Sunday, December 12, 2010

"ΙΕΡΩΝΥΜΕ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ"ΦΩΝΑΖΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ "ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"




“ΙΕΡΩΝΥΜΕ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ”
ΦΩΝΑΖΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ “ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ”
Του Αντώνη Τριανταφύλλου
=================
Περισσότερα από 3000 άτομα διαδήλωσαν ειρηνικά το πρωί της Κυριακής κατά της καθιέρωσης της "Κάρτας του Πολίτη". Αρχικά οι διαδηλωτές - κληρικοί και λαϊκοί - συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή ενώ λίγη ώρα μετά τη μια το μεσημέρι κατευθύνθηκαν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Στα χέρια τους κρατούσαν ελληνικές και βυζαντινές σημαίες και πλακάτ με συνθήματα όπως "Ελλάδα σημαίνει Ορθοδοξία", "Έξω οι Μασώνοι από την Ελλάδα", "Ιερώνυμε ξύπνα και μη κοιμάσαι" ενώ το κεντρικό πανό έγραφε το σύνθημα "Κάτω τα χέρια από την Ελλάδα". Οι πολίτες που είναι αντίθετοι στην "Κάρτα του Πολίτη" έψαλαν σε όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους το "Τη Υπερμάχω" καθως και Εκκλησιαστικούς ύμνους.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής η διαδήλωση κατέληξε έξω από το μέγαρο της οδού Αγίας Φιλοθέης, έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εκεί οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά ζητώντας από τη διοίκηση της Ελλαδικής Εκκλησίας να πάρει θέση για το ζήτημα της Κάρτας του Πολίτη. "Έβγα έξω να πάρεις θέση" φώναζαν οι συγκεντρωμένοι πολίτες, κληρικοί και μοναχοί ζητώντας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να τοποθετηθεί στο επίμαχο ζήτημα.

"Ήρθε η ώρα να διώξουμε όλους που θέλουν την αποχριστιανοποίηση της Πατρίδας μας" μας είπε η κυρία Ελένη που ήρθε από τον Πειραιά κρατώντας μια ελληνική σημαία και έναν μικρό ξύλινο σταυρό. "Όχι στο χάραγμα του Αντιχρίστου, όχι στο φακέλωμα των ορθοδόξων" έσπευσε να προσθέσει ο κ.Παύλος από το Καπανδρίτη.

Αργότερα οι συγκεντρωμένοι κάθε ηλικίας άνδρες, γυναίκες, μικρά παιδιά, κληρικοί, μοναχοί και μοναχές που διαδήλωσαν κατά της νέας Αστυνομικής ταυτότητας διαλύθηκαν, αλλά μερικοί από τους παριστάμενους πρότειναν να διαδηλώσουν το απόγευμα και έξω από το ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην Αχαρνών όπου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία κατά της μισαλλοδοξίας. Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες οι διαδηλώσεις κατά της Κάρτας του Πολίτη θα συνεχιστούν.

ΠΗΓΗ:

Πυλώνας Εκκλησιαστικών ειδήσεων ΑΜΗΝ.

7 comments:

  1. Αδελφοί ας προσευχηθούμε μέχρι να βγάλουν ρόζους τα γόνατά μας προκειμένου να απαλλάξει ο Χριστός την Εκκλησία Του και Εκκλησία μας απ το Ιερωνύμειον άγος.Ο άνθρωπος αυτός τα ξεπουλάει όλα στη Νέα Τάξη.Αποτελεί μια τραγική φιγούρα για την Εκκλησία μας.Κακουργεί εξακολουθητικά στο σώμα της.Ο κατήφορός του δεν έχει σταματημό.Ω τλήμον Ελλαδική Εκκλησία τι σου επεφύλασσε η αρχιεπισκοπεία του Ιερωνύμου Λιάπη.Πόσο θα θλίβεται η ψυχή του αειμνήστου Νικοδήμου Γραικού,του προκατόχου του κου Ιερωνύμου στη μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας,για το κατάντημα του πνευματικού του τέκνου!

    ReplyDelete
  2. Ούτε στον ύπνο μου κ. Νάνη δεν έβλεπα ότι ο Ιερώνυμος θα αποδεικνυόταν ο χειρότερος Αρχιεπίσκοπος της ιστορίας μας.

    ReplyDelete
  3. Eλα να ετοιμάζονται οι ιστορικοί να τον καθαρογράψουν με τα μελανώτερα μελάνια για τον όντως ανύπαρκτο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών....κλαίνε και οι πέτρες σε όλην την Ελλάδα!Τέτοια τραγική Αρχιεπισκοπική φιγούρα δεν ξανάχαμε....

    ReplyDelete
  4. Θέση για τον θρόνο πρώτος πρώτος...σιγά μην πάρει θέση για την κάρτα...περιμένει οδηγίες ή μάλον εντολές απο το ΠΑΣΟΚ πλέον το έμαθε και η κουτσή Μαρία!

    ReplyDelete
  5. Εύχομαι να μας διαψεύσει ένα πρωϊνό...ελπίζουμε και σε θαύματα!

    ReplyDelete