Saturday, January 1, 2011

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ










ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Το αποτρόπαιο έγκλημα της πρόσφατης δολοφονίας δεκάδων χριστιανών στην Αίγυπτο και στη Νιγηρία, επειδή οι Ισλαμιστές δεν ήθελαν να τους επιτρέψουν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, δεν φαίνεται να οδηγεί στη λήψη των απολύτως απαραίτητων ριζοσπαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση των θανάσιμων κινδύνων που απειλούν το Δυτικό κόσμο και το χριστιανισμό.

Αντιλαμβάνονται όσοι διαχειρίζονται θέματα με τους Τούρκους, τους Κοσοβάρους, τους Αλβανούς, τους Αραβες και τους κάθε λογής μουσουλμάνους ποιοι είναι οι στόχοι του Ισλαμισμού;

Ή αφελώς νομίζουν ότι το Ισλάμ θα αλλάξει τη φύση και το χαρακτήρα του επειδή εμείς έτσι θέλουμε να κάνει;

Ο στόχος του Ισλάμ είναι σταθερός. Θέλουν να εξαλείψουν από προσώπου της γης και τον τελευταίο χριστιανό που υπάρχει.

Εις μεν τις χώρες του Ισλάμ επιδιώκουν και σχεδόν κατόρθωσαν να υπάρχουν μόνο Μουσουλμάνοι.

Στις δε χώρες της Δύσης βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο άλωσης των πάντων!

Με τη μαζική μετανάστευση, με την εκμετάλλευση των δημοκρατικών θεσμών και με την υπεργεννητικότητα οι μουσουλμάνοι καθίστανται σταδιακά υπολογίσιμο ποσοστό του πληθυσμού σε κάθε χώρα της Ευρώπης.

Με αυτή την τακτική τελικά θα την εξισλαμίσουν και θα εφαρμόσουν και στην Ευρώπη - και αργότερα στην Αμερική - την τακτική που ακολουθούν σήμερα στις χώρες του Ισλάμ στη Μέση Ανατολή, στην Ασία και στην Αφρική.

Και οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί;

Κοιμούνται όρθιοι το Βαρούχειο ύπνο!

Βλέπουν τον εχθρό να επελαύνει και περιμένουν άπραγοι να συμβεί το μοιραίο και επαναλαμβάνουν τη γνωστή ρήση του Βασιλιά Λουδοβίκου:

"Η ισλαμοποίηση του πολιτισμένου κόσμου δεν θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της δικής μας ζωής".

Πιθανόν αν και ούτε και αυτό ακόμη δεν είναι σίγουρο. Αλλά ο εξισλαμισμός της Δύσεως θα συμβεί στα παιδιά και τα εγγόνια τους!

Μέσα σ' αυτό το κλίμα συνιστά καθαρή ματαιοπονία να πείσεις τους Χριστόφια και Γ. Παπανδρέου για τους υφιστάμενους κινδύνους.

Η Θράκη και το μισό και βάλε Αιγαίο βρίσκονται στην πορεία του εκτουρκισμού τους, μετά την απόφαση της συμφωνίας της Μαδρίτης όπου ο Γ. Παπανδρέου, ως υπουργός των εξωτερικών, δέχτηκε στην πράξη το μοίρασμα του Αιγαίου, μια προδοσία που θα ολοκληρώσει με τον "Καλλικράτη" στη Θράκη και με την απόφαση συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με τους Τούρκους.

Οσο για την Κύπρο ο Χριστόφιας παρέδωσε ήδη στους Τούρκους - χωρίς να πάρει κανένα απολύτως αντάλλαγμα για την Ελληνική πλευρά - τα πάντα: Παραμονή 50,000 και βάλε εποίκων, διατήρηση της συνθήκης συμμαχίας και εγγυήσεως, σταθμισμένη σε βάρος των Ελλήνων ψήφο και εναλασσόμενη προεδρία.


Παραθέτουμε στη συνέχεια δύο άρθρα που μας έδωσαν την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΠΟΓΚΡΟΜ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗ


Της Ελένας Μπέλλη

===========


Αιφνίδιες συγκρούσεις στην Ινδονησία, ανελέητες διώξεις στην Ερυθραία, σφαγές στο Ιράκ, μάχες στη Νιγηρία, θάνατοι στην Αίγυπτο, απελάσεις στο Μαρόκο, διαμάχες στο Σουδάν: Ο χάρτης των οργανωμένων εγκλημάτων εναντίον των Χριστιανών διευρύνεται με την πάροδο των χρόνων.


