Friday, December 3, 2010

Γ. ΝΤΟΝΑ - Η "ΕΚΔΙΚΗΣΗ" ΤΩΝ ...ΝΙΚΗΜΕΝΩΝ!!!



Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ...ΤΩΝ ΝΙΚΗΜΕΝΩΝ

========

κ. Διευθυντά,

Είναι αλήθεια ότι, αντιμετωπίζουμε μια πολλή δύσκολη οικονομική κατάσταση, για την οποία όλοι μας και ιδιαίτερα οι ηγεσίες μας των τελευταίων τριάντα (τουλάχιστον) χρόνων, φέρουμε μεγάλη ευθύνη. Ο υπερβολικός εξωτερικός δανεισμός, οι αλόγιστες δαπάνες, οι μίζες και οι ρεμούλες, η έλλειψη ανταγωνιστικών προϊόντων και ανάπτυξης, η αρρωστημένη τάση μας να ξοδεύουμε πολλαπλάσια απ’ όσα παράγουμε και το βόλεμα του εργατικού μας δυναμικού στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ (κατά μεγάλο ποσοστό), αποτελούνκάποιες από τις αφορμές της παρούσας κρίσης.

Πέραν όμως, απ’ αυτά, η ουσιαστική αιτία, πιστεύω ότι είναι άλλη, την οποία αμέσως θα εκθέσω, αφού τονίσω ότι: Εμείς με τις ανόητες ενέργειές μας και κυρίως με την απεμπόληση της ιστορικής μας μνήμης και των ιδανικών μας, της επιτρέψαμε να ενεργοποιηθεί και να μας εκδικείται χαιρέκακα.!

Συνοπτικά, περιεκτικά και ξεκάθαρα οφείλουμε, λοιπόν, να πούμε πως, η ουσιαστική αιτία της μεγάλης δυσκολίας που περνάμε είναι ότι, δώσαμε την ευκαιρία στην Γερμανία να μας ΄΄ εκδικείται ΄΄, για τις ταπεινώσεις που υπέστη από την μικρή Ελλαδίτσα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο !!! Οι Γερμανοί π ο τ έ δεν λησμόνησαν ότι εξ’ αιτίας μας έχασαν τον πόλεμο, γιατί η καθυστέρηση στην οποία τους εξαναγκάσαμε στον ηρωϊκό αγώνα μας του 1940-41, τους έρριξε στο Ρωσικό χειμώνα και την καταστροφή, και επί πλέον, γιατί οι περιφανείς Νίκες μας στο Βορειοηπειρωτικό Μέτωπο και η περίφημη «μάχη της Κρήτης» ήσαν εκείνες που έδωσαν θάρρος, στους αποθαρρυμένους Ευρωπαϊκούς λαούς !!! Και τότε με δηλώσεις της ηγεσίας τους το είπαν και ιστορικά καταγράφηκε, και πάντοτε το ενθυμούνται !!! Δυστυχώς, εμείς το λησμονήσαμε και παραχωρήσαμε απαράγραπτα δικαιώματα κερδισμένα στα πεδία των μαχών, και από ηρωϊκοί Ν ι κ η τ έ ς, μετατραπήκαμε σε ταπεινωμένους ζητιάνους.!

Επειδή ξεχάσαμε (αν δεν συνέβη κάτι χειρότερο .!), γι’ αυτό και οι νικημένοι (!)συνασπίσθηκαν, και όχι μόνο τα δικά μας ξενιτεμένα παιδιά εκμεταλλεύθηκαν (για ένα κομμάτι ψωμί!) και ξανάχτισαν την ερειπωμένη Γερμανία, αλλά και κατάφεραν να ξαναενωθούν (Ανατολική και Δυτική Γερμανία), και μείς αντί να θέσουμε τους όρους μας (π.χ. Βορειοηπειρωτικό, πολεμικές αποζημιώσεις, ηθικές και οικονομικές επί πλέον αποζημιώσεις για ανείπωτες και κακουργηματικές καταστροφές πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ανθρωπίνων υπάρξεων και περιουσιών κ.τ.ο.), αφού απεμπολήσαμε και πετάξαμε στο καλάθι των αχρήστων τα δικαιώματά μας, χειροκροτούσαμε ως φίλοι και σύμμαχοι.!

