Saturday, December 18, 2010

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ, Ο ΑΓΙΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ "ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ" ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ









Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ, Ο ΑΓΙΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ “ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ” ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Είδατε τι ωραία που ξέρει και τα λέγει - όταν θέλει, - ο Αγιος Δημητριάδος; Και επαινετέα συμπαράσταση προς τους φίλους των φυλακισμένων έδειξε και το θάρρος να πει τα σωστά πράγματα βρήκε, αποδεχόμενος την αλήθεια ότι για τα σημερινά μας χάλια όλοι έχουμε ευθύνη και ότι η ευθύνη αυτή είναι πρώτιστα πνευματική!


Αντί, λοιπόν, ο Σεβασμιότατος και ο “κυβερνητικός εκπρόσωπος” των κάθε λογής Οικουμενιστών και νεωτεριστών κ. Ανδριόπουλος, να καταλογίζουν ευθύνη στον Αγιο Ναυπάκτου επειδή ο “Ορθόδοξος Τύπος” αναδημοσίευσε μια μελέτη του Σεβασμιότατου που έγραψε τον περασμένο Αύγουστο και αντί να ζητούν “ψύλλους στα άχυρα” - κατά τη λαική έκφραση - είναι καλύτερα να συνειδητοποιήσουν ότι ούτε ο “Ορθοδοξος Τύπος” φταίει, ούτε ο Αγιος Ναυπάκτου, επειδή οι παραδοσιακοί πιστοί σιχάθηκαν και αποστρέφονται τα έργα και τις ημέρες της Θεολογικής Ακαδημίας του Βόλου.


Ας μη γινόταν άντρο “συναφειακής”, “μεταπατερικής”, Οικουμενιστικής και Νεοβαρλααμικής ακολασίας και ουδείς είχε το λόγο να αρχίσει να κάνει κριτική στο Σεβασμιότατο και την Ακαδημία του. Δεν υπάρχει Θερμός, Καλαιτζίδης, Βασιλειάδης, Παπαθανασίου, Γιαγκάζογλου, κτλ που να μη βρήκαν καταφύγιο και βήμα προώθησης κάθε αίρεσης από το βήμα της.


Ασφαλώς και δεν είναι σε όλα αρνητικό το έργο της Ακαδημίας. Ασφαλώς και έχουν προσκληθεί να μιλήσουν κατά καιρούς άνθρωποι με ορθόδοξο φρόνημα, - ποιος ποτέ είπε το αντίθετο;- αλλά όσο και να κάνουμε κλειστά τα μάτια τίποτα δεν μπορεί να διαφισβητήσει ότι ο κ. Καλαιτζίδης και η γνωστή ομάδα των Οικουμενιστών, Νεοβαρλααμιτών, Αγουριδικών, “συναφειακών” και “μεταπατερικών” θεολόγων έχει το απάνω χέρι και τη μερίδα του λέοντος στην Ακαδημία του Βόλου.


Θέλει ο Σεβασμιότατος να αλλάξει ο κόσμος άποψη για την Ακαδημία του αλλά και για τον ίδιο; Είναι πολύ απλό τι χρειάζεται τι να κάνει. Ας συνταξιοδοτήσει τον κ. Καλαιτζίδη και την παρέα του και ας αναθέσει την διεύθυνση της Ακαδημίας θεολογικών σπουδών σε ανθρώπους που έχουν παραδοσιακό φρόνημα ώστε να τη μετατρέψουν σε Ακαδημία Ορθόδοξων Θεολογικών Σπουδών και θα δει μετά πώς θα αλλάξουν όλοι άποψη για την Ακαδημία.


Τα λοιπά, Σεβασμιότατε και κ. Ανδριόπουλε, είναι “εκ του πονηρού”. Ιδιαίτερα η απόδοση ευθυνών στον Αγιο Ναυπάκτου επειδή ο “Ορθόδοξος Τύπος” αναδημοσίευσε ένα άρθρο του που έγραψε πριν πέντε μήνες για άλλο θέμα και το οποίο αυθαίρετα - αλλά και ανέντιμα, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους - συνέδεσαν με το Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο. Λες και ελέγχει κανείς τις αναδημοσιεύσεις ή λες και υπάρχει παγκόσμια συνωμοσία κατά της Ακαδημίας και του Σεβασμιότατου Δημητριάδος και όχι απλή διαπίστωση για την κακόδοξη υφή της θεολογικής σκέψης που εκπορεύεται από την Ακαδημία, που οδηγεί σε πλήρη απογοήτευση τους πιστούς.


Παρατίθεται στη συνέχεια η είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


«ΥΦΙΣΤΑΜΕΘΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΣΦΑΛΜΑΤΩΝ ΜΑΣ”


Του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιου

=============



Την Ημέρα του Φυλακισμένου γιόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος (15/12), σε επετειακή εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος» στο Πν. Κέντρο. Η εκδήλωση συνέπεσε με την συμπλήρωση 15 ετών λειτουργίας του Συλλόγου.


Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος, αφού συνεχάρη τον Σύλλογο «Ο Εσταυρωμένος» για το σπουδαίο έργο που επιτελεί

τα τελευταία 15 χρόνια στον χώρο των φυλακών σημείωσε:


«Σήμερα νιώθει κανείς να χάνει την ελευθερία του στα όρια ενός ελεύθερου Ελληνικού κράτους, γιατί, τελικά, η ελευθερία δεν έχει να κάνει μόνο με αυτό που εμείς της δίνουμε, αλλά κυρίως με την ψυχή και την καρδιά, με τους αληθινά ελεύθερους ανθρώπους, που έχουν την χάρη του Θεού να ζήσουν την ελευθερία. Τί να την κάνεις την ελευθερία χωρίς την χάρη του Θεού; Και να πού κάποιοι μέσα στα δεσμά της φυλακής μπορούν και βρίσκουν την χάρη του Θεού, την πραγματική ελευθερία.


Μακάρι να φανούμε αντάξιοι, έστω κι υφιστάμεθα, για άλλη μια φορά, καθεστώς υποδούλωσης, ουσιαστικά εξαιτίας των σφαλμάτων μας. Μακάρι να βρούμε το κουράγιο για αληθινή μετάνοια, για ένα βίο ακεραιότητας, για μια πορεία με αξίες, στηριγμένη στις παραδόσεις μας, στην πίστη των Πατέρων μας, στις θυσίες αυτών που μάς έδωσαν ένα ελεύθερο κράτος που εμείς, δυστυχώς, κινδυνεύουμε να μη το αξίζουμε, τελικά.


Αλλά να μη χαθεί η ελπίδα. Τούτη η βραδιά ήταν μια βραδιά ελπίδας, που πηγάζει από την πίστη στον αληθινό Θεό και την αγάπη προς το πρόσωπο του άλλου, που είναι ο ίδιος μας ο Θεός.


Έτσι ας πορευτούμε, και τα Χριστούγεννα αυτά μπορούν να είναι Χριστούγεννα αληθινής ελευθερίας για εμάς»



ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment