Saturday, January 8, 2011

ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΝΟΔΟ










ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ

ΣΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΝΟΔΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===============


Η μεγάλη μάχη για τον Οικουμενισμό θα δοθεί - όπως έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν - σε νέα επίπεδα που αφορούν την αναδιάταξη - αλλά και τον προσδιορισμό - των πρεσβείων τιμής των Ορθοδόξων Εκκλησιών καθώς επίσης για άλλα θέματα δικαιοδοσίας που θα συζητήσει η μέλλουσα να συνέλθει Πανορθόδοξος Σύνοδος.


Ολως αιφνιδίως ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, ο επικεφαλής των εξωτερικών υποθέσεων του Πατριαρχείου Ρωσίας, επεσκέφθη το Παρίσι και τη Γενέυη, για να διελευκάνει θέματα που αφορούν τον Διαθρησκειακό διάλογο, την Ευρωπαική Ενωση και προπαντός τη Διορθόδοξο προπαρακευαστική Σύνοδο που θα συνέλθει το Φεβρουάριο στη Γενεύη.


Σε αυτό το επίπεδο είναι επιβεβλημένο εφεξής να έχουμε πρώτιστα στραμμένες τις κεραίες της προσοχής μας επειδή εκεί θα δοθεί η μεγάλη μάχη και για τον Οικουμενισμό και για πολλά άλλα ζωτικής σημασίας θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή της σύνταξης του πιο πάνω σχόλίου.


*****


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΛΟΛΟΛΑΜΣΚ ΙΑΛΡΙΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

========


Επίσκεψη αστραπή στο Παρίσι πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χερσώνος Νέστωρα, μετέβη στην Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπου συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν θέματα σχετικά με την Διορθόδοξη Προπαρασκευαστική Διάσκεψη, η οποία θα συνέλθει στο Σαμπεζύ της Ελβετίας από 21 έως 27 Φεβρουαρίου 2011.

Επίσης, συζήτησαν θέματα ορθόδοξης συνεργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και για τον διαθρησκειακό διάλογο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Ιλαρίωνας συναντήθηκε και με τον Επίσκοπο Χερσώνος Νέστωρα, όπου συζήτησαν θέματα διαχριστιανικής δράσεως, τα οποία χρήζουν ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τον Επίσκοπο.


ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment