Friday, December 9, 2011

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ


ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Δύο σεβάσμιοι Ιεράρχες οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Φθιώτιδος Νικόλαος και ο ομολογητής Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος βρέθηκαν στο πλευρό των υπαλλήλων του Ραδιοσταθμού της Εκκλησίας. Ο κ. Αιμίλιος Πολυγένης του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “Ρομφαία”, όπως και η κυρία Μαρούλα Αντωνιάδου που καλύπτει το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας το “Βήμα”, ανέλαβαν την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον Ραδιοσταθμό μαζί με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

ΓΙΑΤΙ ΣΥΓΧΥΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΣΥΓΧΥΤΑ;
__________

Ουδόλως κατανοώ γιατί συγχέουμε τα πράγματα.

Αν η Εκκλησία αποφάσισε ότι πρέπει να κλείσει ο Ραδιοσταθμός τότε οι υπάλληλοί του μπορούν κάλλιστα να απορροφηθούν σε άλλους εκκλησιαστικούς οργανισμούς και έτσι ουδόλως τίθεται θέμα να βρεθούν 34 άνθρωποι με τις οικογένειές του στο δρόμο.

Το ερώτημα επίσης δεν είναι αν είναι σκόπιμο η Εκκλησία της Ελλάδος να έχει δικό της Ραδιοσταθμό. Ασφαλώς και είναι χρήσιμο να έχει η Εκκλησία το δικό της Ραδιοσταθμό.

Ούτε το πρόβλημα - αυτή τη στιγμή - είναι αν υπήρξαν αντιπαλότητες και ανεπαρκής υποστήριξη από άλλους εκκλησιαστικούς παράγοντες προς τον Ραδιοσταθμό. Αν όντως υπήρξαν - όπως καταγγέλλει ο Σεβασμιότατος Φθιώτιδος - κακώς υπήρξαν ή και συνεχίζουν να υπάρχουν.

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ή ΝΕΟΡΘΟΔΟΞΟΣ Ο ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ;
___________

Μόνον ένα είναι στην πραγματικότητα το αληθινό ερώτημα. Ο Ραδιοσταθμός που θα λειτουργεί θα εκπέμπει ορθόδοξα μηνύματα ή θα συνεχίσει να εκπέμπει Νεορθόδοξα “Κατσιαρίσματα”, όπως κάνει συστηματικά από την άνοδο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Θα αποκτήσει ορθόδοξο χαρακτήρα ή θα συνεχίσει να βομβαρδίζει τους ακροατές με κουλτουριάρικα, Νεορθόδοξα και κοσμικά μηνύματα;

ΑΝ θα έχει ορθόδοξο χαρακτήρα και ΑΝ ο διευθυντής του θα είναι πρόσωπο με φόβο Θεού και παραδοσιακό φρόνημα ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΔΕΝ πρέπει να κλείσει ο Ραδιοσταθμός.

Αν όμως αυτό ΔΕΝ είναι κατορθωτό λόγω της ψυχοσύνθεσης και των στόχων του διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου τότε ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΑ και πρέπει να κλείσει.

Αλίμονον αν - σε περίοδο πρωτοφανούς κρίσης - η Εκκλησία θα συντηρεί τον κ. Κατσιάρα, τους λοιπούς “Συναξιακούς”, Νεορθόδοξους, κουλτουριάρηδες, οικουμενιστές και ο Θεός ξέρει τι άλλο για να προωθούν αντορθόδοξες θέσεις.

Ή ΝΑ ΑΠΟΠΕΜΦΘΕΙ Ο ΚΑΤΣΙΑΡΑΣ ή ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ
___________

Η Ιερά Σύνοδος καλείται να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Ας εξαναγκάσει τον Μακαριότατο να απολύσει τον κ. Κατσιάρα και όποιον άλλο δίνει αντορθόδοξη και εκκοσμικευμένη γραμμή στο Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας.

Αν αυτό δεν γίνει κατορθωτό ας κλείσει ο Ραδιοσταθμός και ίσως - ποιος ξέρει - ξανανοίξει όταν θα υπάρχουν οι προυποθέσεις. Και οι οικονομικές και ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ οι πνευματικές που αυτή τη στιγμή ελλείπουν παντελώς.

ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ
__________

Οσο για τους υπαλλήλους του Ραδιοσταθμού η Εκκλησία έχει τόσους οργανισμούς και οι Μητροπόλεις τόσους και τόσους Ραδιοσταθμούς. Ας τους απορροφήσουν εκεί. Ουδείς θέλει να βρεθούν οικογενειάρχες άνθρωποι στο δρόμο. Οπως επίσης και ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ουδείς θέλει να ακούει “Κατσιαρίσματα” από το Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας.

No comments:

Post a Comment