Πλέον, η σύγκρουση πολιτισμών παίρνει διαστάσεις μαζικού διωγμού, διαστάσεις εκκαθάρισης - κάθαρσης των ισλαμικών εδαφών από το «μίασμα του χριστιανισμού».



ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

___________


Αυτό τουλάχιστον είναι το άτυπο σύνθημα της αλ - Κάιντα στο Ιράκ, που ήδη οδηγεί στην έξοδο χιλιάδων χριστιανών από τη χώρα. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, τουλάχιστον 6.000 χριστιανοί έχουν βρει καταφύγιο στις κουρδικές περιοχές του Ιράκ, ενώ χιλιάδες άλλοι έχουν μετακινηθεί προς τη Συρία, τον Λίβανο και την Ιορδανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία του ΟΗΕ δόθηκαν στη δημοσιότητα λίγες μέρες μετά τη σφαγή 44 χριστιανών στην εκκλησία τους στη Βαγδάτη την 31η Οκτωβρίου και άρα δεν περιλαμβάνουν εκείνους που τράπηκαν σε φυγή μετά τα αιματηρά γεγονότα.



ΜΑΡΟΚΚΟ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΣ

_________


Η απειλή της αλ-Κάιντα ότι θα στρέψει «σπαθιά στο λαιμό των χριστιανών» αρκεί για να σβήσει τον χριστιανισμό από τον ιρακινό θρησκευτικό χάρτη. Στη Νιγηρία και το Σουδάν, για παράδειγμα, το μίσος μεταξύ του χριστιανικού νότου και του ισλαμικού βορά σχεδόν «κληροδοτείται» από γενιά σε γενιά, ως αποικιοκρατικό κατάλοιπο που εσχάτως προσλαμβάνει έντονη οικονομική χροιά. Στην Αίγυπτο η βία κατά των χριστιανών είχε σαφή πολιτική - προεκλογική - χροιά, ενώ στο Μαρόκο, οι «πολιτισμένες διώξεις» κατά των χριστιανών, μέσω του νόμιμου μέτρου της απέλασης, φαίνεται να υποκινούνται από μία ανεπίσημη πολιτική «εκκαθάρισης».


ΑΣΙΓΑΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΕ ΝΙΓΗΡΙΑ

_______________


Παραμονή Χριστουγέννων: Στην πόλη Τζος της Νιγηρίας ένα μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε δύο χριστιανικές εκκλησίες προκαλεί τον θάνατο σχεδόν τριάντα ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 74. Την επόμενη μέρα, οι ένοπλες ομάδες των χριστιανών και των μουσουλμάνων στην πόλη εμπλέκονται σε μία θανατηφόρα αντιπαράθεση, σε ακόμη μία έκρηξη του ασίγαστου μίσους μεταξύ των δύο πλευρών.


Το μίσος στην πόλη Τζος αντικατοπτρίζει τον εθνικό διχασμό μεταξύ του ισλαμικού βορά και του χριστιανικού νότου και της παράδοσης που θέλει από τη μία πλευρά, τους γηγενείς χριστιανούς να μάχονται για να διατηρήσουν τα οικονομικά οφέλη και τα πολιτικά αξιώματα που τους κληροδοτήθηκαν και από την άλλη τους μουσουλμάνους εποίκους του νότου να διεκδικούν ισονομία, πρόσβαση δηλαδή στα δημόσια αξιώματα, το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία, πρόσβαση στα εύφορα εδάφη! Το κυβερνών Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα, του προέδρου της Νιγηρίας, Γκουντλάκ Τζόναθαν, έχει κάνει βήματα εξομάλυνσης. Εχει για παράδειγμα θεσπίσει την εναλλαγή της προεδρίας του κόμματος μεταξύ βόρειου και νότιου υποψήφιου ανά δύο τετραετίες. Αλλά ενώ το λαϊκό αίσθημα διχασμού δεν έχει μειωθεί, η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής, πλούσια σε πετρέλαιο, δεν αντιμετωπίζει - ακόμα - πρόβλημα εδαφικής ακεραιότητας. Προς το παρόν, τουλάχιστον, διότι οι εξελίξεις στο Σουδάν ίσως ανοίξουν και στη Νιγηρία τον ασκό του Αιόλου.



ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ

__________


Ο ίδιος εθνικός διχασμός μεταξύ του ισλαμικού βορά και του χριστιανικού νότου που συγκλονίζει τη Νιγηρία σπαράζει και το Σουδάν, το οποίο σύρεται σε δημοψήφισμα για τη διχοτόμηση της χώρας. Το Νότιο Σουδάν, το νέο κράτος που θα προκύψει από το δημοψήφισμα, θα δομηθεί με βάση τα δυτικά πρότυπα, με έμφαση στην ανεξιθρησκία.


