Wednesday, December 29, 2010

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2011


ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ 2011

===============


Αγαπητοί μου Ομογενείς της Μητροπολιτικής Ελλάδος,


Η ανατολή ενός καινούργιου χρόνου βρίσκει τον κόσμο μας σε κατάσταση σημαντικών δυσκολιών και απειλητικών κρίσεων. Σκληρές πραγματικότητες όπως η βία, η φτώχεια, οι αρρώστιες, η έλλειψη θρησκευτικής ελευθερίας, αποτελούν καθημερινή εμπειρία και βίωμα. Ένα βίωμα που τροφοδοτείται ανηλεώς από την ταχύτατη μαζική διακίνηση πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου.


Στην κρίσιμη αυτή φάση του κόσμου, το μήνυμα των Χριστουγέννων, δηλαδή της Επιφανείας του Θεού που μόλις γιορτάσαμε, αποτελεί επείγουσα αναγκαιότητα. Γιατί είναι μήνυμα ελπίδος, ειρήνης, και απελευθερώσεως από τις κάθε είδους αρνητικές για τον άνθρωπο καταστάσεις.


Στο φώς του μοναδικού γεγονότος του Θεού που έγινε άνθρωπος και μοιράσθηκε τις θλίψεις και τα αδιέξοδά μας, η βία, η φτώχεια, η αρρώστια, η στέρηση ελευθερίας, η οποιαδήποτε άλλη έκφραση κακού ή αμαρτίας, γίνονται πραγματικότητες αντιμετωπίσιμες και υπερνικήσιμες.


Στο φως αυτό και οι ειδικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η Πατρίδα μας είναι υπερνικήσιμες. Είμαστε βέβαιοι γι αυτό, και ως Ομογένεια προσευχόμεθα για την πραγματοποίησή του. Ο Σαρκωθείς Θεός, Κύριος Ιησούς Χριστός, είπε: πάντα δυνατά τω πιστεύοντι. Είμαστε αδιαπραγμάτευτα πιστεύοντες, και ευχόμαστε μ’ όλη μας την καρδιά:


Ευλογημένο το Νέο Ετος 2011, για την πατρίδα μας και για όλο τον κόσμο.


ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment