Wednesday, December 22, 2010

ΔΕΚΑΜΗΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΕ ΤΡΙΕΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟ ΑΡΣΕΝΙΟ


Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τη σημασία της απόφασης του εφετείου αλλά αφού ο ηγούμενος Εφραίμ και ο Μοναχός Αρσένιος θα εφεσιβάλουν την απόφαση στον Αρειο Πάγο και στο Ευρωπαικό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση που να επιτρέπει την εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων.


Πολλώ μάλλον αφού οι καταδικασθέντες - στην αίθουσα του δικαστηρίου και εις επήκοον του δικαστή - μιλούν για προειλημμένη απόφαση που εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες!!!

ΔΕΚΑΜΗΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΕ ΤΡΙΕΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟ ΑΡΣΕΝΙΟ

======


Το Εφετείο Θράκης έκρινε σήμερα ενόχους την πρώην πρόεδρο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, Μαρία Ψάλτη, τον Ηγούμενο Εφραίμ και τον Μοναχό Αρσένιο, για τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος, παραβίασης δικαστικού απορρήτου και ηθικής αυτουργίας, στην υπόθεση του Βατοπεδίου.


Το δικαστήριο επέβαλε φυλάκιση δέκα μηνών με τριετή αναστολή στην Μαρία Ψάλτη για τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και παραβίασης δικαστικού απορρήτου και την ίδια ποινή στους Εφραίμ και Αρσένιο, για ηθική αυτουργία.


Σημειώνεται πως αρχικά το δικαστήριο είχε ζητήσει την εφαρμογή της πρωτόδικης απόφασης, όπου είχε επιβληθεί ποινή 15 μηνών φυλάκισης και δικαίωμα άσκησης έφεσης, αλλά η Μαρία Ψάλτη ζήτησε μείωση της ποινής με την αναγνώριση ελαφρυντικών.


Σύμφωνα με τη δικογραφία, η πρώην πρόεδρος του Πρωτοδικείου Ροδόπης, καθυστέρησε επί μήνες να δημοσιεύσει απόφαση για την υπόθεση των διεκδικήσεων του μοναστηριού. Συγκεκριμένα, η υπόθεση είχε συζητηθεί στο Πρωτοδικείο και τα δύο μέλη του δικαστηρίου κατέληξαν πως πρέπει να απορριφθεί η προσφυγή των μοναχών υπέρ του Δημοσίου. Από την πλευρά τους, ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος παρενέβησαν με τηλεφωνήματά τους στην πρόεδρο Πρωτοδικών, εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την έκδοση της εις βάρος τους απόφασης.


Σε δηλώσεις τους οι συνήγοροι υπεράσπισης ανέφεραν ότι ο δικαστικός αγώνας θα συνεχισθεί με προσφυγές στον Άρειο Πάγο, αλλά και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.



ΠΗΓΗ:


Πυλώνας εκκλησιαστικών ειδήσεων “ΑΜΗΝ”

No comments:

Post a Comment