Sunday, December 11, 2011

ΕΘΝΟΠΡΕΠΗΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΙΑ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΝΕΟΚΥΠΡΙΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ


ΕΘΝΟΠΡΕΠΗΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΙΑ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΝΕΟΚΥΠΡΙΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

====================


Θέλουμε να επαινέσουμε, με όλη μας την καρδιά, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο, για τις ευθαρσείς δηλώσεις του με τις οποίες κατακεραύνωσε τα σχολικά βιβλία που θέλουν να δώσουν στους μαθητές στην Κύπρο με τα οποία καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια να αφελληνίσουν και να αποχριστιανοποιήσουν τα Ελληνόπουλα της Κύπρου.


ΕΝΟΧΟΙ ΟΙ ΝΕΟΚΥΠΡΙΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

______________


Ποιοι είναι οι ένοχοι αυτού του εγκλήματος κατά της Ελληνικής για 33 αιώνες Κύπρου και χριστιανικής από το λυκαυγές της Ιστορίας της Εκκλησίας πριν 2,000 χρόνια;


Ποιοι άλλοι; Οι Νεοκύπριοι, ανθέλληνες, εθνομειοδότες του κ. Χριστόφια και τα κομματόσκυλα του ξενόδουλου και ανθελληνικού ΑΚΕΛ και των συνοδοιπόρων του.


Αυτοί που είπαν το ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν για τσιμεντώσουν το ΝΑΙ! Αυτοί που δεν βάζουν σταυρό και δεν προσκυνούν εικόνες. Αυτοί που λένε ότι πιστεύει η μάνα τους η Αννού.


Αυτοί που καίνε Ελληνικές σημαίες. Αυτοί που κατεβαίνουν στα γήπεδα για να εκφράσουν το αβυσσαλέο ανθελληνικό τους μένος. Αυτοί που κατόρθωσαν με την ανικανότητα και την ανευθυνότητά τους να χαθεί το 20% του ΑΕΠ της Κύπρου και να σκοτωθούν 13 άτομα και να πληγωθούν δεκάδες άλλα. Αυτοί που παρέλαβαν από τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο υπερπλήρη ταμεία και κατόρθωσαν σε τρία χρόνια να φέρουν την Κύπρο στα πρόθυρα της οικονομικής επιτήρησης και να εξανγκάσουν με την ανερμάτιστη πολιτική της στη λήψη αυστηρών μέτων λιτότητας.


Ο κ. Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ, οι Νεοκύπριοι και τα τσογλάνια τους.


ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

__________


Υπάρχει παρηγοριά για αυτά που συμβαίνουν; Ευτυχώς υπάρχει. Καταρχήν η Εκκλησία της Κύπρου προμαχεί εναντίον του αφελληνισμού του νησιού και στέκεται άγρυπνος φρουρός στις επάλξεις για να μην επιβληθεί αντεθνική λύση σε βάρος της πατρίδας μας και ανθελληνικά και αντιχριστιανικά πρότυπα στην παιδεία μας.


Ιδιαίτερα ο Μακαριότατος και ο Σεβασμιότατος Πάφου, που προίσταται της Συνοδικής Επιτροπής για την παιδεία, καταγγέλλουν τα τεκταινόμενα στο υπουργείο παιδείας, το οποίο επί υπουργίας του πρώην Υπουργού Παιδείας της Κύπρου κ. Α. Δημητρίου οργίασε κυριολεκτικά σε βάρος του Ελληνορθόδοξου χαρακτήρα της παιδείας του τόπου μας.


Ευτυχώς, όπως τόνισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, ο νέος υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου κ. Γιώργος Δημοσθένους, που εξαναγκάστηκε να διορίσει ο κ. Χριστόφιας για να απαμβλύνει τις εντυπώσεις μετά τη φονική έκρηξη στο Μαρί, είναι νουνεχής άνθρωπος. Φαίνεται έτοιμος να συνεργαστεί με την Εκκλησία και με τις οργανώσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίες - απολύτως προς τιμή τους - προμαχούν για να παραμείνει αλώβητος ο Ελληνορθόδοξος χαρακτήρας της αγωγής των Ελληνοπαίδων της Κύπρου.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


“ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΟΨΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ”


Του Σεβ. Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου

============


Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, με παρέμβαση του στην ηλεκτρονική εφημερίδα www.paideia-news.com ασκεί δριμεία κριτική κατά της Κυβέρνησης και προπάντων του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ότι μέσα από νέα βιβλία που εκδίδουν στην Κύπρο, επιχειρούν να μας αποκόψουν από τον Ελληνισμό. «Επιδιώκουν μέσα από τα νέα βιβλία να εμπεδώσουν την ιδεολογία της κυπροποίησης» τονίζει.


Αναφερόμενος σε παραδείγματα μιλά για το βιβλίο των Θρησκευτικών της Α ΄ Γυμνασίου. Το χαρακτηρίζει ως σπουδή στον πολιτισμό παρά ως θρησκευτικό. «Στο βιβλίο αυτό δεν αναφέρεται πουθενά ότι είμαστε Έλληνες, ενώ μας χαρακτηρίζουν ντόπιους. Στο βιβλίο δεν περιλαμβάνεται πουθενά, τίποτε, για το ελληνικό Έθνος».


Για το άλλο βιβλίο της βυζαντινής Κύπρου ο πανιερώτατος σημειώνει:

Χαρακτηρίζουν τον Άγιο Νεόφυτο ως κατ’ επίφαση ενάρετο. Μάλιστα στο τέλος του βιβλίου βάζουν μια φωτογραφία με ένα κομμένο κεφάλι σε ένα κοντάρι και κάτω τον κατάλογο των αυτοκρατόρων που είχαν φρικτό θάνατο επιδιώκοντας να μας κάνουν να αποστρέψουμε το πρόσωπό μας από το Βυζάντιο και να ντρεπόμαστε για αυτή την περίοδο. Δεν βρήκαν πουθενά, ούτε μια λέξη, για να πουν κάτι το καλό για το Βυζάντιο».


Ο Μητροπολίτης Πάφου σημειώνει ότι: «Την ίδια τακτική για αποκοπή από τον Ελληνισμό εφάρμοσαν και οι Άγγλοι αποικιοκράτες, αλλά δεν τα κατάφεραν».

Προχωρώντας ακόμη ένα βήμα υποστηρίζει ότι υπάρχουν και άλλα βιβλία που θα εκδοθούν με αυτή τη φιλοσοφία και υπογραμμίζει ότι οι συνέπειες θα είναι μακροπρόθεσμες. Καταλήγοντας σημειώνει ότι στην προσπάθεια τους να καλλιεργήσουν την κυπριακή γλώσσα, καθιέρωσαν και τα τσιαττιστά στα δημοτικά σχολεία.


Σημειώνεται ότι ο πανιερώτατος δεν καταλογίζει καμιά ευθύνη στον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργο Δημοσθένους, τον οποίο πιστώνει και για την απόφασή του να αποσύρει από τα σχολεία το βιβλίο των Θρησκευτικών της Α΄ Γυμνασίου. Καταλήγοντας, μας αποκαλύπτει ότι πρόθεση της Συνοδικής Επιτροπής Παιδείας, της οποίας προεδρεύει είναι να ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας για να του εκφράσει τις ανησυχίες του.



ΠΗΓΗ:


paideia-news.com.


No comments:

Post a Comment