Tuesday, December 14, 2010

ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ



ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ!

"ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΗΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ ΗΜΕΙΣ ΑΔΩΜΕΝ!"

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============


Το κακό προχωρά ακάθεκτο.
Ο δυσμενής χωρισμός Εκκλησίας - Πολιτείας προχωρά μεθοδικά και με γοργούς ρυθμούς.
Ολα μπήκαν στο στόχαστρο.
Ακόμη και η μισθοδοσία των ιερέων οι πιο πολλοί από τους οποίους είναι πολύτεκνοι.

Και καλά οι Βρυξέλλες και ο εκκλησιομάχος κ. Παπανδρέου. Τι να περιμένει κανείς από τα όργανα της παγκοσμιοποίησης;

Ο Μακαριότατος όμως τι κάνει;
Απλά συνωμοτεί με τους άθεους κρατούντες για να πλήξει την Εκκλησία, να εξυπηρετήσει τους άθεους, να στραγγαλίσει τον ορθόδοξο και υποχρεωτικό χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών μέσω του Γιαγκάζογλου και των “Καιροσκόπων” και να υποβοηθήσει, με τη συνδρομή της Εφης Μίτωση, το χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας χωρίς σοβαρές αντιδράσεις εκ μέρους του πληρώματος.

Και η Ιεραρχία;
Υπνώττει τον νήδυμο ή ενεργεί σπασμωδικά και εκδίδει γενικόλογες ανακοινώσεις, όπως αυτή που εξέδωσε σήμερα, η οποία μιλά γενικά και "ψυχωφελιμα" για την κρίση αντί να απαντήσει τα συγκεκριμένα ερωτήματα που απασχολούν την Εκκλησία.
1.) Την εκκοσμίκευση της Εκκλησίας επί Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου που κάνει συναυλίες σε ναούς.
2.) Τις μεθοδέυσεις του Γιαγκάζογλου και της Μίτωση για να περιθωριοποιήσουν την Εκκλησία.
3.) Την απείθεια των Νεοβαρλααμιτών οι οποίοι συνεχίζουν απτόητοι να περιφρονούν τις αποφάσεις της Συνόδου.
4.) Τις παντοειδείς οικουμενιστικές, Αγουριδικές, συναφειακές και μεπατερικές ασχημίες της Ακαδημίας του Βόλου.
5.) Την αποκατάσταση της κανονικής τάξης και δη στην πολύπαθη Μητρόπολη Αττικής,
5.) Τους κινδύνους που απειλούν την πατρίδα μας αφού τα εθνικά μας θέματα διαχειρίζονται οι εθνικοί μειοδότες, και
6.) Την προσπάθεια ηλεκτρονικού φακελλώματος των πολιτών που βάζει σε έσχατο κίνδυνο την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου

Πιο γενναία φωνή περιμένουμε από σας Αγιοι Ιεράρχες!

Αφήστε τις γενικόλογες εποικοδομητικές νουθεσίες και αναλύσεις και πάρτε δυναμική θέση για όλα τα ουσιαστικά θέματα που αφορούν την Εκκλησία, το έθνος μας και τους πιστούς.

Ορθώστε ανάστημα στα σχέδια των εκκλησιομάχων,

Βάλτε χαλινάρι στην ασυδοσία του Αρχιεπισκόπου.

Είστε επίσκοποι του Χριστού, φρουροί της Εκκλησίας! “Οχι γαλοπούλες που οδηγεί με τη βέργα του ο Αρχιεπίσκοπος” όπως έλεγε ο μακαριστός Επιφάνιος.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή της σύνταξης του πιο πάνω σχόλιου.

*****

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
ΠΡΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ!!!
=========

Είναι απολύτως βέβαιο ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πλήρη διαχωρισμό κράτου-εκκλησίας αλλά μεθοδευμένα και σταδιακά ώστε να μην υπάρξουν αναταράξεις κυρίως από τους φανατικούς του είδους.

Κύκλοι του Υπουργείου Εσωτερικών επιμένουν ότι ο φάκελος με τις αλλαγές είναι έτοιμος και οι κινήσεις γίνονται με ... χειρουργική ακρίβεια. Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι στο Υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκατασταθεί η κ. Έφη Μίτωση η οποία είναι έμπιστη του κ. Ιερώνυμου και αποτελεί τον ουσιαστικό σύνδεσμο ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν ότι η κ. Μίτωση είναι απολύτως ενημερωμένη για τις αλλαγές που έχουν ήδη συμφωνηθεί και ενημερώνει συνεχώς τον Αρχιεπίσκοπο για την εξέλιξη του προγράμματος.

Όπως έχει γράψει το “Νewpost” ο κ. Παπανδρέου έχει ξεκαθαρίσει την θέση του σχετικά με το ζήτημα του διαχωρισμού. Μάλιστα με δημόσια δήλωση του ο Πρωθυπουργός στις 6/11/2010 σημείωσε: “Είμαι υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους. Έχουμε ξεκινήσει ήδη έναν διάλογο με την εκκλησία γύρω από αυτό το θέμα, αλλά δεν είναι κάτι το οποίο θα επιβάλλουμε διά της βίας. Αλλά επειδή είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, διαχρονικά για την χώρα μας, θεωρούμε ότι μέσα από τον διάλογο μπορούμε να βρούμε λύσεις, γιατί πιστεύω ότι ο ρόλος της Εκκλησίας θα είναι πολύ σωστότερος, εάν πραγματικά έχει μεγαλύτερη αυτονομία και θα έλεγα ότι τότε θα έχει μεγαλύτερη επαφή με τον ίδιο τον πολίτη και ο ρόλος της θα μπορεί να είναι πολύ σημαντικός...”

Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι ήδη έχει αρχίσει ο διάλογος. Ο Αρχιεπίσκοπος προχθές στην Σύνοδο αναγκάστηκε να κάνει διάψευση αλλά έχει ο ίδιος τοποθετήσει την κ. Μίτωση στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να παρακολουθεί την εξέλιξη των πραγμάτων.

Παράλληλα έχει προκύψει το ζήτημα της μισθοδοσίας των ιερέων από το κράτος. Κορυφαίος παράγοντας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημείωνε ότι “δεν είναι δυνατόν να μισθοδοτούνται οι ιερείς από το κράτος. Γιατί με αυτή την λογική θα πρέπει το ελληνικό δημόσιο να μισθοδοτήσει και τους μουσουλμάνους, του βουδιστές, τους Εβραίους κοκ.”

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν εκδηλωθεί δημοσίως οι προθέσεις της ΕΕ αλλά και του ΔΝΤ σχετικά με το ζήτημα. Ωστόσο κύκλοι των Βρυξελλών υποστηρίζουν ότι αυτό θα είναι το επόμενο μεγάλο ζήτημα που θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.


Πηγή φωτογραφιών: EUROKINISSI


ΠΗΓΗ:

Newspost

No comments:

Post a Comment