Στην περιοχή διαμένουν περίπου οκτώ με δέκα εκατομμύρια χριστιανοί, που φυσικά αποτελούν την πλειοψηφία στον νότο. Οι χριστιανοί ωστόσο αποτελούν τη μειοψηφία στη χώρα καθώς ο βοράς κατοικείται από διπλάσιο αριθμό μουσουλμάνων. Ο χριστιανικός πληθυσμός του απορρίπτει τη διακυβέρνηση του προέδρου Ομάρ αλ Μπασίρ, προβάλλοντας αίτημα αυτονομίας που στηρίζεται ενεργά από τη Δύση. Φυσικά, το γεγονός ότι το νότιο Σουδάν παράγει το 80% του πετρελαίου της χώρας ουδεμία σχέση έχει με την αυτοδιάθεση των χριστιανών του νότου και το κίνημα για τη δημιουργία ανεξάρτητης χώρας.


ΙΡΑΚ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

__________________


Σε μία από τις δεκάδες διαμαρτυρίες των φανατικών ισλαμιστών στην Αίγυπτο κατά του ηγέτη των χριστιανών Κοπτών της χώρας, υψώθηκε ένα πανό ίδιο με αυτό της αλ-Κάιντα. Το σύνθημα είχε δοθεί: Δύο ημέρες αργότερα, η αλ Κάιντα στο Ιράκ εξαπέλυε την αιματηρότερη επίθεση εναντίον των χριστιανών στη χώρα και μάλιστα μέσα στην εκκλησία τους. Στα μέσα Νοεμβρίου, η αλ Κάιντα προχώρησε σε νέα επίθεση εναντίον των χριστιανών, φθάνοντας μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Και στα μέσα Δεκεμβρίου, ακολούθησαν τα αιματηρά επεισόδια εναντίον των χριστιανών στην Αίγυπτο.


Η διασύνδεση δεν είναι τυχαία. Ομάδες φανατικών ισλαμιστών - τρομοκρατικών και μη - δρουν εξίσου ενεργά σε Αίγυπτο και Ιράκ, αν και για διαφορετικούς λόγους. Στην Αίγυπτο, αφορμές υπάρχουν πολλές αλλά οι διώξεις των χριστιανών αποδίδονται κυρίως στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου και τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Στο Ιράκ, αντίθετα, το κλίμα είναι καθαρά «πολεμικό». Για τους φανατικούς ισλαμιστές, η δράση τους είναι τα αντίποινα κατά του πογκρόμ που εξαπέλυσε η διεθνής κοινότητα εναντίον των μουσουλμάνων μετά την 11η Σεπτεμβρίου.


ΣΥΡΙΑ - Ο “ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ” ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ

_______________


«Η ζωή στη Συρία είναι παραπάνω από τέλεια», βεβαιώνει ο π. Γκάμπριελ Ντάγκγουντ. Αντίθετα από την κατάσταση σε άλλες αραβικές χώρες, όπου οι χριστιανοί υπόκεινται διωγμούς σε βαθμό εξολόθρευσης, η Δαμασκός παρέχει στους χριστιανούς ασφαλές καταφύγιο. Ανάλογο «παράδεισο» παρέχουν βεβαίως ο Λίβανος και η Ιορδανία, αλλά το γεγονός ότι η Συρία του Ασαντ αποτελεί υπόδειγμα ανεξιθρησκίας στη Μέση Ανατολή συνιστά από μόνο του δείγμα πολιτισμού. «Η Δύση συγκρούεται με τους πολιτισμούς, ενώ η Ανατολή τους χτίζει», συμφωνεί και ο μουφτής της Συρίας, της χώρας που φιλοξενεί δύο εκατομμύρια Σύρους χριστιανούς και τώρα δέχεται πρόσφυγες χριστιανούς από γειτονικά κράτη.



*****



ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΒΑΦΤΗΚΕ

Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

__________________


Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ τόνισε σήμερα σε τηλεοπτικό μήνυμά του πως η επίθεση σε ναό στην Αλεξάνδρεια που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον είκοσι ανθρώπους είχε στόχο τόσο τους χριστιανούς, όσο και τους μουσουλμάνους. "Τρομοκράτες έβαλαν στόχο τη χώρα, τους χριστιανούς κόπτες και τους μουσουλμάνους", επισήμανε ο Μουμπάρακ, προσθέτοντας πως τα σχέδια των τρομοκρατών αυτών να αποσταθεροποιήσουν την Αίγυπτο ή να διχάσουν χριστιανούς και μουσουλμάνους θα αποτύχουν. Ο Μουμπάρακ δεσμεύτηκε να νικήσει την "τυφλή τρομοκρατία" που απειλεί τη χώρα. "Θα κόψουμε το χέρι της τρομοκρατίας, θα αποκεφαλίσουμε την οχιά, θα αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία και θα την νικήσουμε", είπε χαρακτηριστικά ο αιγύπτιος πρόεδρος. Ο Μουμπάρακ επισήμανε ακόμα πως η επίθεση στην Αλεξάνδρεια έχει το σημάδι "ξένων χεριών". Οι χριστιανοί αποτελούν το 10% των 79 εκατομμυρίων κατοίκων της Αιγύπτου.


Καταδικάζεται η επίθεση


Η Συρία καταδίκασε την επίθεση στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, χαρακτηρίζοντάς την "τρομοκρατικό έγκλημα με στόχο την εθνική ενότητα και τον θρησκευτικό πλουραλισμό της Αιγύπτου, αλλά και άλλων αραβικών χωρών", τόνισε ανώτατος σύρος αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Sana. "Η Συρία τάσσεται στο πλευρό της Αιγύπτου στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και θα πολεμήσει όποιον επιτίθεται στην εθνική ενότητα της Αιγύπτου", πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος εκφράζοντας "τα συλλυπητήρια του στην Αίγυπτο και στις οικογένειες των αθώων θυμάτων".

Ο πάπας Βενέδικτος ο 16ος ζήτησε σήμερα από τους ηγέτες όλου του κόσμου να υπερασπιστούν τους χριστιανούς απέναντι στην κακομεταχείριση και στην θρησκευτική μισαλλοδοξία.

Απέναντι στις "απειλητικές εντάσεις, απέναντι ειδικά στις διακρίσεις, στην κακομεταχείριση και την θρησκευτική μισαλλοδοξία που πλήττει σήμερα τους χριστιανούς, σας καλώ για μια ακόμα φορά να μην υποκύψετε, να μην αποθαρρυνθείτε και να μην παραιτηθείτε", επισήμανε ο πάπας στη διάρκεια της λειτουργίας του νέου έτους στον Άγιο Πέτρο. Είναι μια "δύσκολη αποστολή για την οποία δεν αρκούν τα λόγια και απαιτείται η δυναμική και συνεχής δέσμευση των ηγετών", πρόσθεσε ο ίδιος.


Η Γαλλία καταδίκασε έντονα την επίθεση με 21 νεκρούς και 79 τραυματίες στην Αλεξάνδρεια και επανέλαβε τον σεβασμό της στις θεμελιώδεις αρχές, όπως αυτή της θρησκευτικής ελευθερίας, αλλά και την υποστήριξή της στις αιγυπτιακές αρχές στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Η Γαλλία "εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη της στις αρχές και τον λαό της Αιγύπτου", τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κριστίν Φαζ. Ο επίσκοπος του Παρισιού, καρδινάλιος Αντρέ Βεν-Τρουά κάλεσε τους καθολικούς να προσευχηθούν "για όλους τους χριστιανούς που υφίστανται διώξεις στον κόσμο και για την ειρήνη".


Ο λατίνος πατριάρχης της Ιερουσαλήμ, αρχιεπίσκοπος Φουάντ Τουάλ ζήτησε από τους χριστιανούς στη Μέση Ανατολή να φανούν θαρραλέοι, μετά την επίθεση σε εκκλησία χριστιανών κοπτών της Αλεξάνδρειας. "Η νέα αυτή σφαγή μας κάνει να σκεφτόμαστε τον προορισμό των χριστιανών στην περιοχή αυτή που δεν πρέπει να χαθεί", τόνισε ο αρχιεπίσκοπος στη διάρκεια λειτουργίας στην έδρα του λατινικού πατριαρχείου στην Ιερουσαλήμ."Αν Εσύ μας χαρίσεις λίγη περισσότερη πίστη, δώσε μας και το κουράγιο να συνεχίσουμε", πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Χριστό. Ο ίδιος παραδέχτηκε πως η επίθεση στην Αλεξάνδρεια "θέτει για μια ακόμα φορά σε δοκιμασία τις προσπάθειες και τις ελπίδες μας".


