Sunday, December 12, 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟ











ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===============


Αγιε Καλαβρύτων! Ο τρώσας και ιάσεται.


Αν διαβάσετε προσεκτικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο κ. Σημάτης λέγει τούτο το απλούστατο. Δεν του συμπεριφερθήκατε ως πατέρας αλλά ως διώκτης τύραννος. Στο χέρι σας είναι να διορθώσετε τα ημαρτημένα. Είστε υπεύθυνος επειδή χειριστήκατε το θέμα με τέτοιο τρόπο ώστε δημιούργησε στην ψυχή του αφάνταστη πικρία.


Ο κ. Σημάτης είναι δικό σας πνευματικό παιδί. Ο Χριστός εν ημέρα Κρίσεως θα εκδικήσει την ψυχήν του από σας. Ξέρετε τι κάνει ένας πατέρας όταν έρθει σε σύγκρουση με τα παιδιά του. Εχετε τρόπο να κλείσετε το θέμα. Εσείς μόνον και κανένας άλλος.


Ο κ. Σημάτης, Σεβασμιότατε, δεν είναι άνθρωπος των άκρων. Το ακριβώς αντίθετο. Είναι πολύ μειλίχιος και πράος άνθρωπος που δεν αντέχει τις συγκρούσεις. Αν συμπεριφέρεται με τρόπο ζηλωτικό δεν το κάνει από ιδιοσυγκρασία αλλά από πικρία. Πικρία που εσείς του προξενήσατε. Το αντίδοτο της πικρίας είναι η γλυκύτητα. Ο πατέρας έχει τόνους αποθέματα γλυκύτητας για τα παιδιά του.


Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Καλέστε τον να μιλήσετε σαν πατέρας και παιδί. Οχι όπως την προηγούμενη φορά. Σαν πατέρας! Οχι σαν δεσπότης! Και αν δεν έρθει να σας βρει πηγαίνετε εσείς να τον βρείτε. Χτυπήστε του την πόρτα. Οχι σαν αστυνόμος! Σαν πατέρας! Και το θέμα θα κλείσει. Και θα κλείσει κατά Θεόν.


Μη νομίσετε ότι θα μειωθείτε αν αναζητήσετε το παιδί σας. Ούτε στα μάτια του Αγίου Θεού ούτε στα μάτια του ποιμνίου σας. Αντίθετα! Θα εξυψωθείτε στα μάτια όλων. Πάρα πολύ ψηλά! Στο ψηλό βάθρο που στέκονται οι αληθινοί πατέρες. Του το οφείλετε, επειδή είναι παιδί σας. Το οφείλετε όμως και στον εαυτό σας, επειδή και εσείς είστε παιδί του Θεού, αλλά και πατέρας του κ. Σημάτη.


Μην αφήσετε σας ικετεύω μια χαίνουσα πληγή να πυορροεί. Δεν κάνει. Πολλώ μάλλον επειδή υπάρχει κίνδυνος να υποτροπιάσει. Είναι λυπηρόν επειδή προξενήσατε την πληγή αλλά είναι ευτύχημα επειδή στα χέρια σας βρίσκεται και το φάρμακο της θεραπείας. Αναμένουμε να ενεργήσετε σαν πατέρας. Για να σας χειροκροτήσουμε και να ευχαριστήσουμε το Χριστό για το θαύμα.


*****


Παρατίθεται στη συνέχεια το δελτίο του κ. Σημάτη που μας έδωσε το κίνητρο για την αποστολή αυτής της επιστολής.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Του Παναγιώτη Σημάτη

=============


Σήμερα Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010, είχε ορισθεί η δίκη, με κατηγορούμενο τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο.


Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται αφορούν τα αδικήματα


«α) της ψευδούς καταμήνυσης,


β) της συκοφαντικής δυσφήμησης,


γ) της εξύβρισης


και δ) της απειλής, οι οποίες προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 12, 14 παρ.1, 16, 18, 26 παρ. Ια, 27 παρ.1, 94 παρ. 1, 229 παρ. 1, 363-362, 361, 333 ΠΚ» (Βούλευμα υπ’ αριθ. 12/2010, 26 Μαρτίου).




