Friday, December 10, 2010

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ: "ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΑ"


Οι απανταχού της γης Ορθόδοξοι, Παναγιότατε, είναι αλληλέγγυοι στους αγώνες σας!

Προχωρήστε απτόητος!


Η Τουρκία πρέπει να καταγγέλλεται στα διεθνή fora και να σύρεται στα δικαστήρια.


Ούτε κατανοεί, ούτε ενδιαφερέται να μάθει άλλη γλώσσα η “σύμμαχος” και “φίλη” χώρα.


Οι πιστοί, Παναγιότατε, προσεύχονται, παρακολουθούν και χειροκροτούν τις υπεράνθρωπες προσπάθειές σας για να περισώσετε τα αγιάσματα και τους θησαυρούς της Ορθοδοξίας στη Βασιλεύουσα.


Ο πιο μεγάλος σας συμπαραστάτης- όπως και εσείς άλλωστε ομολογείτε - είναι ο Χριστός, η Υπεραγία Θεοτόκος και οι Αγιοι.


Με τη δική τους συνδρομή θα πετύχετε το ποθούμενο και θα επιτελέσετε το έργο σας.


Αλλά πώς να αναμένουμε τη βοήθεια του Θεού όταν καταπατούνται οι Ιεροί Κανόνες της Εκκλησίας που απαγορεύουν τις συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους και όταν υπογράφονται κακόδοξα κοινά κείμενα και συνομολογούνται προδοτικές για την Ορθοδοξία συμφωνίες;


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ: "ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΑ”


Του κ. Νικόλαου Μαγγίνα

================


Την πρόθεση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να διεκδικήσει τους τρεις ιστορικούς ναούς της Πόλεως στην περιοχή του Γαλατά, εξέφρασε απερίφραστα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τον Εσπερινό στον Άγιο Νικόλαο Υψωμαθείων, όπου χοροστάτησε το εσπέρας της 5ης Δεκεμβρίου.

"Θα ξεκινήσουμε δικαστικό αγώνα, εάν και εφόσον οικειοθελώς οι κρατικές αρχές της Χώρας δεν μας τους επιστρέψουν, αποκαθιστώντας τη μεγάλη αδικία που έγινε και ως προς αυτό το σημείο", τόνισε με αποφασιστικότητα ο Οικουμενικός Πατριάρχης.


Μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης υπογράμμισε:

«Σήμερα που γιορτάζουμε τον Άγιο Νικόλαο, ο νους μου στρέφεται σε πολλούς Αγίους Νικολάους τους οποίους έχω επισκεφθεί, στους οποίους έχω λειτουργήσει, έχω χοροστατήσει κατά το παρελθόν. Από τότε που ήμουν διάκονος θυμούμαι τον Άγιο Νικόλαο του Γαλατά. Είναι μέσα εις το πρόγραμμα και εις τα σχέδια της Μητρός Εκκλησίας να διεκδικήσωμε και τον Άγιο Νικόλαο και τον Άγιο Ιωάννη των Χίων και την Παναγία την Καφατιανή, ιστορικούς ναούς της Ομογενείας της Πόλεως, τους οποίους όλως αυθαιρέτως και παρανόμως το κράτος αφήρεσε από τα χέρια της Ομογενείας και τους έδωσε εις την οικογένειαν του γνωστού εξωμότου. Θα ξεκινήσουμε δικαστικό αγώνα εάν και εφόσον οικειοθελώς οι κρατικές αρχές της Χώρας δεν μας τους επιστρέψουν αποκαθιστώντας τη μεγάλη αδικία που έγινε και ως προς αυτό το σημείο".


Επίσης ο Πατριάρχης αναφέρθηκε και την γενέτειρά του:

"Ενθυμούμαι, ακόμη, τον Άγιο Νικόλαο του Κάστρου στη γενέτειρά μου την Ίμβρο. Αυτός ο ναός μετά τα γεγονότα του ΄74, όταν εξεκενώθη από τους Χριστιανούς κατοίκους του το Κάστρο, έφθασε στο σημείο να μην έχει πόρτες, παράθυρα, τα οποία έσπασαν και ρήμαξαν. Ύστερα από αγώνα πολλών ετών ηυδόκησε η Κυβέρνησις να επισκευάση αυτόν τον ναόν διότι ήταν η χειρότερη βιτρίνα για τους επισκέπτας του νησιού και να τον αποδώση και πάλιν εις την χριστιανικήν λατρείαν εις την οποίαν και ανήκει".


Στον Εσπερινό στα Ψωμαθειά, παρέστησαν ο Πρόξενος της Ελλάδας στην Πόλη Νικόλαος Σαπουντζής και πιστοί από την Πόλη και την Κύπρο.

Στην δεξίωση που ακολούθησε στην Κοινοτική Αίθουσα, μίλησαν ο πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Μουσικολ. Αντώνιος Παριζιάνος και ο Πατριάρχης.




ΠΗΓΗ:


Φως Φαναρίου


No comments:

Post a Comment