Sunday, December 12, 2010

ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ;










ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

“Ο Συνασπισμός στηρίζει τον Αρχιεπίσκοπο για τη συναυλία στον Αγιο Παντελεήμονα”, λέγει το ανακοινωθέν που εξέδωσε το κόμμα των εθελόδουλων και των Εκκλησιομάχων!

Καλά αυτό είναι είδηση;

Είδηση είναι αν μάθουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος υποστηρίζει τα συμφέροντα της Εκκλησίας και όχι του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού.

Δεν είναι μόνον ο Συνασπισμός και το ΠΑΣΟΚ που υποστηρίζουν τον Αρχιεπίσκοπο. Είναι και η Δραγώνα, η Ρεπούση, η Ασκώτου, η Φραγκουδάκη, η Διαμαντοπούλου, ο Πανάρετος, ο Γιαγκάζογλου, ο Τρεμόπουλος, ο Μπουτάρης, ο Καμίνης, οι “Ακαδημαικοί” του Βόλου, οι κουλτουριάρηδες της “Σύναξης”, η Χριστοφιλοπούλου, η Γεννηματά, ο Σηφουνάκης και γενικά όλη η “προοδευτικιά” διανόηση.

Για να προσκαλέσει τον Πρόεδρο στη συναυλία πήγε στο προεδρικό ο Αρχιεπίσκοπος αλλά για την “Κάρτα του πολίτη”, τη διατήρηση του υποχρεωτικού και ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών και τους αντιχριστιανικούς νόμους που ψηφίζει η Πολιτεία δεν πήγε ποτέ να ζητήσει συνάντηση με κανένα.

Τρείς τακτικές ακολουθεί:
1.) Ρίχνει άσφαιρα πυρά για να ρίξει στάκτη στα μάτια του κόσμου και να απαμβλύνει τις διαμαρτυρίες,
2.) Υποστηρίζει απροκάλυπτα τους άθεους, ή
3.) Σιωπά συνωμοτικά!

Με τέτοιους Αρχιεπισκόπους τους Πασόκους, τους Ελληνόφωνες Τουρκόφρονες του Συνασπισμού, των οικολόγων και γενικά την “προοδευτικιά” διανόηση τι να τους κάνουμε;

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση - σχόλιο που μας έδωσε την αφορμή της σύνταξης του πιο πάνω σχολίου.

*****

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Με πληροφορίες από Ελευθεροτυπία
=============

Μετά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν έξω από το ναό του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών που οδήγησαν σε κλείσιμο της θύρας της Εκκλησίας και σε μία συναυλία «κεκλεισμένων των θυρών» ο ΣΥΝασπισμός τάχθηκε στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου! Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:
H σημερινή απόπειρα διακοπής της συναυλίας στον Αγ. Παντελεήμονα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Αρχιεπισκόπου, από φασιστικές ομάδες που αυτοαποκαλούνται «κάτοικοι» αποδεικνύει ένα πράγμα:
Οι πολιτικές των κυβερνήσεων και των αυτοδιοικητικών αρχών της τελευταίας δεκαετίας έχουν συμβάλει στη δημιουργία και μεγέθυνση ενός ρεύματος ακροδεξιών-ρατσιστικών αντιλήψεων, που, με την ανοχή - αν όχι και την ενθάρρυνση - της επίσημης πολιτείας και της αστυνομίας, έχει αποθρασυνθεί.... Αν τολμούν να φέρονται έτσι απέναντι στις ανώτατες πολιτειακές και θρησκευτικές αρχές, καταλαβαίνουμε όλοι πόσο απροστάτευτοι απέναντι σ΄ αυτή την εγκληματική συμμορία είναι οι μετανάστες της περιοχής και οι δημοκρατικοί πολίτες που τολμούν να διαφωνήσουν με τις πρακτικές τους.
Είναι ανάγκη να σπάσει το απόστημα ΤΩΡΑ. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και αυτό πλέον είναι εμφανές σε όλους.


ΠΗΓΗ:

Θρησκευτικά,

Ελευθεροτυπία

No comments:

Post a Comment