Κάποια από τα αδικήματα παραγράφηκαν, διότι ως μηνυτής απέφευγα να καταθέσω την μήνυση, οπότε, όταν κατατέθηκε, είχε περάσει το τρίμηνο.


Η μήνυση τελικά υποβλήθηκε, γιατί ο κ. Αμβρόσιος, όχι μόνον μου επέβαλε ένα παράλογο, παράτυπο και παράνομο αφορισμό, (επειδή αντιτάχθηκα σε ενέργειές του για λόγους Πίστεως), αλλά και γιατί, στην συνέχεια, δεν ικανοποιήθηκε η «πατρική» του αγάπη από την εξοντωτική-πνευματική ποινή του αφορισμού, αλλά προχώρησε και σε καταγγελία στο Υπουργείο Παιδείας, (κατά το Βούλευμα): «με σκοπό να προκαλέσει την καταδίωξή» μου και στον εργασιακό μου χώρο.


Η καταγγελία συνοδεύτηκε από συκοφαντίες και ακολούθησαν απειλές, αφού με δημοσίευμα στον τύπο ο Μητροπολίτης δήλωσε εκφοβιστικά, ότι τα «χειρότερα έπονται για το Σημάτη».


Δυστυχώς η Ιερά Σύνοδος, αρχικά αδιαφόρησε και στην συνέχεια δεν θέλησε να αποδώσει δικαιοσύνη, αντίθετα «κάλυψε» συναδελφικά τον κ. Αμβρόσιο, όπως έκανε πρόσφατα και με άλλο Μητροπολίτη.


Έτσι, υποβλήθηκε η μήνυση, μήπως και φρενάρει την «διωκτική μανία» (όπως χαρακτήρισε τις ενέργειές του ο Τύπος) του κ. Αμβρόσιου.


Το Βούλευμα δια του οποίου παραπέμπεται ο Μητροπολίτης να δικασθεί διαλαμβάνει και τα εξής:


«Παραπέμπει τον κατηγορούμενο (Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Λενή Αμβρόσιο) να δικαστεί ως υπαίτιος του ότι στο Αίγιο, ενεργώντας με πρόθεση, με περισσότερες από μια πράξεις, διέπραξε περισσότερα εγκλήματα και συγκεκριμένα: καταμήνυσε άλλον ψευδώς ενώπιον της αρχής ότι τέλεσε πειθαρχικές παραβάσεις, με σκοπό να προκαλέσει την καταδίωξή του γι' αυτές και ειδικότερα, συνέταξε και απηύθυνε προς την τότε Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων το με αριθ. πρωτ. 269/5-5-2006 έγγραφο, στο οποίο διατύπωσε γραπτώς ψευδείς ισχυρισμούς και αιτιάσεις για το πρόσωπο του εγκαλούντος, ενώ τελούσε εν γνώσει της αναλήθειάς τους,…που μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή του».


Ο κ. Αμβρόσιος, αν και γνώριζε από τον Αύγουστο την ημερομηνία εκδικάσεως της υποθέσεως, δεν θέλησε να προσέλθει στο δικαστήριο, δηλώνοντας δια του δικηγόρου του ότι απουσιάζει στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, συμμετέχων σε κάποιο συνέδριο που γίνεται εκεί. Με αυτή την δικαιολογία ζήτησε αναβολή.


Και πάντα θα υπάρχει κάποιο συνέδριο για τις εξέχουσες προσωπικότητες της κοινωνίας μας, που κατά τύχη θα συμπίπτει με την ημερομηνία εκδικάσεως υποθέσεών τους από την δικαιοσύνη! Κι ως τότε, αυτοί, με την ανοχή μας, θα εκφράζουν το δεσποτικό τους ήθος προς τους υπηκόους τους.


ΠΗΓΗ:

Αποτείχισις

No comments:

Post a Comment