Wednesday, December 14, 2011

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
====================

Είμαστε κάτι παραπάνω από πρόθυμοι να επαινέσουμε εκ βαθέων τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων για την επίθεση που έκανε στην κυρία Διαμαντοπούλου για όσες ασχημίες διαπράττει στο Υπουργείο παιδείας σε βάρος της Ελληνορθόδοξης αγωγής των παιδιών μας.

Δυστυχώς όμως ο Σεβασμιότατος επέλεξε να δακτυλοδείξει τις ευθύνες των πολιτικών χωρίς να πει λέξη για την ταμπακιέρα. Συνηθέστατο φαινόμενο και στην πρακτική του Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου αλλά και στην πρακτική μας ως λαού.

Δείχνουμε πάντοτε προς τους άλλους όταν υπάρχει κάποιο κακό, ενώ αρνούμαστε συστηματικά και ανέντιμα να αναλάβουμε τις δικές μας ευθύνες.

Στην προκειμένη περίπτωση όλα όσα καταμαρτυρεί εναντίον της κυρίας Διαμαντοπούλου ο Σεβασμιότατος είναι ορθά.

Πλην όμως δεν είπε λέξη για τον κ. Γιαγκάζογλου, ο οποίος οπλισμένος με το δολοφονικό μαχαίρι που του παρεχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, απο - ορθοδοξοποιεί το μάθημα των θρησκευτικών με την συνδρομή ελάχιστων Μητροπολιτών και την ένοχη σιωπή των υπολοίπων.

Θέλετε να κάνετε κριτική, Αγιε Καλαβρύτων; Πολύ ωραία. Αρχίστε από τις δικές σας ευθύνες και ύστερα αναζητήστε τις ευθύνες των άλλων. Αλλιώς ελέγχεσθε ως ανακόλουθος.

Εσείς προσωπικά δεν ευθύνεστε για την σκανδαλώδη εύνοια που δείχνει ο Αρχιεπίσκοπος στον κ. Γιαγκάζογλου; Δεν έπρεπε να ζητήσετε ευθύνες από τον Μακαριότατο επειδή τον διόρισε σε επιτελική θέση της Εκκλησίας ενώ απεργάζεται απίστευτα δεινά για το μάθημα των Θρησκευτικών; Δεν έπρεπε να φέρετε το θέμα για συζήτηση στην Σύνοδο της Ιεραρχίας για να ληφθούν οι ορθές αποφάσεις;

Η κυρία Διαμαντοπούλου είναι Πασόκα, Σεβασμιότατε. Τι περιμένατε να κάνει; Να βοηθήσει την ορθόδοξη παιδεία των παιδιών μας όταν ο Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου στραπατσάρει με αντίχριστη λύσσα την ορθόδοξη φυσιογνωμία του μαθήματος των Θρησκευτικών;

Παραθέτουμε στη συνέχεια απόσπαμα από τις δηλώσεις του Αγίου Καλαβρύτων για το μάθημα των Θρησκευτικών.

*****

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
============

"Η κρίση στην Πατρίδα μας, είπα επί λέξει, αρχίζει από την δεκαετία 1950-1960, δηλ από τήν εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του επονομασθέντος Εθνοσωτήρος, όταν ακόμη ήταν Υπουργός Δημοσίων Έργων, διωρισμένος στη θέση αυτή από τόν αείμνηστο Στρατάρχη Αλ. Παπάγο. Ήταν η εποχή που ο Κ. Καραμανλής είπε τό εξής αμίμητο: "γιά νά ξανακτίσω την Ελλάδα χρειάζομαι Μηχανικούς και όχι Παπάδες"!!!!! 'Εκτισε λοιπόν την νεώτερη Ελλάδα, έκαμε δρόμους, δημιούργησε δίκτυα εθνικών οδών ταχείας κυκλοφορίας, αλλά οι νεώτεροι Έλληνες έχασαν τον ΔΡΟΜΟ, τον αληθινό δρόμο της ζωής, που οδηγεί στο Θεό και έτσι σιγά-σιγά κτίσαμε το σύγχρονο άθρησκο Κράτος. Τελικά τις τελευταίες πινελιές στην ολοκλήρωση αυτού του εγκλήματος έβαλε η πατριώτισσά σας κυρία Υπουργός επί της (μη εθνικής) α-Παιδείας, της δια βίου α-μαθήσεως καί των....Θρησκευμάτων! Η κυρία Υπουργός μετέτρεψε το μάθημα των Θρησκευτικών σε μάθημα Θρησκειολογίας, δέχθηκε σε δημόσια σχολεία να απαγγέλλεται αντί της καθιερωμένης πρωϊνής προσευχής ένα ποίημα του αριστερού ποιητή Γιάννη Ρίτσου, ανέτρεψε τον χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών ως υποχρεωτικού, με το νόμο 1 πρός 10 απαγόρευσε τον διορισμό νέων Εφημερίων στις Ενορίες και τελικά εξίσωσε τον νεκροθάπτη με τον ιερέα! Έπειτα, με το διωγμό από τη Θράκη της Δασκάλας Χαράς Νικοπούλου, με την παραποίηση της ιστορίας, από τις κυρίες Ρεπούση και Δραγώνα ως Συμβούλους της και με άλλα τερτίπια της πολιτικής έδωσε τη χαριστική βολή στην Ελλάδα ως Χώρα της Ορθοδοξίας.


ΠΗΓΗ:

Θρησκευτικά,

Μητροπολίτης Καλαβρύτων

No comments:

Post a Comment