοξένησε ρεπορτάζ για την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο εργοτάξιο του Μουσείου Συλλογής Θρησκευτικών Κειμηλίων "Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος" που πρόκειται να ανεγείρει στα Οινόφυτα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά την τελετή θεμελίωσης του Μουσείου, ο κ. Ιερώνυμος - μεταξύ άλλων - υποστήριξε «“...Όσο μεγαλώνουμε αγαπάμε ακόμη περισσότερο τον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε”, ενώ τόνισε και το μάταιο της ζωής, “...διάφοροι σπουδαίοι άνθρωποι κατά καιρούς με έχουνε τιμήσει με δώρα. Αυτά θα εκτεθούν εδώ στο μουσείο. Θα μας θυμίζουν ότι αυτά μένουν, εμείς φεύγουμε...”». Στη συνέχεια, με βάση πάντα το ίδιο δημοσίευμα, ο Αρχιεπίσκοπος «εξέφρασε την επιθυμία όταν τελειώσει η διακονία του, να ζήσει στον τόπο του, “...να κάνω την βόλτα μου στο τόπο που μεγάλωσα, να έχω τα βιβλία μου...” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος».

Τα όσα φέρεται να είπε ο Αρχιεπίσκοπος κατά την επίσκεψή στη γενέτειρά του τροφοδότησαν από χθες παρασκηνιακές συζητήσεις μητροπολιτών, με αρκετούς από αυτούς να υποστηρίζουν ότι μπορεί να δημιουργήσει αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό της ιεραρχίας και μάλιστα από το πουθενά.

«Αυτό που συμπεραίνω από τα όσα φέρεται να είπε ο Μακαριώτατος είναι πως επιθυμεί να ιδιωτεύσει και να επιστρέψει στον τόπο που μεγάλωσε» υποστηρίζει μητροπολίτης που μίλησε στο Amen.gr. «Δηλαδή θέλει να μας πει ότι θα παραιτηθεί και θα επιστρέψει στον τόπο του;» διερωτήθηκε. Ο προβληματισμός μεταξύ ιεραρχών είναι έκδηλος καθώς αν τελικά ισχύει το γεγονός η σχετική αποστροφή του λόγου του κ. Ιερωνύμου ενδεχομένως ανοίξει συζήτηση περί διαδοχολογίας.

«Με εξέπληξε αυτό που άκουσα. Δεν μπορώ να κατανοήσω το λόγο που είπε όσα είπε – αν τα είπε – (σ.σ. ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος), πάντως όπως και να έχει είναι σίγουρο ότι θα ανοίξει τη διαδοχολογία που ενδεχομένως εξυπηρετεί κάποιους» σημείωσε ο ίδιος μητροπολίτης.


ΠΗΓΗ:

Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ.

No comments:

Post a Comment