Tuesday, January 11, 2011

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΙΛΗΣΕ













ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΙΛΗΣΕ...


Του Παναγιώτη Τελεβαντου

=======


Το παιδί τελικά μίλησε. Και τι είπε; Τα γνωστά, τα τετριμμένα, τα αυτονόητα, τα νερόβραστα. Θα μου πείτε: Και τι καλύτερο περίμενες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο του Γ. Παπανδρέου; Ασφαλώς τίποτα. Αρκεί να ανοίξουν το στόμα τους και ο κόσμος νιώθει αυθόρμητη θυμηδία.


Οι δηλώσεις του Σεβασμιότατου Πειραιώς είναι πνευματικού χαρακτήρα και αφορούν τη φύση του Ισλάμ. Σιγά μη δεν ρωτούν οι ορθόδοξοι επίσκοποι τους πολιτικούς να τους πουν τι είναι θεολογικά ορθό ή λάθος να εκφράζουν.


Ας κυτάξει ο κ. Πεταλωτής να λειτουργείται τη μέρα των Χριστουγένννων, αντί να γυρίζει στις οδούς και τις αγυιές της Προύσας και να διαλαλεί τις ομορφιές της φίλης και συμμάχου Τουρκίας, και τα θεολογικά θέματα ας τα αφήσει σε αυτούς που ξέρουν από θεολογία.


Και επειδή ούτε ο ίδιος ή ο πρωθυπουργός γνωρίζουν πού τους πάνε τα τέσσερα θεολογικά καλά κάνουν να κλείνουν το στοματάκι τους. Οχι φυσικά ότι μας ενοχλεί όταν μιλούν! Επειδή όταν το κάνουν μας δίνουν αφορμή για να γελάσουμε σε βάρος τους! Πράγμα που κάνουμε με όλη μας την καρδιά!


Ας κυτάξει να μαζέψει τον κ. Πάγκαλο ο κ. Πεταλωτής, που προκαλεί τον Ελληνικό λαό καθημερινά, και την Εκκλησία ας την αφήσει ήσυχη. Αλλωστε τι χρειάζονται οι επεμβάσεις τους αφού οι Πασόκοι έχουν δικό τους άνθρωπο - τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο - "πρασινοφρούραρχο" στην Εκκλησία;


Παραθέτουμε στη συνέχεια τις δηλώσεις του κ. Πεταλωτή που μας έδωσαν αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟ

=============


«Είναι καθήκον της συντεταγμένης πολιτείας να καταδικάζει δηλώσεις που εκπέμπουν μισαλλοδοξία και διεγείρουν φυλετικό και θρησκευτικό μίσος. Οι απόψεις αυτές προσβάλλουν τη μακρά παράδοση φιλαλληλίας και ανεξιθρησκείας που χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία και δεν την εκφράζουν ούτε κατ ελάχιστον».

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε σήμερα για τις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, σχετικά με τους μουσουλμάνους (δείτε σχετική ανάρτηση ΕΔΩ).

Προσέθεσε επίσης ότι στη χώρα μας διαβιούν πολλοί μουσουλμάνοι οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής κοινωνίας και αντλούν από το Σύνταγμα της χώρας μας δικαιώματα, που μια ευνομούμενη πολιτεία οφείλει να τα προστατεύει και στην πράξη.


ΠΗΓΗ:

Αναγραφές

1 comment:

  1. Ας κάνει τον κόπο ο κ.Πεταλωτής και να μας πεί αν οι Ισλαμιστές σέβονται το Ελληνικό μας σύνταγμα;Εάν και καταπόσον μπορεί ουσιαστικά ένας απλός ισλαμιστής να σεβαστεί και κατεπέκτασην να θυσιαστεί για το Ελληνικό Σύνταγμα!!!Νομίζω ότι Ελληνικό Σύνταγμα με Ισλαμ ,όσες μπαρουφολογίες,αμπελοφιλοσοφίες και "αγαπολογίες"ξεστομίσουν οι πολιτικάντιδες δεν γίνετε με το ζόρι "παντρειά"!Και ο λόγος;Ο ένας και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος είναι που οι ενχώριοι Ισλαμιστές που διαβιούν εν Ελλάδι δεν έχουν ιδέα απο το Ελληνικό Σύνταγμα και το έχουν και γραμμένο να μην πώ πού!Και ο λόγος είναι ότι το Ελληνικό Σύνταγμα αρχίζει εις το όνομα της Αγίας μας Τριάδας!Ισλάμ και Αγία Τριάδα,καμία σχέση!Εμείς φυσικά σαςν Έλληνες Χριστιανοί του σεβόμαστε και τους αγαπάμε και η απόδειξη είναι ότι τους ανεχόμαστε στα εδάφη μας να μπαίνουν απο τις πίσω "πόρτες"!Ενώ ρωτήσαν ποτέ κάποιον Ισλαμιστή αν έχει έστω και 1% διάθεση να σεβαστεί το Ελληνικό Σύνταγμα;Για τους μεν νόμιμους Ισλαμιστές της χώρας αντί να σιωπίσουν όταν ένας Ιεράρχης του ισχυρού Θρησκεύματος της Ελλάδος μιλά,έχουν το θράσος στην φιλοξενούμενη χώρα να βγάζουν και ανακοινωθέν;Δηλαδή εάν κάποιοι Ορθόδοξοι διαμαρτύρονταν έτσι για έναν μουφτή στην Τυνησία,στην Μέκκα,στο Ιράν και ξέρω γώ πού αλλού τί θα συνέβαινε άραγε;;;Νομίζω πλέον,δεν υπάρχει διάκριση στο θέμα φιλοξενείας Ισλαμιστών νόμιμων ή λαθρομεταναστών απο πλευράς της Ελληνικής Πολιτείας!Και η "Χριστιανική" πολιτεία δείχνη να υποστηρίζει ΞΕΚΑΘΑΡΑ πλέον Εβραϊκά και Ισλαμικά συμφέροντα αντί τους ίδιους τους Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς πολίτες της!Στο κάτω κάτω της γραφής ο κύριος Shreek(συγνώμη απο την φωτογραφία παρασύρθηκα κ.Πεταλούδας ήθελα να πώ)οφείλη να υπερασπιστή τον Ελληνορθόδοξο πολίτη κ.Σεραφείμ ή τουλάχιστον τον θεσμό της Ιεραρχίας...εδώ πλέον να σταματήσουν και οι κακές γλώσσες που λένε γιατί επεμβαίνει η Ιεραρχία στα πολιτικά, διότι πλέον το παιχνίδι με τους βατραχοπολιτικάντηδες έχει χοντρύνει...και έχουμε ανάγκη εμείς ο λαός την Ιεραρχία να κάνει "αντιπολίτευση" σε αυτούς διότι πλέον οι ηγέτες μας πολιτικοί δεν ακολουθούν και δεν σέβονται τον νόμο Του Τριαδικού Θεού το Ευαγγέλιο.

    ReplyDelete