Saturday, January 8, 2011

ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΓΙΣ;












Εμβρόντητοι οι Πανέλληνες πληροφορήθηκαν τη βράβευση του Τούρκου υπουργού επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς από το τάγμα αρχόντων του Πατριαρχείου των ΗΠΑ!


Είναι προφανές ότι πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από όλους. Τους ίδιους τους άρχοντες αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και οιονδήποτε άλλο εμπλεκόμενο.


Το θέμα δεν είναι απλά σοβαρό. Είναι επιεικώς άκρως απαράδεκτο!


Φτάνουν οι εθνομειοδοσίες των Χριστόφια και Γ. Παπανδρέου. Αλίμονον αν προστεθούν κρούσματα εθνομειοδοσίας από παράγοντες της Ομογένειας.



ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΓΙΣ;


Της Φανούλας Αργυρού

============


Στις 18 Νοεμβρίου 2010 με πρωτοβουλία κάποιων (ή κάποιου) επιτήδειων στις ΗΠΑ βραβεύθηκε στις Βρυξέλλες, ειρωνικά σε συνέδριο για «θρησκευτικές ελευθερίες», ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς.


Δύο στελέχη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ κ.Φίλιπ Κρίστοφερ και ο κ. Π. Παπανικολάου της Ομοσπονδίας Κυπρίων Αμερικής διαχώριζαν την θέση τους κάνοντας γνωστή την διαφωνία τους με την απόφαση αυτή και ζητούν δημόσια εξηγήσεις από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και το διοικητή του Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου να δώσουν εξηγήσεις με ποια κριτήρια βραβεύτηκε ο Τούρκος υπουργός Ε. Μπαγίς (Ο κ. Παπανικολάου αποχώρησε από το συνέδριο εις ένδειξη διαμαρτυρίας).(Εθνικός Κήρυκας 23/12/2010, Φιλελεύθερος 29/12/2010, Σημερινή, 28/12/2010 και http://www.greeknewsonline.com/?p=14074).


Πιο συγκεκριμένα, όμως, και σύμφωνα με τις ειδήσεις και τις αναφορές στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των «Αρχόντων» (βλέπε συνδέσμους πιο κάτω) το συνέδριο στις Βρυξέλλες που είχε τον χαρακτηριστικό τίτλο « Διεθνής συνέδριο Αρχόντων με κύριο θέμα « Θρησκευτικές Ελευθερίας: Η γέφυρα της Τουρκίας στην Ευρωπαική Ένωση» διοργανώθηκε από τους Άρχοντες του Τάγματος του Απ. Ανδρέα, του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αμερική και Ευρώπη οι οποίοι και βράβευσαν τον Ε. Μπαγίς. Επομένως η διοργάνωσή του στην καρδιά του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου ειδικά τις μέρες εκείνες (16-17 Νοεμβρίου 2010), έχοντας υπόψη και τον αριθμό Τούρκων αξιωματούχων που παρευρέθηκαν, αποκλειστικό στόχο είχε την εξυπηρέτηση τουρκικών στόχων. Σε σχέση με την ενταξιακή της Τουρκίας υπό την κάλυψη του τάχατες «διεθνούς συνεδρίου…» εις βάρος των εθνικών Ελληνικών συμφερόντων και κυρίως της μαρτυρικής Κύπρου.


Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δεν είχε χέρι στην σκευωρία αυτή εναντίον του Ελληνισμού της Κύπρου. Συμφωνούμε πλήρως με την στάση των Ελληνοκυπρίων παραγόντων και συμμεριζόμαστε την αγανάκτηση τους ενόσω 550 Ελληνο-ορθόδοξες εκκλησίες μας στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν λεηλατηθεί, καταστραφεί, συληθεί και μετατραπεί ειδωλολατρικά σε σταύλους, αποχωρητήρια, κέντρα αναψυχής και αποθήκες από τους Τούρκους κατακτητές και άλλους στα κατεχόμενα και η μισή Κύπρος βρίσκεται για 36 χρόνια υπό τουρκική βάρβαρη εισβολή και κατοχή από την κατοχική Τουρκία του Ε. Μπαγίς. Με 200,000 Ελληνοκύπριους πρόσφυγες να περιμένουν καρτερικά να επιστρέψουν στις κλεμμένες από τους Τούρκους περιουσίες τους.


