Sunday, December 26, 2010

ΠΑΛΙΝ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ ΜΑΙΝΕΤΑΙ! ΠΑΛΙΝ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗΝ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΖΗΤΑ ΕΠΙ ΠΙΝΑΚΙ!









ΠΑΛΙΝ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ ΜΑΙΝΕΤΑΙ! ΠΑΛΙΝ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗΝ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΖΗΤΑ ΕΠΙ ΠΙΝΑΚΙ!



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==================


Διαβάζουμε στο ιστολόγιο του “Θεολογικού Σύνδεσμου Λάρισσας” από πρόσφατη συνέντευξή του κ. Σταύρου Γιαγκάζογλου:


“Ο Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου αναφερόμενος στην ουσιαστική προσφορά που μπορεί να έχει το θρησκευτικό μάθημα, ειδικά στην εποχή μας, κατά την οποία τα σχολεία μας υποδέχονται όλο και περισσότερο παιδιά μεταναστών, τόνισε ότι στις μέρες μας ο ειδικός ρόλος του θρησκευτικού μαθήματος για τη διαχείριση των ζητημάτων της διαπολιτισμικότητας είναι αναντικατάστατος, μιας και τα μεταναστόπουλα προέρχονται, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, από διαφορετικές θρησκευτικές παραδόσεις και, άρα, θα πρέπει και τα δικά μας παιδιά - τα ορθόδοξα Ελληνόπουλα - να ενημερωθούν για το πιστεύω των συμμαθητών τους, αλλά και τα μεταναστόπουλα να ενημερωθούν για την κεντρική θρησκευτική παράδοση του τόπου που τους φιλοξενεί, για την ομαλή κοινωνική ένταξή τους”. (http://eleftherianet.blogspot.com/2010/12/blog-post_26.html)


Τα μεταναστόπουλα κ. Γιαγκάζογλου δεν προέρχονται μόνον από διαφορετικά θρησκευτικά δόγματα αλλά και από διαφορετικές ιστορικές και πολιτισμικές παραδόσεις. Ως εκ τούτου, με την ίδια λογική που εισηγείσθε να γίνει το μάθημα των θρησκευτικών θρησκειολογικό για να γνωρίσουν τα Ελληνόπουλα τα θρησκευτικά πιστεύω των συμμαθητών τους, θα έπρεπε να αλλάξει και το πρόγραμμα των Ιστορίας και να διδάσκονται τα παιδιά την Ιστορία του Πακιστάν, του Μπαγκλαντέζ, κτλ..


Με τα υφιστάμενα αναλυτικά προγράμματα και εγχειρίδια των Θρησκευτικών και της Ιστορίας γίνεται αναλυτική αναφορά και σε άλλες θρησκείες και σε άλλα χριστιανικά δόγματα, όπως διδάσκεται και η Ευρωπαική και παγκόσμια ιστορία.


Το άλλο ζητάτε και γιατί;


Στις ΗΠΑ, που είναι έθνος μεταναστών, διδάσκεται η παγκόσμια ιστορία, όπως διδάσκεται και στην Ελλάδα, αλλά διδάσκεται πρώτιστα η Αμερικανική ιστορία επειδή αυτήν επείγει να μάθουν τα Αμερικανόπουλα για να γίνουν αληθινοί πολίτες των ΗΠΑ. Οχι να μάθουν τα Αμερικανόπουλα για την Ιστορία των συμμαθητών τους που προέρχονται από άλλες χώρες.


Επομένως γιατί θέλετε να καταργήσετε τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών;


Και τώρα διδάσκονται τα παιδιά μας για τις διάφορες θρησκείες και για τα άλλα δόγματα! Και τώρα διδάσκονται την Ευρωπαική και παγκόσμια ιστορία!


Τι άλλο θέλετε και γιατί;

No comments:

Post a Comment