Τουλάχιστον, στο παρά ένα (!), δεν πρέπει να ξυπνήσουμε και να θυμηθούμε ότι, οι νικημένοι στους δύο προηγούμενους Παγκοσμίους Πολέμους, ξαναεπιτίθενται κατά της πτωχής, αλλά αξιοπρεπούς Ευρώπης και κυρίως , κατά της μικρής και ένδοξης Πατρίδας μας; Ας καταλάβουμε τέλος πάντων ότι, ο Τρίτος αυτός Οικονομικός Πόλεμος, για τους Γερμανούς, αποτελεί την εκδίκηση (!) των νικημένων.! Την νίκη αυτή, όσο πύρρεια κι αν είναι, την χρειάζονται.!

Ένας τρόπος υπάρχει να ταπεινωθούν για άλλη μια φορά, στα μάτια όλου του Κόσμου και να κάνουν πίσω ντροπιασμένοι: Να τους καταγγείλουμε παγκόσμια, διασαλπίζοντας με απερίφραστο τρόπο, σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γής, τηνΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !!! Κι αυτή είναι μία:

Όταν δύο φορές, τα εγκληματικά ‘’Ράϊχ’’ τους, βούλιαξαν κάτω από τα φρικαλέα κακουργήματά τους, η Ανθρωπότητα τους συγχώρησε !!! Αντί να τους καταδικάσει στην πλήρη παρακμή και τον αφανισμό, γιατί ολόκληρος ο Γερμανικός λαός πειθήνεια και με τυμπανοκρουσίες ακολούθησε τους … λατρευτούς (.!) ‘’Φύρερ’’ του (Κάϊζερ και Χίτλερ), τους βοήθησε να ανασυνταχθούν, να ξαναδημιουργηθούν και να αποτελούν την σημερινή κραταιά Γερμανία !! Οφείλουν, επομένως, και θα οφείλουν ΠΑΝΤΟΤΕ, απέναντι όλων των λαών ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ και ΣΕΒΑΣΜΟ !!! ΔΕΝ έχουν κανένα δικαίωμα να εξευτελίζουν και να στραγγαλίζουν τους μικρούς αλλά ηρωϊκούς και μεγαλόψυχους, που τους έδωσαν το συγχωροχάρτι, χωρίς κανένα αντίκρυσμα και μεγαλόθυμα τους ανέχονται!!!

Εάν υπερφίαλα συνεχίσουν να ενεργούν, μέσα από το τρίτο ανθρωποκτόνο οικονομικό ‘’Ράϊχ’’ τους, μπορεί προσωρινά να οδηγούν σε οικονομική κρίση και φτώχεια, τους ασθενέστερους Ένα όμως, είναι απολύτως βέβαιο: Και το τρίτο ‘’Ράϊχ’’ τους θα συντριβεί, επειδή η Θεία Δίκη (έστω κι αν δεν την πιστεύουν) καθυστερεί λίγο, αλλά ποτέ δεν λησμονεί, και βέβαια, η Τρίτη αποτυχία τους, θα είναι, πραγματική πανωλεθρία, πολύ πιο φαρμακερή, για τους ίδιους ..!

Όσο για τους φτωχούς που τους καταδικάζουν σε πείνα, καλό είναι να θυμούνται πάντοτε ότι, τέτοιες κρίσεις, ποτέ δεν εξαφανίζουν τους λαούς! Αντίθετα, τους επαναφέρουν στις ιστορικές τους ρίζες, τους ενδυναμώνουν στην αντιμετώπιση των δυσκολιών, τους ξαναγυρίζουν από τον παρακμιακό υπερκαταναλωτισμό στην σωφροσύνη και το μέτρο, τους επαναπροσανατολίζουν προς τις Θεμελιώδεις Αξίες και τα ιδανικά, τέλος δε, τους χαλυβδώνουν την θέληση για επιβίωση και πορεία ανάκαμψης και προόδου !!!

Με τιμή,
Γεώργιος Ντόνας

Οικονομολόγος

No comments:

Post a Comment