Το γεγονός ότι η βράβευση του Μπαγίς δεν συμπεριλήφθηκε στο επίσημο πρόγραμμα, αποκαλύπτει και το ύποπτο της όλης σκευωρίας προς όφελος της Τουρκίας, μάλιστα τις μέρες που θα εκδιδόταν και το πόρισμα της Επιτροπής Προόδου για τις ενταξιακές της Τουρκίας.


Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρίς, ο βραβευθείς Ε. Μπαγίς με θράσος που μόνο οι Τούρκοι διαθέτουν δήλωσε προκλητικά ότι η κυπριακή Δημοκρατία « δεν αποτελεί κράτος» και ότι η Τουρκία διακηρύττει παντού ότι οι Ε/κ «δεν μπορούν να αποτελέσουν κράτος, ούτε καν φυλή». (Σημερινή 28/12/2010).


Τι αντιπροσωπεύει ο Ε. Μπαγίς; Το απάνθρωπο εκείνο καθεστώς που ανήμερα των Χριστουγέννων, της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης, καταδέχθηκε να πατήσει το πόδι του στην Εκκλησία στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο και την Αγία Τριάδα όπου ζουν οι λιγοστοί (500 περίπου) ΄Ελληνες ήρωες εγκλωβισμένοι και να τους πετάξει έξω από την Εκκλησία διακόπτοντας την Θεία Λειτουργία. Και το χειρότερο διέταξαν τους ιερείς να ξεντυθούν αμέσως και τους πέταξαν έξω. Καταδεικνύοντας την αδυναμία των Τούρκων να σεβαστούν τις στοιχειώδεις θρησκευτικές ελευθερίες των Χριστιανών μάλιστα εγκλωβισμένων Ελλήνων. Μια άκρως καταδικαστέα επαχθής πράξη καταπάτησης στοιχειώδους ανθρώπινου δικαιώματος, ιεροσυλίας, όπως είναι η άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων που καθιστά την κατοχική Τουρκία ακόμα περισσότερο ανίκανη να γίνει μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης. Και αυτόν τον άνθρωπο, που αντιπροσωπεύει αυτό το καθεστώς, κάποιοι στις ΗΠΑ, κάποιοι επιτήδειοι (ή κάποιος) που διοικούν το λεγόμενο Τάγμα Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ, διευθέτησαν όπως βραβευθεί σε συνέδριο για «θρησκευτικές ελευθερίες»! Ο «Αττίλας» της Κύπρου! Και ακόμα μια ερώτηση: Εφόσον το «διεθνές» τους συνέδριο ήταν για τις μειονότητες στην Τουρκία και πόσο τις σέβεται η κατοχική Τουρκία γιατί δεν κάλεσαν και αντιπροσωπεία των λιγοστών μας Ελλήνων ηρωικών εγκλωβισμένων να μιλήσουν για το πως τους «σέβονται» οι κατοχικές δυνάμεις στην Κύπρο; Εφόσον και το διεθνές ευρωπαικό δικαστήριο σε πόρισμά του έχει χαρακτηρίσει την κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου ως εξαρτώμενη από την κατοχική Τουρκία;


Αναμένουμε να ονομαστούν και να ντροπιαστούν οι υπεύθυνοι της αποτρόπαιας αυτής πράξης. Θα γίνει όμως;



ΠΗΓΗ:



Ζωηφόρος,



http://agora-dialogue.com/?p=16363,



http://dexiextrem.blogspot.com/2011/01/blog-post_2508.html


No comments:

Post a Comment