Monday, January 3, 2011

ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ


















ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Εκτός από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γόρτυνος κ. Ιερεμία ο οποίος αντιμετώπισε γενναία τους εκκλησιομάχους κατά την ορκωμοσία του Δήμαρχου Γορτύνης και ο οποίος απέσπασε την καθολική επιδοκιμασία όλων των πιστών και άλλοι ιεράρχες μας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή αμύνης.
Συγκεκριμένα πληροφορηθήκαμε με μεγάλη χαρά ότι και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών σε ανάλογη περίπτωση - κατά την ορκωμοσία του δημάρχου Πατρών - αντιμετώπισε τους άθεους με ευγένεια και ήθος αλλά αποφασιστικά και γενναία.

Επίσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος μίλησε έξω από τα δόντια εναντίον της πολιτικής των κυβερνώντων και εξήγησε ότι οι προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης προμαχούσαν υπέρ των δικαίων του φτωχού λαου και της αδικίας των αρχόντων και κατεχόντων.

Εκφράζουμε την ιδιαίτερη χαρά μας για τη στάση των ιεραρχών μας έναντι των άθεων κρατούντων.

Θλιβερή εξαίρεση η ξυνωρίς της εκκλησιομειοδοσίας. Ο γνωστός Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, που έκανε τις αντορθόδοξες δηλώσεις στο Πένθχαουζ για τις προγαμιαίες σχέσεις - τις οποίες ουδέποτε ανεκάλεσε - αλλά και ο διά τας αμαρτίας ημών ανάξιος - με όλη τη σημασία του όρου - Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο τελευταίος συμπεριφέρεται κυριολεκτικά ως ο υπεύθυνος της κλαδικής του ΠΑΣΟΚ και όχι ως ο Αρχιστράτηγος της Εκκλησίας.

Εχω κατ’ επανάληψη γράψει με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα εναντίον της εκκλησιομάχου πολιτείας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου επειδή ακυρώνει όλους τους αγώνες της Εκκλησίας!

Σήμερα όμως γράφω με μεγάλη οργή επειδή πληροφορήθηκα από το κήρυγμα του π. Θεόδωρου Ζήση στο αρχονταρίκι του Αγίου Αντωνίου στη Θεσσαλονίκη ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατακράτησε τις ομόφωνες αποφάσεις της Ιεραρχίας, που κυκλοφόρησαν πρόσφατα σε φυλλάδιο προς το λαό, για πολλούς μήνες, παρόλον ότι λήφθηκαν πριν ορισμένους μήνες, για να μην πληγούν οι άθεοι κυβερνώντες από το μήνυμα της Ιεραρχίας στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Είναι φτωχή η ανθρώπινη γλώσσα για να περιγράψει την πλήρη απογοήτευσή μας προς τον ανάξιο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Οι ενορίτες του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών μας δείχνουν το δρόμο. Οπου εμφανίζεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος το ποίμνιο της Εκκλησίας πρέπει να τον υποδέχεται με την ουρανομήκη κραυγή “ανάξιος” για να αντιληφθεί την αποστροφή μας προς την πολιτική που ακολουθεί.

Αν είναι ποτέ δυνατόν! Ο Αρχιεπίσκοπος να μεθοδεύει την καθυστέρηση της δημοσίευσης της απόφασης της Ιεραρχίας για να διευκολύνει τους Πασόκους να γκρεμίσουν τα πάντα στην Εκκλησία και στην πατρίδα μας.

Και δεν έμεινε ως εδώ. Ακόμη και με την καθυστερημένη δημοσίευση του φυλλαδίου φρόντισε να κρατήσει αποστάσεις. Καταρχήν είπε ψέμματα ότι δεν γνώριζε για τη σύνταξη και την εκτύπωση του φυλλαδίου και έρριξε την ευθύνη σε άλλους. Υστερα, όταν κατάλαβε ότι κανείς δεν είναι τόσο κουτός ώστε να χάψει τόσο χονδροειδές ψέμμα, επανήλθε λέγοντας ότι γνώριζε τα πάντα αλλά άφησε να αιωρείται το μήνυμα ότι δεν συμφωνεί με τον περιεχόμενό του.

Ηροστράτειο δόξα ζηλώσατε Μακαριότατε! Ντροπή σας!

Παραθέτουμε στη συνέχεια τα δύο ρεπορτάζ που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΕ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
==============


Παρόμοιο περιστατικό με αυτό του Μητροπολίτου Γόρτυνος κ. Ιερεμία στην Δημητσάνα, αντιμετώπισε κατά την ορκωμοσία του Περιφερειάρχη Πατρών και των Συμβούλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.
Μιλώντας από του βήματος, επικεφαλής αριστερής παράταξης, αφού τόνισε ότι ορκίστηκες πολιτικά, ανέφερε ότι είναι υπέρ του πλήρους διαχωρισμού μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας κι ότι η Εκκλησία θα πρέπει να περιοριστεί «στα του οίκου της».
Άμεση ήταν η αντίδραση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, οποίος διευκρίνισε ότι: «Η Εκκλησία με την Πολιτεία έχουν διακριτούς ρόλους και αυτούς τους σεβόμεθα. Και αυτή η Εκκλησία, αγωνίζεται για αυτό τον λαό. Εδώ είναι η θέση μας και μαζί σας αγωνιζόμαστε. Το λέγω για να το ξέρετε όλοι.
Με πολλή αγάπη η Εκκλησία στηρίζει όχι μόνο τα λαϊκά στρώματα, αλλά και όλον αυτόν το λαό, είτε πιστεύει στην Εκκλησία, είτε όχι.
Σας αγκαλιάζουμε όλους με πολύ - πολύ αγάπη. Και τον προλαλήσαντα».

ΠΗΓΗ:
http://www.anagrafes.com

*****

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: “ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ ΔΕΝ ΧΟΡΕΥΕΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ”
========

Στην Παλαιά Διαθήκη και στους Προφήτες οι οποίοι έκανα λόγο για κοινωνική δικαιοσύνη, αναφέρθηκε σήμερα (01.01.2011) - μεταξύ άλλων - ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ALTER, ο κ. Χρυσόστομος τόνισε πως η κριτική των Προφητών είχε ως αντικείμενο τρία μέρη «πρώτον είχε τους Βασιλείς, δεύτερον είχε τους έχοντας και κατέχοντας και τρίτον είχε το λαό», υπογραμμίζοντας πως «η Εκκλησία σήμερα, πρέπει αυτό το κήρυγμα των προφητών περί κοινωνικής δικαιοσύνης να το κάνει σημαία και να βγει να ομιλήσει ξεκάθαρα για όλους αυτούς οι οποίοι κατά τον ένα ή τον άλλον τρόπο συνέβαλλαν όχι μόνο αυτή την εποχή αλλά ήδη από τριάκοντα έτη και έφεραν τη χώρα αυτή εις την σημερινήν οδυνηρά και αθλίαν οικονομική και πολιτική κατάσταση». «Όλοι είναι υπεύθυνοι» κατέληξε.

Έχουμε ποιοτική και ποσοτική αύξηση της οργής, του θυμού και της αγανακτήσεως του Ελληνικού λαού, εκτός από αυτούς που συνεχίζουν να βολεύονται.

«Η λαϊκή οργή σήμερα δεν έχει αρχή και τέλος διότι καθημερινώς αυξάνει και εις ποιότητα και εις ποσότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Προέβλεψε ότι θα επαναληφθούν εικόνες και γεγονότα της κατοχής, λέγοντας πως η μη ύπαρξη κοινωνικής δικαιοσύνης θα μετατρέψει ένα καθαρά πολιτικό θέμα, σε κοινωνικό φαινόμενο, «δηλαδή θα έχουμε τις εξεγέρσεις του λαού», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «νηστικό αρκούδι δεν χορεύει. Πρέπει οι πολιτικοί να το καταλάβουν αυτό πολύ καλά»

Τέλος ευχήθηκε υγεία και ευτυχία, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει ο λαός να έχει ελπίδα και προσδοκία.


ΠΗΓΗ:

http://www.anagrafes.com/

No comments:

Post a Comment