Την επίθεση καταδίκασε και ο πριμάτος της Αγγλικανικής Εκκλησίας, εκφράζοντας την "βαθιά του θλίψη". "Η επίθεση εναντίον χριστιανών της Αλεξάνδρειας αποτελεί μια νέα φρικτή υπενθύμιση των πιέσεων που δέχονται οι χριστιανικές κοινότητες στη Μέση Ανατολή", επισήμανε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Ρόουαν Ουίλιαμς. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ιστορία "συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων στην Αίγυπτο" εκφράζοντας την πεποίθησή του πως η μεγαλύτερη πλειοψηφία των Αιγυπτίων καταδικάζει αυτήν, αλλά και παρόμοιες πράξεις".


Οι ανακοινώσεις των Αρχών


Υπάρχουν ενδείξεις πως στην πολύνεκρη βομβιστική επίθεση εναντίον ναού στην Αλεξάνδρεια, με 21 νεκρούς και 43 τραυματίες εμπλέκονται "ξένα στοιχεία", μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου.

Το υπουργείο Εσωτερικών επισήμανε σε ανακοίνωσή του πως οι συνθήκες της σημερινής επίθεσης και άλλων πρόσφατων επιθέσεων "δείχνουν ξεκάθαρα ότι ξένα στοιχεία ανέλαβαν τον σχεδιασμό και την εκτέλεση" της επίθεσης.


Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η έκρηξη που σκότωσε 21 ανθρώπους έξω από χριστιανικό ναό στην Αλεξάνδρεια μπορεί να προκλήθηκε από επίθεση καμικάζι και όχι από παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι από τις μέχρι στιγμής έρευνες δεν προκύπτει ότι σε κάποιο από τα αυτοκίνητα που καταστράφηκαν είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά και προστίθεται ότι "είναι πιθανό ο μηχανισμός που εξερράγη να μεταφερόταν από κάποιον βομβιστή αυτοκτονίας, που σκοτώθηκε μαζί με τους υπόλοιπους".

Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που εκατοντάδες πιστοί είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν την πρωτοχρονιά. Αμέσως μετά εκατοντάδες Κόπτες Χριστιανοί βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την οργή τους και έγιναν επεισόδια με μουσουλμάνους. Για να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση επενέβη η αστυνομία, που έκανε χρήση δακρυγόνων.


Οι Χριστιανοί αποτελούν περίπου το 10% του κατά συντριπτική πλειοψηφία Μουσουλμανικού πληθυσμού της Αιγύπτου, που αριθμεί περί τα 79 εκατομμύρια. Συχνά σημειώνονται εντάσεις ανάμεσα στις κοινότητες που καταλήγουν σε βίαια επεισόδια, συνήθως για θέματα όπως η ανέγερση ναών ή λόγω προσωπικών διαφορών μεταξύ μελών τω δύο κοινοτήτων.

"Θυσιάζουμε τις ψυχές και το αίμα μας για το Σταυρό", φώναξαν μερικοί Χριστιανοί κοντά στην Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία όπου σημειώθηκε η έκρηξη, σύμφωνα με τον μάρτυρα. "Ήταν μια σκηνή από τη Βαγδάτη", είπε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος. Νοσοκομειακά είχαν σπεύσει επί τόπου όπου νοσοκόμοι και γιατροί περισυνέλεγαν ανθρώπινα μέλη που διασκορπίστηκαν στην περιοχή από την έκρηξη.

Οι αρχές στην Αίγυπτο-όπου αναμένεται να διεξαχθούν προεδρικές εκλογές το Σεπτέμβριο-έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας στις εκκλησίες, περιορίζοντας τη στάθμευση οχημάτων ακριβώς έξω από αυτές, μετά τις απειλές στις οποίες προέβη το Νοέμβριο η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ, που θεωρείται συνδεδεμένη με την αλ Κάιντα.

Στα τέλη Νοεμβρίου τουλάχιστον δύο Κόπτες Χριστιανοί είχαν σκοτωθεί, τριάντα άνθρωποι, ανάμεσά τους 20 αστυνομικοί, είχαν τραυματιστεί και 150 είχαν συλληφθεί σε επεισόδια ανάμεσα σε μέλη των δύο θρησκευτικών κοινοτήτων λόγω της απαγόρευσης ανέγερσης χριστιανικού ναού.



ΠΗΓΗ:


Πυλώνας εκκλησιαστικών ειδήσεων ΑΜΗΝ,



Ακτίνες,


«imerisia.gr»30/12/2010


No comments:

Post a Comment