Wednesday, December 21, 2011

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΘΛΙΨΗ


ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΘΛΙΨΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Για την ώρα ο χριστιανισμός εξακολουθεί να είναι η θρησκεία με τους πιο πολλούς πιστούς στον κόσμο. Ομως ένα μικρό ποσοστό (μόλις 11%) από τους χριστιανούς είναι Ορθόδοξοι και οι προοπτικές εξάπλωσης της Ορθοδοξίας - με τα ανθρώπινα δεδομένα - είναι πολύ υποτονικές.


ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ

_____________


Το Ισλάμ είναι η ανερχόμενη δύναμη. Οχι μόνο εξαιτίας του επιθετικού προσηλυτισμού που υιοθετεί, αλλά κυρίως εξαιτίας της υπεργεννητικότητας των οπαδών του.


Ο χριστιανισμός από την άλλη διακρίνεται - ως επί το πλείστον - καταρχήν από μια πολύ υποβαθμισμένη ιεραποστολική προσπάθεια και ύστερα από μεγάλα ποσοστά υπογεννητικότητας στις χώρες που επικρατεί.


Εξαίρεση μεταξύ των χριστιανών αποτελούν ακόμη οι κάτοικοι της Λατινικής Αμερικής που εξακολουθούν να έχουν πολλές πολύτεκνες οικογένειες.


ΟΙ EVANGELICALS ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

______________


Επίσης ορισμένες ακραίες χριστιανικές ομάδες έχουν πολλές πολύτεκνες οικογένειες και είναι εξαιρετικά επιθετικοί στον προσηλυτισμό νέων οπαδών που αγρεύουν μεταξύ των οπαδών των άλλων χριστιανικών δογμάτων.


Οι Evangelicals και άλλες ακραίες ομάδες κάνουν κυριολεκτικά θραύση στη Λατινική Αμερική σε βάρος των Παπικών αλλά και σε βάρος των παραδοσιακών Προτεσταντικών Ομολογιών σε όλο τον κόσμο.


Παράλληλα κινούνται με πολύ συντονισμένο δίχτυο ιεραποστόλων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου το οποίο έχει στη διάθεσή του προυπολογισμό δισεκατομμυρίων (επαναλαμβάνω δισεκατομμυρίων) δολλαρίων.


ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΙ

_____________


Υπάρχουν προτεσταντικές κοινότητες (προσέξτε κοινότητες - όχι Ομολογίες - κάτι αντίστοιχο με τις δικές μας ενορίες), των οποίων ο προυπολογισμός είναι μεγαλύτερος από τον προυπολογισμό της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής με τις 500 τόσες κοινότητες που διαθέτει.!!!


Αλλες πάλιν ομάδες οι οποίες καταχρηστικά ονομάζονται χριστιανικές - όπως είναι λ.χ. οι Μορμόνοι διαθέτουν αυτή τη στιγμή - εκτός από ανεξάντλητα οικονομικά μέσα - και 60,000 (επαναλαμβάνω 60,000) ιεραποστόλους στον κόσμο.!!!


Η ΚΙΝΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΠΕΔΙΟ ΕΥΡΥΤΑΤΟΥ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΥ

____________


Το μεγάλο πεδίο δράσεως των Evangelicals και άλλων ακραίων χριστιανικών ομάδων αναμένεται να ανοιχθεί κυρίως στην Κίνα μόλις φιλελευθεροποιηθεί το καθεστώς αν και οι Evangelicals άρχισαν ήδη συντονισμένη δουλειά.


Ετσι την υπογεννητικότητα των χριστιανών αντικαθιστά η πολυτεκνία ακραίων χριστιανικών ομάδων και κυρίως ο επιθετικός προσηλυτισμός που ασκούν.


Γι’ αυτό και τα στατιστικά στοιχεία αναφέρουν ότι το ποσοστό των χριστιανών εξακολουθεί να είναι το ίδιο με αυτό που καταγράφτηκε πριν ένα αιώνα.


Είχε γράψει πριν λίγο καιρό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθιμος. Το υπ’ αριθμό ένα πρόβλημα της Θράκης - και της Ελλάδας κατ’ επέκταση - είναι το δημογραφικό.


Ακούει κανείς;


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****



TΟ 31%,7 ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ

================


Σχεδόν το ένα τρίτο των κατοίκων του πλανήτη - ήτοι, 2,18 δισ. άνθρωποι ή το 31,7% του συνολικού πληθυσμού των 7 δισ.- έχει ασπαστεί τη χριστιανική θρησκεία.


Αυτό προκύπτει από έρευνα του έγκυρου ινστιτούτου Pew Research Center, το οποίο διαπιστώνει ότι η αναλογία των Χριστιανών είναι ίδια με εκείνη που υπήρχε πριν από ένα αιώνα με μία σημαντική διαφορά: τότε, τα 2/3 βρίσκονταν στην Ευρώπη, ενώ σήμερα υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά.


Συγκεκριμένα, το 34% κατοικεί στη βόρεια και Νότια Αμερική, το 26% στην Ευρώπη, το 23,6% στην Υποσαχάρια Αφρική και το 13,1 % στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.


Επίσης, οι μισοί περίπου Χριστιανοί είναι Καθολικοί, το 36,7% Προτεστάντες και το 11,9% Ορθόδοξοι.



ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ,


Ημερησία

No comments:

Post a Comment