Tuesday, January 11, 2011

ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΒΑΡΝΑΒΑ



ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΜΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ!

ΑΞΙΟΣ!


ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΒΑΡΝΑΒΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=================


Πολλές φορές είμαστε - εκ των πραγμάτων- αναγκασμένοι να ασκήσουμε αυστηρή κριτική εναντίον των πνευματικών μας πατέρων των ιερέων και των αρχιερέων.


Είναι δυστυχώς τόσο κραυγαλέα αντιχριστιανικές οι δηλώσεις ή και οι ενέργειες ορισμένων από αυτούς - και μάλιστα για θέματα πίστεως - που είναι αδύνατο να μην τους ελέγξουμε για όσα άτοπα λέγουν και πράττουν.


Υπάρχουν όμως πολλές περιπτώσεις αγίων ιερέων και αγίων αρχιερέων, οι οποίοι, όχι μόνον δεν σκανδαλίζουν με τη ζωή τους, αλλά και γίνονται πρότυπα στους πιστούς με το χριστιανικό φρόνημα που τους διακρίνει.


Αγνωστος σε μένα ο Σεβασμιότατος Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας με ανακουφίζει "εν γη αβάτω και ανύδρω" που ζούμε και με αναπαύει πνευματικά με την εθελούσια πτωχεία και λιτότητα που ζει.


Μακάρι όλοι οι αρχιερείς αλλά και ιερείς μας να μιμηθούν την χριστομίμητη συμπεριφορά του Αγίου Νεαπόλεως και να δίνουν με το παράδειγμά τους μαθήματα χριστιανικού ήθους στους πιστούς.


Παραθέτουμε στη συνέχεια το ρεπορτάζ της “Ρομφαίας” που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΒΑΡΝΑΒΑ!

=============


Πριν από λίγο λάβαμε την παρακάτω φωτογραφία από τον συνεργάτη μας Τ.Π., η οποία πραγματικά μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, διότι το εν λόγω αυτοκίνητο δεν είναι ενός απλού πολίτη, αλλά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως από ότι βλέπετε και εσείς δεν προτιμά να κυκλοφορεί με αυτοκίνητο πολυτελείας, αλλά με ένα αυτοκίνητο 1.000 κυβικών μάρκας OPEL.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr» το εν λόγω αυτοκίνητο ήταν και του προκατόχου του κ. Διονυσίου, με το οποίο πήγαινε σε όλες τις δουλειές του.


ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων “Ρομφαία”



2 comments:

  1. Καλό είναι αυτό κ.Τελεβάντε, αλλά ο εν λόγω Μητροπολίτης επί Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ ήταν Αντιπρόεδρος της ΕΚΥΟ στη Β.Ελλάδα και κατηγορήθηκε για το οικονομικό σκάνδαλο του 1994-98, στο οποίο κύριος υπεύθυνος ήταν ο τότε Θηβών και νυν Αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος. Η δικαιοσύνη απήγγειλε τότε για τους εμπλεκομένους κατηγορίες για 7 κακουργήματα και μερικά πλημμελήματα. Οι κατηγορηθέντες παραπλανούν το λαό λέγοντας ότι αθωώθησαν. Δεν είναι αληθές. Αλλά τι έγινε, ο Μακαρίτης Χριστόδουλος για να μην έχει αντιπολίτευση τον κ.Ιερώνυμο ήλθε σε συναλλαγή μαζί του. Φρόντισε τα κακουργήματα να μετατραπούν σε πλημμελήματα και στην πενταετία παρεγράφησαν.

    ReplyDelete
  2. Ομολογώ ότι αγνοούσα την πληροφορία αλλά και τώρα που την πληροφορούμαι ουδόλως διαφοροποιεί τη γενική αρχή που έχω "όταν δεις κάτι καλό επαίνεσέ το και όταν δεις κάποιο λάθος ψέξε το".

    Ευχαριστώ πάντως για την πληροφορία.

    ReplyDelete