Monday, December 5, 2011

"ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ" ή ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ;


"ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ" ή ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========


Η ευφορία του κ. Νίκου Παπαχρήστου για την συνύπαρξη Χριστιανών, Μουσουλμάνων και Εβραίων και το ερώτημα της κυρίας Μαρίας Αντωνιάδου αν χωράει τους χριστιανούς η “Αραβική άνοιξη” απαντούνται ευστοχότατα με μια ευσύνοπτη ευθύβολη απάντηση καταπέλτη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα.


ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ

____________


Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας δηλώνει ότι η “Αραβική άνοιξη” αποδείχθηκε στην πράξη η ταφόπετρα των χριστιανών της Μέσης Ανατολής.


Πρόσθεσε μάλιστα ότι αν αλλάξουν τα καθεστώτα στη Συρία και στην Ιορδανία δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι χριστιανοί και αυτών των χωρών θα έχουν την τύχη των χριστιανών της Αιγύπτου και του Ιράκ.


Ο Σεβασμιότατος Βολοκολάμσκ δίνει με ακρίβεια τις προθέσεις των μουσουλμάνων. Βρίσκεται απολύτως εν δικαίω όταν μιλά για “χριστιανοφοβία”, η οποία στη μεν Δύση περιθωριοποιεί την Εκκλησία, ενώ στις μουσουλμανικές χώρες καταλήγει σε απροκάλυπτο διωγμό, ο οποίος ξερίζωσε ήδη τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής από τις πατρογονικές τους εστίες και τους διέσπειρε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Το ίδιο ακριβώς θα κάνει με τους χριστιανούς όσων χωρών προσχωρήσουν στην λεγόμενη “Αραβική άνοιξη” (γράφε “χριστιανική ταφόπετρα”).


Η ΕΥΦΟΡΙΑ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

___________


Εχει δίκαιο να λέγει ο κ. Παπαχρήστου ότι στην Ιορδανία υπάρχει σήμερα συνύπαρξη Χριστιανών, Ιουδαίων και Μουσουλμάνων και ότι στον Εβρο υπάρχει ειρήνη αλλά μόνον για ένα λόγο: Επειδή οι μουσουλμάνοι δεν έχουν ακόμη το πάνω χέρι. Αν - ο μη γένοιτο - το αποκτήσουν τότε καμία δύναμη δεν θα μπορέσει να διατηρήσει τους χριστιανούς στη γη των πατέρων τους, ούτε στην Ιορδανία, ούτε στη Συρία, ούτε στη Θράκη.


ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ

__________


Οσο για το ερώτημα της κυρίας Αντωνιάδου αν χωράει τους χριστιανούς η “Αραβική άνοιξη” η απάντηση είναι ότι με τους μουσουλμάνους τίποτα και κανένας δεν χωρά. Ούτε οι Αλεβίτες, ούτε οι Ζωροάστρες, ούτε οι Μπαχάι μπορούν να ζήσουν ειρηνικά στο Ιράν. Πολλώ μάλλον οι χριστιανοί και οι Εβραίοι. Τα ίδια συνέβησαν στο Ιράκ και στην Αίγυπτο. Και προηγουμένως στην Κωνσταντινούπολη και στη Βόρεια Κύπρο. Γι’ αυτό ας κάνουμε κανένα κομποσχοίνι για τους ορθόδοξους αδελφούς μας της Ιορδανίας και της Συρίας. Και ας μη νομιστεί ότι οι χριστιανοί του Λιβάνου είναι εκτός κινδύνου. Οχι τόσον άμεσου όσο αυτού που διατρέχουν οι χριστιανοί των άλλων Αραβικών χωρών αλλά οπωσδήποτε ούτε και αυτοί είναι ασφαλείς.


Παραθέτουμε στη συνέχεια τρία αποσπάσματα από τα άρθρα που μας έδωσαν την αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο.


*****


ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ!


Του κ. Νίκου Παπαχρήστου

==============


Το ταξίδι του π. Δαμασκηνού Αλαζράι ξεκίνησε από τη χρυσαφένια Γη του ποταμού Ιορδάνη - εκεί όπου βαπτίστηκε ο Κύριος και «συνυπάρχουν» εύφορες νησίδες και άνυδρες κοιλάδες και συμβιώνουν Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι και Εβραίοι, και ήρθε να σπουδάσει τον Λόγο του Θεού στην Αθήνα.


ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ


*****


ΧΩΡΑΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ;


Της Μαρίας Αντωνιάδου



ΠΗΓΗ:


Το ΒΗΜΑ


*****


Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝΑΣ

_____________


Ο «υπουργός Εξωτερικών» του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολομάσκ κ. Ιλαρίωνας, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, δήλωσε: «Η λεγόμενη αραβική άνοιξη σε μια σειρά χωρών της Μέσης Ανατολής θέτει σε κίνδυνο την ευημερία και ακόμα και την ίδια την ύπαρξη των χριστιανικών εκκλησιών. Όταν με εξωτερικές επεμβάσεις πέφτει το α' ή β' πολιτικό καθεστώς στην α' ή β' χώρα, ανεξαρτήτως στάσεως μας απέναντί του, διαδέχεται από πολύ πιο ριζοσπαστικές πολιτικές, οι οποίες προβαίνουν σε διακρίσεις και διώξεις σε βάρος των χριστιανών».


ΠΗΓΗ:


Το Βήμα


No comments:

Post a Comment