Friday, December 9, 2011

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ κ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ κ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ



ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΘΡΗΣΚΕΙΑΣ


Του Θεολόγου κ. Ιωάννη Ρεντζίδη

===========



Εξοχώτατε κ. Πρόεδρε,


Εν αληθεία, αποτελεί κοινή συνείδηση στην Ευρώπη, ότι είσθε ένας επιτυχημένος Ηγέτης της Χώρας σας.

Η ουσιαστική αιτία για την επιτυχίας σας είναι, λένε, το ότι διαπνέεσθε από πνεύμα ελευθερίας, δημοκρατίας και αντιεγκληματικότητος.

Η εμπιστοσύνη του λαού προς το πρόσωπό σας οφείλεται στο γεγονός ότι τον ελευθερώσατε από πολλά σκοτεινά σύνδρομα του παρελθόντος. Πολλοί κρυμμένοι και καταπιεσμένοι ένιωσαν ότι μπορούν να αναπνέουν τον αέρα χωρίς δυσκολία.

Αυτή η στρατηγική απελευθέρωσε όλες τις καταπιεσμένες δυνάμεις του λαού.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο αφήσατε την κοινωνία να τρέξει πιο ελεύθερα στο δρόμο της προόδου και της ευημερίας.

Έτσι, όλα τα προαναφερθέντα δικαιολογούν τον τίτλο σας ως επιτυχημένου Ηγέτου και Γνωμηγήτορος.


Ξεκινήσατε την πορεία σας ως φυλακισμένος, επειδή εκφωνήσατε ποίημα εναντίον του Μουσταφά Κεμάλ, πού είναι υπεύθυνος για βαριά εγκλήματα κατά διαφόρων λαών της Μικράς Ασίας.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες καταδικάσατε τους σφαγιασμούς των Αλεβιτών από το ίδιο αυτό πρόσωπο.

Σημειώνουμε με έμφαση ότι, πριν από μία διετία περίπου χαρακτηρίσατε την εκδίωξη από τη Μ. Ασία των αναφερομένων ως “Μειονοτήτων”, ως βαρύτατο φοβερό Φασισμό.

Ματαίως σας επίεσαν να ανακαλέσετε και να ζητήσετε συγγνώμην για όλα τα λεχθέντα.

Αντιπαρερχόμεθα, για λόγους συντομίας, και άλλες πράξεις δικαιοσύνης και αληθείας πού φέρατε αισίως εις πέρας,

Ευχόμεθα και ελπίζουμε να έχετε την δυνατή όραση του Λυγκέα, Ήρωος της Αργοναυτικής εκστρατείας, ο οποίος με την οξύτατη όραση του έβλεπε και πίσω από τα σύννεφα. “Οξύτερον Λυγκέως οράτε”, ώστε να δείτε πίσω από τα Νέφη της Εποχής μας τον Ήλιο της ευοίωνης προοπτικής πού έρχεται.

Όμως, ενώ είναι ορθό να καταδικάζει κανείς εγκληματικές πράξεις του παρελθόντος, είναι βαρύ ολίσθημα να συντηρεί εγκλήματα πού συνεχίζονται ακόμη και στο παρόν.

Ένας ολόκληρος λαός βοά από τα έγκατα της Γής με το συνεχιζόμενο έγκλημα της παρεμποδίσεως της εκφράσεως της Χριστιανικής Πίστεως. Εκατομμύρια άνθρωποι, οι ΚρυπτοΧριστιανοί, είναι υποχρεωμένοι στο φώς της ημέρας να εμφανίζονται ως Μουσουλμάνοι και να περιμένουν τα πέπλα της νύκτας, για να λατρεύσουν με φόβο και αγάπη το Χριστό.

Κατά το παρελθόν (100 μ.Χ, ἕως 312 μ.Χ.), το ίδιο συνέβαινε και στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία για τριακόσια περίπου χρόνια. Τότε ένας κόσμος πέθαινε από ηθική ασφυξία μέσα στα αρωματισμένα Ρωμαϊκά ανάκτορα, ενώ ένας άλλος κόσμος όμορφος, ηθικός γεννιόταν μέσα στην πνιγηρή ατμόσφαιρα των κατακομβών, γιατί ανέπνεε την Πνευματική Πίστη και ζούσε με την παρουσία του Τελείου Χριστού, του προτύπου της ζωής και Ελευθερίας. Όμως, αυτός ὁ κόσμος εκεί στα σκοτεινά προετοίμαζε την ανατολή της Ελευθεροθρησκείας και Ελευθεροσυνειδησίας.

Αυτή την εποχή σηματοδότησε ο Αυτοκράτωρ, Μέγας και Άγιος Κωνσταντίνος. Με τη Ελευθεροθρησκεία θεμελίωσε μία ένδοξη Αυτοκρατορία χιλίων εκατό και πλέον ετών.

Αυτός ο Μοναδικός Ηγέτης, σήκωσε στις πλάτες του το Σταυρό για την απόφαση της ελευθερίας ενός ολοκλήρου λαού, του Χριστιανικού. Αλλά αυτός ο Σταυρός μετετράπη σε δόξα παγκόσμια και γι’ αυτό και η Ιστορία τον κατέγραψε ως Μέγα, καθότι άλλαξε την Μορφή και το Ρου της Ιστορίας.

Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και στην Μικρά Ασία εδώ και τρείς ή περισσοτέρους αιώνες.

