Sunday, December 12, 2010

Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΣΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ


Συγχαίρουμε τον Σεβασμιότατο Θεσσαλονίκης για τις πατριωτικές θέσεις του και για την υποστήριξη που προσφέρει για να παραμείνει υποχρεωτικό αλλά και ορθόδοξο το μάθημα των θρησκευτικών, την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος “ποιεί την νήσσαν” και αφήνει τους άθεους κρατούντες ανενόχλητους να υλοποιούν τα άνομά τους σχέδια.


Να υπενθυμίσουμε μόνον ότι δεν είναι απλά ένας καθηγητής ιδιωτικού σχολείου που υποστηρίζει το κτίσιμο τζαμιού, όπως ανέφερε στο κήρυγμά του ο Σεβασμιότατος, αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός που μόλις προχθές είπε στη Βουλή ότι είναι ντροπή επειδή δεν υπάρχει τέμενος στην Αθήνα!!!


Θα μας έδινε ακόμη πιο μεγάλη χαρά ο Σεβασμιότατος αν στις εύστοχες παρεμβάσεις του στην επικαιρότητα προσέθετε και τα ανάλογα σχόλια για την οικουμενιστική φρενίτιδα που έχει καταλάβει ημεδαπούς και αλλοεθνείς οι οποίοι καθημερινά προβαίνουν σε συγκρηστικές ενέργειες που κατασκανδαλίζουν τους πιστούς.



Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΣΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

=========

Να κάνουν υπομονή και να παραμείνουν ενωμένοι κάλεσε τους πιστούς ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος στην καθιερωμένη ομιλία του μετά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία. Ο Μητροπολίτης Άνθιμος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κοινωνία από την οικονομική κρίση, στις περικοπές των μισθών, στα λάθη που έγιναν αλλά και στην υπομονή και την προσπάθεια που οφείλουμε να κάνουμε όλοι για να υπερβεί η Πατρίδα μας το πρόβλημα.


Δεν είδα πλούσιους να δώσουν χρήματα για την πατρίδα, διερωτήθηκε ο Μητροπολίτης Άνθιμος αναφερόμενος στις θυσίες του απλού λαού και των μισθωτών. Είπε μάλιστα ότι και ο ίδιος διαπίστωσε τις περικοπές των μισθών όταν υπέγραψε την μισθοδοσία των κληρικών και των υπαλλήλων της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Με αφορμή και την σημερινή παραβολή ο κ. Άνθιμος κάλεσε όλους εκείνους που έχουν μεγάλη οικονομική δυνατότητα να συνεισφέρουν και υπενθύμισε την προσφορά, παλαιότερα, σημαντικών οικονομικών παραγόντων όπως ο Ωνάσης και ο Νιάρχος.


Δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε εκείνους που προσπαθούν να περιορίσουν ή και να καταργήσουν το μάθημα των θρησκευτικών αλλά και να περικόψουν τα αρχαία ελληνικά και μάλιστα την στιγμή που στην Αγγλία, συνέχισε ο Θεσσαλονίκης, αυξάνουν τις ώρες διδασκαλίας τους.


Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Ανθίμου σε καθηγητή ιδιωτικού σχολείου των Αθηνών που συγκρούσθηκε με τους γονείς των μαθητών γιατί υποστήριξε μιλώντας στα παιδιά ότι θα πρέπει να γίνει «τούρκικο τζαμί» στην Πρωτεύουσα.


Ο Μητροπολίτης σημείωσε ότι το Σύνταγμα προβλέπει τη διδασκαλία της ελληνορθόδοξης παράδοσης ενώ μια τέτοια τοποθέτηση έρχεται σε αντίθεση και με την θρησκεία του – εφόσον ο καθηγητής είναι Χριστιανός Ορθόδοξο.


ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment