Wednesday, January 12, 2011

ΠΟΤΕ ΜΙΛΗΣΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ;











ΠΟΤΕ ΜΙΛΗΣΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Η Εκκλησία της Ρωσίας ανέλαβε αξιέπαινη προσπάθεια για να ευαισθητοποιήσει τους πιστούς για το θέμα των εκτρώσεων.

Πότε είδαμε κάτι παρόμοιο από την Εκκλησία της Ελλάδος και συγκεκριμένα από τον ανάξιο εν παντί Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο;

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τον είδαμε να διοργανώνει συναυλίες του Νταλάρα και να μολύνει τον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών. Τον είδαμε να πηγαίνει στο γήπεδο για να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα. Τον είδαμε να μπεκροπίνει με τον Τσολάκογλου τους ΔΝΤ Γ. Παπανδρέου σε φανερά και μυστικά συνωμοτικά διαβούλια και συνέδρια παρανόμων.

Τον είδαμε να περιστοιχίζεται από τον κακό δαίμονα του μαθήματος των θρησκευτικών Σταύρο Γιαγκάζογλου.

Τον είδαμε να αφήνει εκτεθειμένο τον Μητροπολίτη Πειραιώς όταν κάνει απολύτως συμβατές με την ορθόδοξη πίστη δηλώσεις.

Τον είδαμε να παραπέμπει σε επιτροπές και υπεπιτροπές όλα τα βασικά θέματα της Εκκλησίας για να δώσει τον καιρό στους άθεους κρατούντες να ολοκληρώσουν σε βάρος της Εκκλησίας και του ευλογημένου μας Γένους τα άνομα τους σχέδια.

Αλλά για τις εκτρώσεις ούτε μία λέξη. Για την εν ψυχρώ δολοφονία - με φρικαλέες δολοφονικές μεθόδους - εκατοντάδων χιλιάδων αγέννητων παιδιών κάθε χρόνο ούτε λέξη δεν βρήκε να πει ο ανάξιος εν παντί Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Οσο πιο γρήγορα καταλάβουμε ότι στην οδό Φιλοθέης δεν κατοικεί ο Αρχιστράτηγος του αγώνα της Εκκλησίας- αλλά ο Γκορμπατσώφ της Εκκλησίας της Ελλάδος - τόσο το καλύτερο. Για όλους μας.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****


ΔΕΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
===========

Τρίωρη δέηση κατά των εκτρώσεων τελέστηκε στην Αγία Πετρούπολη έξω από τον Καθεδρικό ναό της Παναγίας του Καζάν στην Αγία Πετρούπολη.

Οι πιστοί προσευχήθηκαν μπροστά στην εικόνα των αγίων νηπίων της Βηθλεέμ, που είχαν φονευθεί με διαταγή του βασιλιά Ηρώδη.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την Ημέρα Μνήμης τους στις 11 Ιανουαρίου.
Στους περαστικούς προτεινόταν να ανάψουν ένα κερί για τη σωτηρία της ψυχής των μη γεννημένων βρεφών, αλλά και για τη συγχώρηση της αμαρτίας των γονέων.
Να σημειωθεί, ότι παρόμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες πόλεις της Ρωσίας. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Κέντρου κοινωνικών προγραμμάτων, στη Ρωσία καθημερινά φονεύονται με εκτρώσεις 4 χιλιάδες βρέφη.
ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων “Ρομφαία”

2 comments:

  1. Σιγά μην ασχοληθεί η Εκκλησία της Ελλάδος με αυτό το θέμα!Έχει πιό σοβαρά πράγματα να κάνει ο Πόντιος Πιλάτος του Πασοκιστάν!Με βρέφη αγέννητα θα ασχολούνται;Εδώ με μας τους γεννημένους και βαφτισμένους δεν ασχολούνται και θα ασχοληθούν με τα "νιάνιαρα"...

    ReplyDelete
  2. Παναή κάποτε κάποτε τα λες τα κοψίδια σου! Πολύ ωραίο!

    ReplyDelete