Κάποτε, έγιναν προσπάθειες να λυθεί με κάποιο πνεύμα ελευθερίας. Συγκεκριμένα, το Φεβρουάριο του 1856 ο Σουλτάνος Αβδούλ Μετζίτ, κάτω από την πίεση των μεγάλων δυνάμεων, Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας, υπεχρεώθη να εκδώσει το διάταγμα “Χάτι Χουμαγιούν” περί Ανεξιθρησκείας και άλλων ελευθεριών των υπόδουλων λαών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Δυστυχώς όμως αυτό το διάταγμα, όταν άρχισε να εφαρμόζεται, προκάλεσε χειροτέρους διωγμούς στους Κρυμμένους Χριστιανούς, πού θέλησαν να φανερώσουν την πίστη τους.

Στις μέρες μας, το πνεύμα της Ελευθεροθρησκείας και της Δημοκρατίας αποτελεί βασικό αίτημα στις Μουσουλμανικές χώρες. Γι’ αυτό άλλωστε ξεκίνησε (και δεν θα σταματήσει) η λεγομένη “Αραβική Άνοιξη”. Στη Μικρά Ασία βράζει το αίτημα της πραγματικής ελευθερίας των Κρυφών Χριστιανών.

Αυτή τη στιγμή στην Μικρά Ασία υπάρχουν δύο κρυμμένες τεράστιες δυνάμεις. Η μία είναι η Δύναμη της Φωνής του Αίματος και η άλλη είναι η Δύναμη της Μοναδικής Αληθείας.

Θα αναδειχθεί Μέγας εκείνος, ο οποίος θα αντιληφθεί ότι πρέπει να ενεργήσει ως νέος Μέγας Κωνσταντίνος, ώστε να φανερωθούν και να εκδηλωθούν αυτές οι, Πνευματικά απείρων διαστάσεων Δυνάμεις του Λαού.


Εξοχώτατε κ. Πρόεδρε,


Κατά τον προηγούμενο αιώνα κατέρρευσαν τρία πανίσχυρα και απάνθρωπα, συστήματα, πραγματικοί δράκοντες της ανθρωπότητος: Το σύστημα του Φασισμού-Ναζισμού, το σύστημα του Κομμουνισμού και το σύστημα της Αποικιοκρατίας.

Έπεται και η πτώση των εναπομεινάντων τυραννικών Πολιτικοθρησκευτικών Δρακόντων.

Στην εξαφάνιση των τριών πρώτων βδελυρών δρακόντων υπεβοήθησαν Ηγετικές μορφές, οι οποίοι εξετέλεσαν το πρέπον. Οραματίσθησαν και έδρασαν!!!

Στην περίπτωσή σας υπάρχει μία ευκαιρία. Έχετε τα μέσα και διαθέτετε και το οραματικό στοιχείο, για να ενεργήσετε με αποφασιστικότητα και να φέρετε το Φώς της Αληθούς Ελευθερίας.

Γνωρίζουμε ότι, οι εχθροί σας με μίσος σας κατηγορούν ότι ετοιμάζεσθε να πραγματοποιήσετε το τελικό μεγάλο Άλμα της Ελευθερίας. Μάλιστα, διάφορες Μυστικές Υπηρεσίες το καταγράφουν με ενάργεια: Σύμφωνα με τις διαρροές του Wikileaks, διπλωμάτης των ΗΠΑ σημειώνει ότι, “εσείς πιστεύετε ότι ο Θεός σας έχει επιλέξει για να ηγηθείτε...”.

Κάντε λοιπόν αυτή την πίστη πραγματικότητα:

  • Κάντε, το μεγάλο άλμα προς την αληθινή Ελευθερία.
  • Διακηρύξατε, και εφαρμόσατε δυναμικά και αποφασιστικά το διάταγμα της Ανεξιθρησκείας.
  • Προσπαθήσατε, να επεκταθεί αυτό και στις άλλες Ισλαμικές Χώρες.
  • Ελευθερώσατε, τους Ναούς όλων των θρησκειών και δογμάτων και αποδώσατέ τους στα θρησκεύματα τα οποία τα εδημιούργησαν.
  • Ανοίξατε, τις ποικιλώνυμες Κατακόμβες της εποχής μας, ώστε οι κάτω από τη Γη να ανέβουν πάνω στο φώς του ηλίου.
  • Αφήσατε να ξεχυθεί ως καυτή λάβα ηφαιστείου η φωνή του Αίματος και να απαστράψει η Ιαχή της Πίστεως.
  • Ενώσατε δοξολογικά και τη δική σας φωνή με την Σιωπηλή Κραυγή πού αντιλαλεί από τα έγκατα της Γης και όλο δυναμώνει.

Είναι φανερό ότι: “Ἐξ. γ’ 7. Eἶπεν δὲ Κύριος πρὸς Μωϋυσῆν, Ἰδὼν εἶδον τὴν κάκωσιν τοῦ λαοῦ μου τοῦ ἐν Αἰγύπτῳ καὶ τῆς κραυγῆς αὐτῶν ἀκήκοα ἀπὸ τῶν ἐργοδιωκτῶν· οἶδα γὰρ τὴν ὀδύνην αὐτῶν·”.


Μετά τιμής,


Ιωάννης Ρεντζίδης._


Αθήναι 7-12-11

No comments:

Post a Comment