Sunday, December 19, 2010

ΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΛΥΑΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ



ΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΛΥΑΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Ο κ. Χαράλαμπος Στανίτσας είχε την ευγένεια να καταχωρήσει στην ανάρτηση για τη “γενοκτονία” των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου ένα πολύ ωραίο σχόλιο που αναδημοσιεύω ως άρθρο γα να τύχει μεγαλύτερης προσοχής.


“Κανένας αγώνας που γίνεται για το Χριστό δεν πάει χαμένος” συνήθιζε να λέγει ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Γι’ αυτό και οι αγώνες του όντως ενάρετου κυρού Σεβαστιανού λάμπουν και θα λάμπουν πάντοτε σαν χρυσάφι ανάμεσα στη σαβούρα των ημερών μας άσχετα του τι οι αδίστακτοι άνθρωποι του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου - όπως πολύ ορθά επισημαίνει ο κ. Στανίτσας - μηχανεύονται για την παιδεία, την πίστη και την πατρίδα μας.


Το ωραίο σχόλιο του κ. Στανίτσα μας δίνει συνοπτικά το εύρος των αγώνων του αείμνηστου Μητροπολίτη για την Βόρειο Ηπειρο! Εκεί που ακόμη χτυπά η καρδιά του Γένους μας.


Χαίρομαι ιδιαίτερα επειδή ο άξιος διάδοχος του αείμνηστου Σεβαστιανού Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας συνεχίζει το έργο του και δεν σταμάτησε ποτέ να διατρανώνει τα δίκαια του ευλογημένου μας Γένους όχι μόνον για τη μαρτυρική Βόρειο Ηπειρο, αλλά και για την Κύπρο και για όλα τα εθνικά μας θέματα.


Ευχαριστούμε θερμά τον αγαπητό σχολιογράφο για το τόσο κατατοπιστικό και ευσύνοπτο του σχόλιο.


Πώς τα καταφέρνουν ορισμένοι άνθρωποι και λένε τόσα πολλά με τόσα λίγα λόγια! Μπράβο τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα σχόλια των ιστολογίων “Χριστιανική βιβλιογραφία” και “Κλίσιον”.


Και είναι και ορισμένοι άλλοι οι ευλογημένοι που λένε, λένε και λένε και ούτε οι άλλοι κατανοούν αυτά που γράφουν ούτε και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται τις συνέπειες της απέραντης βαττολογίας τους.


Ενα τέτοιο κείμενο δημοσιεύτηκε σήμερα στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ για να κάνει το συνήγορο της Ακαδημίας του Βόλου! Λέγει, λέγει και λέγει ο θεολόγος συντάκτης του κ. Ελευθέριος Αγαπίου και στο τέλος ο αναγνώστης του άρθρου του αναρωτιέται: Μα τι λέγει τέλος πάντων ο χριστιανός;


Θα μου πείτε και τι θα μπορούσε να πει κανείς, σε τελευταία ανάλυση, για να υποστηρίξει την Ακαδημία του Βόλου; Σ’ αυτό έχετε δίκαιο αλλά θα μπορούσε τέλος πάντων να ακολουθήσει την πεπατημένη ιδιωτική οδό του κ. Ανδριόπουλου. Τους χαρακτηρίζει όλους όσους διαφωνούν μαζί του “Ταλιμπάν” και “φονταμενταλιστές” και “καθαρίζει”. Θα μου πείτε: Μα αυτή η συνηγορία δεν τον πηγαίνει μακρυά. Σωστά! Αλλά μήπως η απέραντη βαττολογία του κ. Ελευθερίου μας πηγαίνει μακρύτερα;


Παραθέτουμε στη συνέχεια το ευσύνοπτο και περιεκτικό σχόλιο του κ. Χαράλαμπου Στανίτσα που μας έδωσε την αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις.

*****


ΑΧ! ΚΑΥΜΕΝΕ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΕ. ΤΖΑΜΠΑ ΘΥΣΙΑΣΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ!


Του κ. Χαράλαμπου Στανίτσα

===============


Αχ καυμένε Σεβαστιανέ. Τζάμπα θυσίασες όλη την ζωή σου για να υπερασπιστείς τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Άδικα έκανες τριήμερα πένθους και προσευχής στο Δελβινάκι και μάζευες χιλιάδες κόσμου απ'όλην την Ελλάδα. Μάται και τα συλλαλητήρια στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα για να μην ξεχάσουμε τους αδελφούς μας. Άχρηστο και το ταξίδι σου στο Κογκρέσσο των ΗΠΑ για να αναδείξεις το θέμα. Τίποτα απ'όλα αυτά το φαυλεπίφαυλο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο δεν πήρε χαμπάρι. Και εμφανίζονται σήμερα όλοι οι τυχάρπαστοι, ψωροκουλτουριάρηδες, διεθνιστές να "εξωραΐζουν" τα "αρνητικά" και "ενοχλητικά" στοιχεία της ιστορίας για το καλό της αδελφοποίησης και της παγκοσμιοποίησης.

Πρόσχωμεν, αδελφοί. Αυτοί δεν παίζουν, πολεμάνε κανονικότατα.


No comments:

Post a Comment